Telephelyek

Vállalatról | Telephelyek | Hulladéklerakók
Hulladéklerakók

Az FKF Zrt. az általa kezelt települési szilárd hulladékok nagyobbik részét a Hulladékhasznosító Műben hasznosítja. A fennmaradó rész szigorúan ellenőrzött körülmények között a Dunakeszi 2. sz. hulladéklerakón és a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban lerakással kerül ártalmatlanításra.
Mindkét hulladéklerakó maradéktalanul megfelel a hatályos hazai és az Európai Unió előírásainak, és egységes környezethasználati engedéllyel rendelkezik.

Dunakeszi hulladéklerakó
Dunakeszi hulladéklerakó A hulladéklerakót egy korábbi homokbánya 30 m mély bányagödrében  1996-ban alakították ki.  Területe 12 ha. A lerakót kettős műszaki védelemmel, valamint csurgalékvíz-gyűjtő rendszerrel látták el. A lerakó kapacitása mintegy 3 millió m3. A hulladékdomb tervezett magassága 50 m.
A lerakó működését monitoring rendszer ellenőrzi, mely kiterjed a talajvizek és levegő minőségének, valamint a zaj szintjének ellenőrzésére.
A hulladéklerakó fogadja Dunakeszi és Fót teljes, valamint a főváros kisebb részének hulladékát, és a Hulladékhasznosító Mű salakját. A lerakótelepen működik egy, a lakosság szelektíven gyűjtött hulladékának átvételét biztosító hulladékudvar is.
A beszállított hulladékot minden esetben ellenőrzik, hídmérlegen lemérik és regisztrálják.
A lerakott hulladékot minden műszak végén a beszállított salakkal letakarják, így megakadályozva a szélelhordást, a rágcsálok, madarak megtelepedését, valamint a szaghatást és a tűzeseteket.
A hulladékból képződő depóniagázokat 2000-től kezdődően gázgyűjtő kutakkal szívják el és fáklyázással ártalmatlanítják. A gázfáklya emisszióját ugyancsak rendszeresen ellenőrzik.
Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ
Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ
Min. felbontás: 1024 x 768 | Jogi nyilatkozat | Impresszum