Főoldal / Hírek, sajtó / Akikre büszkék vagyunk

Akikre büszkék vagyunk

STORGA MARIKA – Az FKF (egyik) leghűségesebb munkavállalójaSTORGA MARIKA – Az FKF (egyik) leghűségesebb munkavállalója
Storga Gáborné (vagy, ahogy a legtöbben ismerik Marika) az FKF legrégebben belépett dolgozója, közel 49 éve kezdett el Társaságunknál dolgozni. 1967. február 16-án helyezkedett el, az akkor még Fővárosi Köztisztasági Hivatalnál műhely adminisztrátorként. Mindössze 19 éves volt és frissen költözött a Fővárosba. Társaságunk nemcsak munkahelyet jelentett számára már a kezdetekkor sem. Kollégáira szinte családtagként tekintett. Később műszaki rajzolóként számos komoly fejlesztés megvalósításához járult hozzá az FKF-nél. Az oktatásszervezési feladatokat 1985-ben vette át, akkor még egyedül. Ez a terület mára önálló osztállyá nőtte ki magát. Férjét is Társaságunknál ismerte meg, aki sajnos nincsen már közöttünk. Ma már 2 felnőtt unokával is büszkélkedhet.  
 
Sportbíró és fotós -  Interjú Szabó Ferenccel, az FKF gépkocsivezetőjével Sportbíró és fotós - Interjú Szabó Ferenccel, az FKF gépkocsivezetőjével
Ferenc az FKF gépkocsivezetője több mint 17 éve. Mégis kevesen tudják róla, milyen színes egyéniség. A motorsportokhoz való vonzalmán nem lepődünk meg, de azt sokan nem tudják róla, hogy több mint 33 éve tevékenykedik nemzetközi sportbíróként a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség autókrossz szakágában. Gyakran tűnik fel a Hungaroringen mint pályabíró. Emellett 20 fotókiállítással büszkélkedhet és számos fotópályázat zsűrije ismerte már el tehetségét.  
 
A legnagyobb győzelem az önmagunk felett aratott győzelemA legnagyobb győzelem az önmagunk felett aratott győzelem
Három danos karate mester a kukások védelmezője - Interjú Daróczi „Nagoya” Nándorral Nándor nyolcadik éve őrzi az FKF titkait, a Biztonsági Igazgatóság alapító tagja. Három munkatársával együtt alakították ki az FKF beléptető rendszerét, 0-24 portaszolgálatát valamint szervezték meg az őrzési feladatokat. Korábban nemzetbiztonsági feladatokat látott el, így az FKF biztonsági rendszerének kialakítása szinte gyerekjáték volt számára, amit persze nagyon komolyan vett.  
 
Biztonság és vidámság – Interjú Bartha Tiborral a „Scania” gitárosávalBiztonság és vidámság – Interjú Bartha Tiborral a „Scania” gitárosával
Bartha Tibor kettős életet él. Az egyikben a Hulladékhasznosító Mű dolgozóinak biztonságáért felel, míg második műszakban a fergeteges hangulatról gondoskodik gitárosként és a mikrofon mögül. Tibor több mint 32 éve dolgozik már az FKF-nél. Munkáját lakatosként kezdte, később a Hulladékhasznosító Mű Környezetvédelmi Irányítási Rendszer (KIR) szabványügyi felelőse lett. Több mint 8 éve munka- és tűzvédelmi előadó Társaságunknál. A 32 év alatt kétszer is kapott Vezérigazgatói dicséretet munkájáért. Szabadidejében az Üzemi Tanácsban és a Szakszervezetben is aktív szerepet vállal.  
 
Amerre jár Szép Olga, minden megszépül -  Interjú az FKF aluljárótakarítójával aki épületszobrász is egyben.Amerre jár Szép Olga, minden megszépül - Interjú az FKF aluljárótakarítójával aki épületszobrász is egyben.
Szép Olga, az FKF Nonprofit Zrt. aluljárótakarító csapatának tagja immár több mint négy éve. Amerre jár reggelig, minden aluljáró megszépül.  
 
Zoli és Molly, a nyerő páros - Interjú Kárpáti ZoltánnalZoli és Molly, a nyerő páros - Interjú Kárpáti Zoltánnal
Kárpáti Zoltán az FKF Nonprofit Zrt. budai hulladékszállítási üzemének vezetője. Az ő irányítása alatt futnak ki naponta a budai kerületekbe a kukásautók. Keze alatt dolgoznak a sofőrök mellett a rakodók (a gyermekek által hősnek tekintett, a kukásautók hátulján kapaszkodó „kaszkadőrök”), valamint az adminisztratív munkatársak is. Ahogy a jó vezetők nagy része, úgy ő is a ranglétra alján kezdte. Egykor maga is rakodóként dolgozott Társaságunknál, így ismeri az alá tartozó feladatkörök minden csínját-bínját. A sok szempontból veszélyesnek számító munka irányítása komoly felelősséggel jár, ami rendet és fegyelmet igényel. Zoltán szabadidejében különleges hobbinak hódol. 21 hónapos Molly nevű németjuhász kutyájával együtt ugyanis szakavatott ismerője a kutyakiképzés rejtelmeinek.  
 
Festő álruhában – Interjú Kárpáti AnettelFestő álruhában – Interjú Kárpáti Anettel
Kárpáti Anett az FKF Nonprofit Zrt. értékesítési osztályán dolgozik, mint szerződés- és ajánlatkészítő. Anett azonban jóval többre képes, mint hogy feladatát kifogástalanul lássa el az osztályon. Szabadidejében fest, hennafestéssel, arcfestéssel, faragással és fotózással is foglalkozik. És mint megtudtuk íróasztal fiókjában további meglepetéseket is tartogat. Mottója: "Az álmok valóra válnak."  
 
„Mindig előre nézz, ez a lényeg!” - Interjú Tóth Sándorral„Mindig előre nézz, ez a lényeg!” - Interjú Tóth Sándorral
Tóth Sándor műszaki ellenőrként 2014 szeptemberétől erősíti Társaságunk Ingatlanfejlesztési Osztályának csapatát. Az épületgépész-mérnöki szakképzettségén, valamint az ingatlanfejlesztés és –üzemeltetés területén szerzett sokéves tapasztalatain kívül a sziklamászás fortélyait is hasznosítja az FKF kötelékében végzett munkája során.  
 
Munkája a hobbija, hobbija az élete, élete mások segítése. - Interjú Sarlós AndrássalMunkája a hobbija, hobbija az élete, élete mások segítése. - Interjú Sarlós Andrással
Lencsevégre kaptuk Sarlós András üzemi ellenőrt, hobbi fotóst, a Magyar Vöröskereszt Solymári Szervezetének önkéntesét.  
 
Az FKF hangja – Interjú Pap AttilávalAz FKF hangja – Interjú Pap Attilával
Pap Attila az FKF központi telephelyén, a VIII. kerületi Alföldi utcában csengő hangjával fogadja a kollégákat és a vendégeket a recepciós pult mögül. 2012-ben a The Voice tehetségkutató műsorának legjobb 48 hangja közé jutott. Amellett, hogy gyönyörűen énekel, már dalszerzőként is alkalma nyílt bemutatkozni. Legnagyobb álma pedig egy saját zenekar.  
 
Mindenütt jó, de legjobb csapatban - Interjú Körmöczi IldikóvalMindenütt jó, de legjobb csapatban - Interjú Körmöczi Ildikóval
Idén decemberben lesz 10 éve, hogy Körmöczi Ildikó az FKF csapatát erősíti. Kezdetben az ügyfélszolgálati osztályunkon dolgozott, jelenleg az értékesítés csapatában játszik. Értékesítési asszisztensként a teljes főosztály adminisztrációját ellátja, emellett a kiemelt partnereinkkel való együttműködést is támogatja. Keze alatt mindig célba találnak az ügyiratok és a fizetési papírok is. Ildikó célzó tehetsége nem áll meg a kezeinél, a lábára is kiterjed. Komoly eredményekkel büszkélkedhet ugyanis a futsal (teremfoci) sportágban.  
 
Két lovon egyszerre – Interjú Dr. Nagy Zsolt fogszakorvossal Két lovon egyszerre – Interjú Dr. Nagy Zsolt fogszakorvossal
Dr. Nagy Zsolt az FKF Nonprofit Zrt. fogszakorvosa nem csak a lyukas fogak ellen küzd sikerrel Társaságunknál közel 40 éve, de kardjával is számtalan ellenfél felett aratott győzelmet kardvívó pályafutása kezdete óra. Zsolt 15 éves korában már első osztályú vívó volt, és most, 69 évesen is korosztályának élvonalbéli sportolója. Zsolt emellett edzőként is bizonyított. Mindkét fiát eredményesen készítette fel a junior bajnokságoktól egészen a világversenyekig.  
 
A kétéltű munkatárs - Interjú Vancsura AnikóvalA kétéltű munkatárs - Interjú Vancsura Anikóval
Vancsura Anikó gyermekkora óta a sport szerelmese. 6 éves korában kezdett úszni, középiskolás korában már tájékozódási búvárúszóként ifjúsági bajnok volt, de nem állt meg az Európa bajnoki bronzérmes címig. Ráadásul futóként is nagyon szép eredményeket mondhat magáénak. Jelenleg a FKF Nonprofit Zrt. üdültetési munkatársa.