Sajtóinformáció - Megkezdődött Budapesten a 2018. évi zöldhulladék elszállítás

Megkezdte Budapesten
a kerti zöldhulladék elszállítását az FKF Nonprofit Zrt.

 

Csak a biológiailag lebomló zsákokat szállítja el a Társaság

 

Az FKF Nonprofit Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy megkezdte Budapest zöldövezetes kerületeiben a járatrendszerben történő kerti zöldhulladék elszállítását.

 

Az érintett területeken az ingatlantulajdonosokat a postaládáikba eljuttatott hírlevélben tájékoztatjuk szolgáltatásunkról.

 

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján 2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.

 

A 100 literes kerti zöldhulladékos zsákok darabonként megvásárolhatók 235 Ft/db áron (az ár tartalmazza a 27%-os áfát) az FKF Nonprofit Zrt. I. kerület Fő utcai, és IX. kerület Ecseri úti ügyfélszolgálati irodáiban, a lakossági hulladékudvarokban, valamint 10 darabos kiszerelésben szerződött partnereink értékesítési pontjain.  A független értékesítési pontokon vásárolható zsákok ára eltérhet a Társaságunk által meghatározott ártól.

 

A gyűjtőzsákok ára tartalmazza az elszállítás és a komposztálás költségét is.

 

Kérjük, hogy a zöldhulladékot a hírlevélben feltüntetett, lakókörzetükre érvényes elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig vagy az azt megelőző napon helyezzék ki.

 

Ügyeljenek arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön!

 

A zsákokba helyezhető:

 

lomb
fa- és bokornyesedék
nyírt fű
gyom

 

Kérjük, hogy a vastagabb faágakat legfeljebb egy méteresre darabolva, összekötve helyezzék ki.

 

Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el. A komposztálás során a begyűjtött zöldhulladékból minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül.

 

A körzethatárok, a kihelyezési időpontok kerületi bontásban, továbbá a zöldhulladék gyűjtéssel kapcsolatos minden fontos információ elérhető Társaságunk honlapján is az alábbi elérhetőségen:

 

http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hulladekkez/szelektiv_gyujtes/zoldhulladek_gyujtes

 

Hulladékgyűjtő udvaraink címei és nyitva tartása az alábbi linken érhető el:

 

http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hulladekkez/szelektiv_gyujtes/hulladekudvar

 

Viszonteladói partnereink listája megtalálható az alábbi linken:

 

http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hs/hir_aktualitas/Zs%C3%A1k%C3%A9rt%C3%A9kes%C3%ADt%C5%91%20helyek_0.pdf

 

A kerti zöldhulladék elszállítása a tervek szerint november 30-ig tart.