Főoldal / Szolgáltatásaink / Eszközök / Zsákok

Hulladékkezelés


Az FKF Nonprofit Zrt. hulladékgyűjtő zsákos szolgáltatásai 
 
1. Kommunális hulladékgyűjtő zsák

 

Egy ünnep vagy egy hétvége után esetenként az átlagnál több háztartási hulladék is keletkezhet, melyhez nem elegendő a házaknál rendelkezésre álló hulladékgyűjtő tartály űrtartalma. Erre az eshetőségre kínálja az FKF Nonprofit Zrt. a kommunális zsákos szolgáltatását.
 

A kommunális hulladékgyűjtő zsák a lakosság számára 725 Ft/db áron érhető el az Ecseri Úti Központi Ügyfélszolgálati Kirendeltségünkön, Budai Ügyfélszolgálati Központunkban (itt egyelőre csak bankkártyás fizetés lehetséges), továbbá a Társaságunk által működtetett hulladékgyűjtő udvarokban.

 

 

2. Kerti zöldhulladék-gyűjtő zsák

 

 

A kerti zöldhulladék-begyűjtés az FKF Nonprofit Zrt. szelektív hulladékgyűjtési szolgáltatásainak egyik fontos eleme. Az összegyűjtött kerti zöldhulladék a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban kerül komposztálásra. A kerti zöldhulladék begyűjtését heti egy alkalommal Budapest zöldövezettel rendelkező kerületeinek kijelölt részein végzi Társaságunk.

  • Ügyeljenek arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön!
  • Ne helyezzenek a zsákba fenyőféléket, vagy diófa levelet és gallyakat, ugyanis az előbbiek magas gyanta-, az utóbbiak magas olaj- és mérgezőanyag tartalmuk miatt nehezítik a komposztálás folyamatát. Továbbá kérjük, hogy a vastagabb faágakat legfeljebb egy méteresre darabolva, összekötve helyezzék ki.
  • A kerti zöldhulladék-gyűjtő zsák 100 literes méretben, értékesítő partnereinknél 10 darabos kiszerelésben, ügyfélszolgálatunkon és hulladékgyűjtő udvarainkban darabonként kapható. A megvásárolt zsákok ára tartalmazza a szolgáltatás díját is.
     

A  biológiailag lebomló kerti zöldhulladék-gyűjtő zsákok beszerezhetőek a IX. kerület Ecseri út 8-12 szám alatti ügyfélszolgálati irodájában, a II. kerület Fő utca 47. szám alatti Budai Ügyfélszolgálati Központjában, hulladékgyűjtő udvarain, továbbá a Díjbeszedő Holding Zrt. ügyfélszolgálatain, a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálatán a MOL budapesti töltőállomásain, a Praktiker, OBI, Bauhaus, Auchan budapesti és Budapest környéki áruházaiban, valamint a SPAR csoport üzleteiben is elérhetőek. 
 

A biológiailag lebomló zöldhulladék-gyűjtő zsák a lakosság számára 235 Ft/db áron érhető el Ecseri Úti Központi Ügyfélszolgálati Kirendeltségünkön, Budai Ügyfélszolgálati Központunkban (itt egyelőre csak bankkártyás fizetés lehetséges), továbbá a Társaságunk által működtetett hulladékgyűjtő udvarokban.
 
Tájékoztató a biológiailag lebomló zöldhulladék-gyűjtő zsákokról


A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján 2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.

 

3. Sitt és építési törmelék leadására szolgáló zsák


 
Építési törmelék, sitt saját beszállítással, térítés ellenében, 100 literes,
FKF logóval ellátott sittes zsákban  leadható három hulladékudvarban:

 

  • XV. kerület, Károlyi Sándor út 166. (SZÚK)
  • XVIII. kerület, Jegenye fasor 15. melletti hulladékudvar
  • XXII. kerület, Nagytétényi út 335.

A leadásához szükséges 100 literes, FKF logóval ellátott sittes zsákot a hulladékudvarban lehet megvásárolni. A zsák ára: 690 Ft/db.
 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy Társaságunk saját értékesítő pontjain kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség.