Főoldal / Szolgáltatásaink / Köztisztaság / Közúttisztítás

Köztisztaság

Közúttisztítás

Az FKF Nonprofit Zrt. a közszolgáltatással kapcsolatos közúttisztítási feladatokat Budapest Főváros Közgyűlésének megbízásából, a Köztisztasági Közszolgáltatási Szerződésben rögzítettek alapján végzi. Ennek alapján Társaságunk feladatai közé tartozik Budapest 25,144 millió m2 szilárd burkolatú útjának és közjárdájának rendszeres takarítása, 70 gyalogos  aluljáró tisztítása, valamit közlekedési műtárgyak, közjárdák és közlépcsők (1 millió m2) téli-nyári, kézi-gépi takarítása.
 

 

 

 

Gépi úttisztítás:
A gépi úttisztítás során elvégzésre kerül a szilárd burkolatú utak, terek gépi seprése, locsolása, mosása.
 

Kézi úttisztítás:
A kézi úttisztítási munka keretébe tartozik a közutak, kijelölt közjárdák és lépcsők, meghatározott aluljárók és egyéb, a Megrendelő által megjelölt területek kézi erővel történő tisztítása, a hulladékgyűjtő kosarak ürítése, az összesepert hulladék elhelyezése az utcákon erre a célra biztosított gyűjtőtartályokban.
 
Aluljáró takarítás:
A kiemelten kezelt aluljárók takarítása magába foglalja a járófelület (padozat, lépcső) vizes, vegyszeres takarítását, az üvegkorlátok tisztítását, az oldalfalak vizes, vegyszeres takarítását.
 


Társaságunk meghatározott feladatként végzi:

  • a Duna hidak, közúti- és gyalogos felüljárók tisztítását, a Váralagút rendszeres mosását,
  • megrendelésre rendszeresen szállít ivóvizet a lakosság részére
  • a viharok utáni takarítást,
  • a dunai árvizek utáni takarítást,
  • a közúti balesetek utáni takarítást,
  • a Társaságunk által kihelyezett mintegy 12.000 db utcai hulladékgyűjtő kosár ürítését, az új hulladékgyűjtő edények kihelyezését, a meghibásodottak javítását, illetve szükség szerinti cseréjét, a kihelyezettek rendszeres jogszabályban előírt gyakoriságú fertőtlenítő mosását,
  • rendszeresen szállít illegálisan lerakott szemetet a közterületekről, gyakran a kerületi önkormányzatok megrendelésére is.
     

Feladataink közé tartozik továbbá a régi, illetve engedély nélkül elhelyezett plakátok és falfirkák eltávolítása, a Köztisztasági Közszolgáltatási Szerződésben meghatározott Főváros tulajdonában, kezelésében lévő útvonalakon, építményeken és műtárgyakon.