Főoldal / Szolgáltatásaink / Köztisztaság / Téli munkák

Köztisztaság

Téli munkák

Az FKF Nonprofit Zrt. kiemelt feladata a főváros fő- és tömegközlekedési útvonalainak, valamint a lakosság ellátásában kiemelt létesítményekhez, egészségügyi központokhoz, élelmiszer elosztókhoz vezető utak síkosság-mentesítését és hóeltakarítását. A mintegy 1200 km-es főútvonal-hálózat téli síkosságmentesítési és hóeltakarítási munkát 83 fővonali járatban végzi Társaságunk, ezután következik többi, szilárd burkolatú közút területi járatokban történő megtisztítása.

 

 

           

Téli munkarend:
Társaságunk november 15-től március 15-ig téli munkarendben dolgozik, ez idő alatt állandó vezetői szintű ügyeleti rendszert működtet.


A gépi síkosság-mentesítést és hóeltakarítást fontossági sorrendben, az alábbiak szerint végezzük:
 

  • hidak,
  • felüljárók,
  • a Ferihegyi repülőtérre vezető út, Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, az M5-ös, az M6-os autópályák és a 10-es, valamint a 11-es főút fővárosi bevezető szakaszai,
  • buszvonalak hegyvidéki szakaszai,
  • busz- és fő közlekedési útvonalak,
  • fővonali járatokhoz kapcsolódó lakossági ellátásokat biztosító főbb intézmények (sütőipari üzemek, élelmiszerellátó központok, vásárcsarnokok, kórházak, közintézményekhez vezető útvonalak)
  • mellékutak.
     

Kézi síkosság-mentesítés és hóeltakarítás:
Az FKF Nonprofit Zrt. a területi igények és az időjárási körülmények figyelembevételével meghatározott számú hómunkás foglalkoztatásával végzi a közszolgáltatás keretein belül a gyalogátkelőhelyek környezetét, az ingatlanhoz nem köthető közjárdák téli takarítását.


Az ingatlan előtti járda, a járda és az úttest közötti kiépített, vagy kiépítetlen terület gondozásáról, így téli időszakban annak síkosság-mentesítéséről, hóeltakarításáról az ingatlan tulajdonosának, bérlőjének, használójának kell gondoskodni. Lehetőség van e területek takarításának Társaságunktól való megrendelésére, erről bővebben a Takarítás és téli munka  megrendelésre oldalunkon olvashatnak.

 

Környezetvédelem:
Az FKF Nonprofit Zrt. kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre a téli munkavégzés során. Az adott területen kiszórható síkosság-mentesítő anyagmennyiségre vonatkozó szigorú környezetvédelmi előírásokat Társaságunk is fontosnak tartja. Célgép-beszerzéseink során évtizedek óta elsődleges szempont a kiszórt hintőanyag mennyiség szabályozhatósága, és a nedvesítő szórási technológiák elterjesztése.