Főoldal / Szolgáltatásaink / Szelektív hulladékgyűjtés / Zöldhulladék gyűjtés

Hulladékkezelés

Kerti zöldhulladék-gyűjtés

 

KÉRJÜK, OLVASSA EL FIGYELMESEN!

 

Tájékoztajuk tisztelt Ügyfeleinket,  hogy a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központba a zöldhulladék beszállítása (szerződéssel nem rendelkező partnerek részére) átmenetileg szünetel.
Megértésüket köszönjük.

 

Biológiailag lebomló gyűjtőzsákok árusítása

IX. kerület Ecseri út 8-12 szám alatti ügyfélszolgálati irodánkban,

II. kerület Fő utca 47. szám alatti Budai Ügyfészolgálati Központunkban,

valamint a lakossági hulladékudvarokban.

 

 

HOL VEHETEK  MÉG ZSÁKOKAT? (Viszonteladói partnereink)

 

A független értékesítési pontokon vásárolható zsákok ára eltérhet a Társaságunk által meghatározott ártól.

 

 

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk! Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.


Emiatt is fontos, hogy odafigyeljünk, mi kerül a zöldhulladék-gyűjtő zsákba.

 

Továbbá ügyeljünk rá, hogy a zsákba csak és kizárólag zöldhulladék kerüljön!
 

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság mint hulladékgazdálkodási közszolgáltató, 2005 óta szállítja el járatrendszerben Budapest mind a tizenkilenc zöldövezetes kerületéből a kerti zöldhulladékot, amelyet ezután a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban komposztálnak.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján 2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.

 
A rendelet alapján Társaságunk 2015. december 31-ig a "hagyományos" FKF logós műanyag zsákokban szállította el a zöldhulladékot. 2016. május 31.-ig a lakosság kommunális hulladékot helyezhetett ki ezekben a zsákokban. Az önkormányzatok által vásárolt zsákokat az alkalmazásukban lévő közmunkások közterületen lévő hulladékgyűjtésre használhatják a saját edényeik mellé kihelyezve.

 
A biológiailag lebomló 100 l-es zöldhulladék-gyűjtő zsák a lakosság számára bruttó 235 Ft/db áron elérhető Ecseri Úti Központi Ügyfélszolgálati Kirendeltségünkön (csak készpénzes fizetés lehetséges), Budai Ügyfélszolgálati Központunkban (bankkártyás, és készpénzes fizetésre is lehetőség van), továbbá a Társaságunk által működtetett hulladékgyűjtő udvarokban. A készlet feltöltése hulladékudvarainkban folyamatosan történik, a nagy érdeklődésre való tekintettel javasoljuk Önnek a telefonon történő előzetes érdeklődést a rendelkezésre álló mennyiségről.

A kerti zöldhulladék járatszerű begyűjtése 2018. március 5-től november 30-ig tart.

 

Az egyes kerületeken belüli zöldhulladék kihelyezés időpontjáért kattintson az adott kerület térképére.

 

I. kerület

II. kerület

III. kerület

IV. kerület

VIII. kerület

X. kerület

XI. kerület

XII. kerület

XIII. kerület

Társaságunk 2015. végéig támogatta az önkormányzatokat komposztáló tartályok beszerzésével.

 

Javasoljuk, hogy azok a lakosok, akik csatlakozni szeretnének, és otthon saját célra hasznosítanák az ingatlanukon keletkezett zöldhulladékot, érdeklődjenek a kerületi polgármesteri hivatalnál, hogy van-e folyamatban ilyen akciójuk. 
 

 

 


 

Válassza a zöld megoldást! Válassza a zöldhulladék-gyűjtést!

 

Használja kerti zöldhulladékgyűjtő-zsákjainkat!