Főoldal / Szolgáltatásaink / Vállalatoknak és intézményeknek / Hulladéktároló tanácsadás

Hulladékkezelés

Hulladéktároló tanácsadó

A hulladékgyűjtő tartályok és konténerek tárolása esetén figyelembe kell venni néhány közegészségügyi és gyakorlati szempontot. A gazdálkodó szervezeteknek és intézményeknek fokozott figyelmet kell fordítaniuk a hulladéktároló üzemeltetésére, hiszen náluk sok esetben nagyobb mennyiségű hulladék keletkezik. A tervezett beruházások során pedig számításba kell venni, hogy esetlegesen nagyobb tartályok vagy konténerek is beférjenek a tárolóba illetve, hogy szelektív gyűjtés esetén több tartály és konténer használata is szükséges lehet. Társaságunk ezért szeretne tanácsokkal szolgálni, nem lakossági ügyfelei számára, a hulladéktároló kialakításával és üzemeltetésével kapcsolatban.Tervezett ingatlan beruházások:
 

 • A hulladéktároló helyiség méretének tervezésekor, célszerű az adott ingatlanon várható hulladékmennyiség alapján kiszámítani, hogy milyen űrtartalmú tartályokra vagy konténerekre lesz szükség, és a helyiséget úgy alakítani ki, hogy azok elférjenek a tárolóban.
 • Figyelemmel kell lenni arra, hogy az ingatlanon történő szelektív gyűjtés esetében több tartály vagy konténer is elférjen.  
 • Lényeges, hogy a hulladéktároló bejáratát úgy tervezzék meg, hogy a használni kívánt tartályok illetve konténerek kiférjenek rajta.
 • A hulladéktároló falát és padlózatát javasolt mosható anyaggal burkolni.
 • Nagyobb irodaházak, vagy gazdasági létesítmények esetében, javasolt a hulladéktárolóban vízcsapot, illetve a csatornarendszerrel összekötött padlólefolyót létesíteni. 
 • Fontos szempont, hogy a hulladéktárolóból akadálymentesen el lehessen érni azt a helyet, ahol a hulladékbeürítés történik.
 • Amennyiben az adott ingatlanon konténereket is fognak hulladékgyűjtésre használni, fontos, hogy a konténereket elszállító célgép meg tudja közelíteni a tárolót.
 • A balesetveszély elkerülése érdekében fontos tudni, hogy amennyiben az ingatlanon nagyobb méretű tartályokat (770 literes, 1100 literes) szeretnének használni, úgy a hulladéktároló és tartály kikészítése közötti út lejtése max. 2% lehet.
   

Tanácsok az üzemeltetésre:
 

 • A hulladéktárolót szükséges rendszeresen takarítani
 • A hulladéktároló, valamint a tartályok és konténerek kikészítésének helye közötti útvonalat szükséges mindig szabadon hagyni.
 • A balesetveszély elkerülése érdekében, téli időszakban, fontos síkosság-mentesíteni a hulladéktárolót, a tartály kikészítési helyével összekötő útszakaszt.

 

Személyes tanácsadás:

 

Amennyiben az ingatlanberuházónak, vagy ingatlantulajdonosnak további tanácsokra lenne szüksége a hulladéktárolóval, illetve az ingatlan hulladékgazdálkodásával kapcsolatban, szakembereink szívesen állnak ügyfeleink rendelkezésére a hulladékmenedzsment / tanácsadás szolgáltatás keretei között.