Főoldal / Vállalatról / Díjak, elismerések

Vállalatról

Az FKF Nonprofit Zrt. a holnap zöld városáért - Társaságunk elnyerte a Holnap Városáért Díjat

Az FKF Nonprofit Zrt. „Depóniagáz hasznosítás a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében” című pályázatával zöld kategóriában elnyerte a Holnap Városáért Díj 2015 kitüntető címet.


Az ünnepélyes díjátadóra 2016. január 21-én, Pest Megye Önkormányzat dísztermében került sor. Az eseményt dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke, Magyarország korábbi nemzeti erőforrás minisztere nyitotta meg. A díjat Nagy László, Társaságunk műszaki vezérigazgató-helyettese vette át.

 

 

A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, mely azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson, amelyek már eredményt hoztak; hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése. E Program része a 2013-ban alapított Holnap városáért Díj.

 

A helyi kezdeményezések összessége pozitívan hozzájárul, akár a Fenntartható Fejlesztési Csúcson megfogalmazott 2030-ig tartó új ENSZ Fenntartható Fejlesztési Célok eléréséhez is. Hisz a szegénység, az egyenlőtlenség, az élelmezésbiztonság, az egészségügy, a fenntartható fogyasztás és termelés, a növekedés, a foglalkoztatás, az infrastruktúra, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás, az éghajlatváltozás, továbbá a nemek közötti egyenlőség, a békés és befogadó társadalmak, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés és az elszámoltatható intézmények. Ezek mind-mind más-más formában, de helyi szinten is jelentkeznek. Így a fenntartható fejlődés emberléptékűvé válik a magyar városokban, településeken is: a helyi emberek érdekében történik a magasabb életminőség elérése. A Holnap városáért Díj e helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet. Arra ösztönözve őket, hogy megvan minden képességük és készségük arra, hogy jobbra, szebbre törekedjenek! Értékeinkre, munkánkra büszkék lehetünk, s erősségeinkre építkezve tudunk továbbfejlődni.

Társaságunk a mérhető felelősség útján - Az FKF Nonprofit Zrt. CSR Hungary Díjat nyert

A CSR Hungary Díj a Magyar Üzleti Felelősség Díja, mely évente értékeli Magyarország legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseit, projektjeit, és menedzsmentrendszereit az üzleti szektorban; összehangolva a helyi értékeket a nemzetközi szakmai igényekkel.

Az FKF Nonprofit Zrt. CSR tevékenységét elismerő díjat Klug Lajos vezérigazgató távollétében Bokor István projektigazgató vette át a Budapest Music Centerben 2014. november 29-én ünnepélyes keretek között megrendezett gálán. Társaságunk elnyerte azt a jogot, hogy 2 évig használhatja a CSR Hungary Díj védjegyét is.

 

Az FKF a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer Budapest egészére való kiterjesztésére irányuló projektje keretében végzett szemléletformáló tevékenységével pályázott. Társaságunk edukációs stratégiájának kiemelt részét képezi a környezetvédelmi oktatóprogram, amelynek középpontjában az óvodás és iskoláskorú gyermekek oktatása, szemléletformálása áll, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy a környezettudatos magatartás, hozzáállás minél fiatalabb korban alakítható ki a legeredményesebben. A hulladék tükröt tart nekünk arról, hogy életvitelünkkel milyen hatást gyakorlunk a környezetünkre. Az FKF Nonprofit Zrt. CSR programjával arra szeretné felnyitni a gyermekek és a felnőttek szemét, hogy lássák: apró tettekkel is mennyit tudunk tenni környezetünkért.

 

 

Ozone Zöld-Díj 2014

Az OzoneNetwork televíziós csatorna idén ötödik alkalommal díjazta azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat, melyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez.

 

A pályázatra olyan vállalatok, magánszemélyek, civil szervezetek és újságírók jelentkezhettek, akik konkrét környezettudatos innovációt valósítottak vagy valósítanak meg. Működésük, hétköznapjaik során törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után, kiemelt fontossággal kezelik a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést, akiknél a kreativitás és a környezettudatosság ötvözéséből hasznos példaértékű megoldások születtek és születnek.

 

Társaságunk nagyvállalati kategóriában, a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztése Budapest teljes területére integrált hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésével projektjével indult a Zöld-Díj elnyeréséért. A díjátadóra a Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014 rendezvény keretében, november 19-én került sor, ahol a győztesek névre szóló, valódi zöld díjat kaptak. A Magyar Klímatanács tagjaiból álló bírálóbizottság az Ozone Zöld-Díjat az FKF Nonprofit Zrt.-nek ítélte, amit Klug Lajos vezérigazgató úr távollétében Bokor István, a házhoz menő szelektív projekt vezetője vehetett át.

 

 

Magyar Termék Nagydíjas szolgáltatás a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

 66 vállalat 66 pályázata, köztük a FKF Nonprofit Zrt. házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési szolgáltatása kapta meg szerdán a Parlamentben a Magyar Termék Nagydíjat. Az immár 17. alkalommal átadott elismeréssel elsősorban olyan vállalkozásokat díjaztak, amelyek termékei vagy szolgáltatásai előállításában kiemelt szerepet játszik az innováció. A nyertesek 34%-a budapesti, 66%-a pedig vidéki.
 
Az elismerést tanúsító trófeát és díszoklevelet ünnepélyes keretek között Dr. Mengyi Rolandtól, az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága alelnökétől Klug Lajos, Társaságunk vezérigazgatója vette át
 
A Parlament Felsőházi Termében tartott ünnepélyes díjátadáson köszöntőt mondott Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Dr. Latorcai János a rendezvény fővédnöke és Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter is.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zárkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság immár második alkalommal kapta meg ezt a rangos elismerést.

 
 
 

 

Hulladékgazdálkodássért Díj 2014

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség a hazai hulladékgazdálkodás új rendszerének kialakítását és hosszú távú céljainak megvalósítását szolgáló szervezeti, közösségi, egyéni tevékenységek, teljesítmények, innovációk elismerésére alapította a Hulladékgazdálkodásért Díjat 2014-ben. Az elismerés adományozásának célja, hogy felhívja a figyelmet a hulladékképződés megelőzésének, a hulladékok újrahasznosításának legjobb gyakorlataira, az ennek érdekében folyó hazai kutatási, fejlesztési, szervezési, műszaki eredményekre.

A díjat Nagy László műszaki vezérigazgató-helyettes vette át.

Az életmű kategóriában a díjat Dr. Hajdu György, Társaságunk korábbi vezérigazgatója vehette át.

Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés elismerő oklevele

Az idén 10 éves Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés,  amely azzal a céllal jött létre, hogy segítse az italos kartondobozok szelektív gyűjtését és hasznosítási arányának növelését, köszönetét fejezte ki Társaságunknak az italos kartondobozok szelektív visszagyűjtésében végzett kiemelkedő munkájáért és a közös programokban való példamutató együttműködésért. 

 

 

Budapest Főváros Védelmi Bizottságának köszönete a 2013. évi dunai árhullám elleni védekezésben való együttműködésért

Nemzetközi Köztisztasági Világszervezet (ISWA) kommunikációs díja

13 ország 21 pályázata közül a dobogós 2. helyezést érte el Társaságunk a Nemzetközi Köztisztasági Világszervezet (ISWA) pályázatán „Az FKF Zrt. a budapesti lakosság szolgálatában – Tegyünk együtt a környezetünkért!” elnevezésű kampányával.
Az ISWA Kommunikációs Díjáért olyan eredményes kommunikációs programokkal, kampányokkal lehetett nevezni, melyek mindamellett, hogy figyelemfelkeltőek, a fenntartható hulladékgazdálkodást is népszerűsítik.

A Kommunikációs Díjért folytatott versenyben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. pályázatát csupán az első helyezést elért Manchesteri Hulladék-elhelyezési Hatóság hulladékhasznosítási programja előzte meg, a dobogó harmadik helyén pedig a bécsi MA 48 Ügyosztály cigarettacsikk elleni sikeres kampánya végzett.

A díjak a 2012. szeptember 17-én, a Firenzében megrendezésre kerülő ISWA Világkonferencia nyitó ünnepségén kerültek átadásra.

Magyar Termék Nagydíj®

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság hulladékgazdálkodási, hulladékkezelési tevékenységével 2011-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet. Társaságunkat a Hungexpo Zrt. különdíjával is jutalmazták.
A Magyar Termék Nagydíj® kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások és gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyítottan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A pályázat díjazottai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez.
 
Klug Lajos, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság vezérigazgatója 2011. szeptember 1-jén, az Országházban megrendezett ünnepélyes díjátadón vehette át a Magyar Termék Nagydíj® elnyerését tanúsító díszoklevelet és trófeát.
Az FKF Nonprofit Zrt. hulladékgazdálkodási, hulladékkezelési tevékenységével pályázott a Nagydíj elnyeréséért. Társaságunkat a Hungexpo Zrt. különdíjával is jutalmazták.
Napjainkban e legrangosabb civil kezdeményezésű pályázat a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki legfőbb feladatként, mellyel a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását is segíti.
A Magyar Termék Nagydíj® Pályázat célja: Ismerje el a Magyarországon gyártott, vagy forgalmazott termékek és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, segítse elő a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű termékek előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését. Járuljon hozzá a pályázaton kitüntetett termékek gyártóinak,a szolgáltatások nyújtóinak piaci munkájához, exporttevékenységének fejlesztéséhez. Nyújtson egyértelmű segítséget, az e termékeket és szolgáltatásokat meg-vásárló fogyasztóknak a minőségtudatos választásban. A pályázati rendszer szolgálja a gyártók, a forgalmazók és szolgáltatók aktív minőségpolitikája fejlesztését.
A Magyar Termék Nagydíj® a találékonyság és szakértelem kirakata, azok elismerése, akik ismerik és alkalmazzák a „KIVÁLÓSÁG TÖRVÉNYÉT”, azért dolgoznak, fejlesztenek, hogy jóból kiválóvá váljanak. A díjazottak nemcsak büszkeségeink, akik bizalmat kaptak, hanem akiknek egyben kötelességük és felelősségük is megnőtt, hiszen példaként szolgálnak, kisugárzói azoknak az értékeknek, amelyek összhangban vannak Magyarország gazdasági érdekeivel.

 

CSR 2011

Hungexpo Különdíj 2011

Tierney Clark Díj 2005 a Fővárosi Hulladékhasznosító Műért

Az ICE Midlandi Szervezete (Nagy-Britannia), a Magyar Mérnöki Kamara és a MagyarTanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége a Fővárosi Hulladékhasznosító Művet kiemelt elismerésben részesítette 2005-ben a mérnöki alkotás megvalósításáért.