124 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Az Építési bontási törmelék (sitt) átvételi rendje

Tájékoztatjuk Tisztelt ügyfeleinket, hogy az építési bontási törmelék (sitt) átvételi rendje az érintett udvarokban (Jegenye fasor 15/b., Károlyi Sándor út 166., Nagytétényi út 335.) június 1-től megváltozott. 

  • A 690 Ft-os sitteszsák forgalmazása megszűnik. (Természetesen a már megvásárolt zsákok felhasználhatók, illetve a Nagytétényi úti udvarban még a meglévő készlet kifuttatásra kerül). Ezzel egy időben a térítés ellenében történő sitt átvétel rendszere megváltozik, a korábban megszokott, megvásárolt zsákba épített térítési díj helyett bevezetésre kerül a tömeg alapú térítéses átvétel, melynek a díja bruttó 14 Ft/kg.
  • A Nagytétényi, illetve a Károlyi Sándor úti hulladékudvarokba a sitthulladék bármiben, pl. vödrözve,  zsákolva, vagy akár utánfutón ömlesztve is beszállítható, a területeken megtalálható 10 tonnás hídmérlegekkel  való mérlegelési lehetőség okán. Ezek 5m x 2,5m-es mérőfelületű, 10 tonna teherbírású, utánfutóval, kisteherautóval igénybe vehető eszközök.
  • Ezzel szemben a Jegenye fasor 15/b. alatti hulladékudvarunkban szabványos raklap méretű, 1500 kg méréshatárú lapmérleg áll csak rendelkezésünkre, ezért kérjük Önöket, hogy a leadni kívánt építési bontási törmeléket mérhető, kézzel a mérlegre mozgatható formában (pl.: zsákolva, vödrözve stb.) beszállítani szíveskedjenek. A beszállított sitthulladék gyűjtőkonténerbe juttatása minden hulladékudvarunkban a beszállító feladata.