126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

80 munkagéppel síkosságmentesítette Budapesten az utakat az éjszakai műszakban az FKF Nonprofit Zrt.

Január 09.
Főoldali hírek
80 munkagéppel síkosságmentesítette Budapesten az utakat  az éjszakai műszakban az FKF Nonprofit Zrt.

Budapestet január 8-án, kedden délelőtt, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően csapadékzóna érte el, intenzíven havazni kezdett. Méréseink szerint a pesti városrészben eddig 8 cm, a budai területen 13 cm hó esett. Az FKF Nonprofit Zrt. az éjszakai műszakban 80 munkagéppel síkosságmentesítte a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, a kerékpárutakat. Gondot jelentett, hogy a folyamatos havazás miatt a síkosságmentesítést követően az utak „visszafehéredtek”. A BKV járatai üzemkezdetkor elindultak. A mellékutak havasak, csúsznak, takarításukat csak a főutak rendbe tételét követően tudjuk megkezdeni. 

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy a megváltozott útviszonyok miatt fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek, illetve ha lehetősségük van, húzódjanak félre és engedjék el sárga villogós munkagépünket!

Kérjük az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat takarítsák le és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében!

Budapest, 2019. január 9.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság