126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Átlagosan 15%-os bérfejlesztést hajt végre a Budapesti Közművek

Január 25.
Főoldali hírek
Átlagosan 15%-os bérfejlesztést hajt végre a Budapesti Közművek

A BKM megállapodott a szakszervezetekkel

A hat budapesti közszolgáltatást (hulladékgazdálkodás, kertészet, köztisztaság, közületi kéményseprés, távhőszolgáltatás, temetkezés) ellátó közműtársaság, a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. 2022. évre vonatkozóan átlagosan 15%-os mértékű bérfejlesztést hajt végre. A differenciált bérfejlesztést a Társaság 2022. január 1-i hatállyal érvényesíti.

A mai napon megállapodás született a Társaságnál működő reprezentatív szakszervezetekkel (1. FŐTÁV Dolgozók Szakszervezete, 2. Helyiipari és Városgazdálkodási Dolgozók Szakszervezete 2000) a 2022. évi bérfejlesztésről. Ennek alapján, a BKM már február elején kifizeti a megemelt összegű januári munkabért a mintegy 4500 dolgozó részére.

A BKM jelenlegi dolgozói létszáma magasabb, mint az összeolvadás előtti tagtársaságoké (BTI, FŐKÉTÜSZ, FŐKERT, FKF, FŐTÁV) együttesen volt. Ennek ellenére a Társaságnál jelenleg több száz állás betöltetlen. A Társaság várja például kazángépészek, hulladékrakodók, gépjárművezetők, kegyeleti munkatársak, szerelők, segédmunkások, minősített hegesztők, kertésztechnikusok, karosszérialakatosok, vagy éppen kontrolling-, és adóügyi szakemberek, ügyfélszolgálati munkatársak, beruházási projektmenedzserek, IT-hálózati rendszermérnökök, műszaki statikus tervezők és projektelőkészítő mérnökök jelentkezését.

Budapest, 2022. január 25.

BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.