125 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Az FKF kéréssel fordul a Budapesten autózókhoz

Június 04.
Főoldali hírek
Az FKF kéréssel fordul a Budapesten autózókhoz

A járványhelyzet enyhülésével párhuzamosan az élet egyre több területen térhet vissza a megszokott kerékvágásba, újra megteltek az utcák, a közterületek.

Ez viszont azt is jelenti, hogy nagymértékben megnőtt a gépjárműforgalom, amely sokszor akadályozza, rosszabb esetben veszélyezteti a közszolgáltatásban dolgozó, a közterületeken feladataikat végző munkatársainkat.  

 Sajnálatos tapasztalatunk, hogy mindennapi feladataik ellátása során egyre gyakrabban nehezítik meg kollégáink munkavégzését a szabálytalanul parkoló autók, amelyek az úttestre belógva akadályozzák a forgalmat, nagyméretű hulladékszállítási és köztisztasági célgépeink számára ellehetetlenítik az áthaladást. Ez mind a kukák ürítésében, mint az utak takarításában komoly fennakadást okoz.

Sajnálatosan az elmúlt hetekben többször az is előfordult, hogy egy figyelmetlen autós sodorta el munkatársunkat.

Társaságunk ezért kéréssel fordul a budapesti autósokhoz.

  • A hulladékbegyűjtést végző, illetve kézi útgondozói munkatársaink az úttesten, illetve közvetlenül a járda szélén végzik munkájukat. Biztonságuk ezért nagyban függ a forgalomban közlekedőktől. Kérjük, minden esetben rendkívül körültekintően, fokozott figyelemmel, a sebességet lecsökkentve haladjanak el munkatársaink mellett.
  • Kérjük a gépkocsivezetőket, hogy a KRESZ előírásait maradéktalanul betartva csak az arra kijelölt helyen, szabályosan parkoljanak, győződjenek meg arról, hogy járművük nem akadályozza a forgalmat, a nagyméretű célgépek, teherautók anyagi kár okozása nélkül elférnek. Ezzel nem csak az FKF-nek, hanem a többi közszolgáltató és általában a forgalomban közlekedőknek is segítenek.
  • Munkavégzés közben járműveink, döntően a köztisztasági munkagépek, amelyek éjszaka is, esetenként jóval lassabban haladnak a forgalom többi résztvevőjéhez képest, hulladékbegyűjtés, vagy az utak takarítása közben ideiglenesen a forgalmat is lelassíthatják, illetve rövid időre feltarthatják. Kérjük, legyenek türelemmel, előzéskor vagy a jármű kikerülésekor kellő körültekintéssel járjanak el.  

Az FKF közterületeken, narancssárga mellényben, vagy ruhában dolgozó munkatársait és sárga villogót használó járműveit - akik és amelyek fontos közszolgáltatást látnak el -  már messziről jól láthatják mind a kerékpárral, mind a gépkocsival közlekedők. Ha egy utcába a szabálytalan parkolás miatt nem tudunk bejutni, úgy az ott lakók szemétszállítása, szenved késedelmet, köztisztasági munkatársaink veszélyeztetése az adott budapesti útszakasz takarítását is késlelteti.

Kérjük, segítsék munkavégzésünket és vigyázzanak munkatársainkra!

Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság