126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Az FKF kéréssel fordul a Budapesten autózókhoz

Június 04.
Főoldali hírek
Az FKF kéréssel fordul a Budapesten autózókhoz

A járványhelyzet enyhülésével párhuzamosan az élet egyre több területen térhet vissza a megszokott kerékvágásba, újra megteltek az utcák, a közterületek.

Ez viszont azt is jelenti, hogy nagymértékben megnőtt a gépjárműforgalom, amely sokszor akadályozza, rosszabb esetben veszélyezteti a közszolgáltatásban dolgozó, a közterületeken feladataikat végző munkatársainkat.  

 Sajnálatos tapasztalatunk, hogy mindennapi feladataik ellátása során egyre gyakrabban nehezítik meg kollégáink munkavégzését a szabálytalanul parkoló autók, amelyek az úttestre belógva akadályozzák a forgalmat, nagyméretű hulladékszállítási és köztisztasági célgépeink számára ellehetetlenítik az áthaladást. Ez mind a kukák ürítésében, mint az utak takarításában komoly fennakadást okoz.

Sajnálatosan az elmúlt hetekben többször az is előfordult, hogy egy figyelmetlen autós sodorta el munkatársunkat.

Társaságunk ezért kéréssel fordul a budapesti autósokhoz.

  • A hulladékbegyűjtést végző, illetve kézi útgondozói munkatársaink az úttesten, illetve közvetlenül a járda szélén végzik munkájukat. Biztonságuk ezért nagyban függ a forgalomban közlekedőktől. Kérjük, minden esetben rendkívül körültekintően, fokozott figyelemmel, a sebességet lecsökkentve haladjanak el munkatársaink mellett.
  • Kérjük a gépkocsivezetőket, hogy a KRESZ előírásait maradéktalanul betartva csak az arra kijelölt helyen, szabályosan parkoljanak, győződjenek meg arról, hogy járművük nem akadályozza a forgalmat, a nagyméretű célgépek, teherautók anyagi kár okozása nélkül elférnek. Ezzel nem csak az FKF-nek, hanem a többi közszolgáltató és általában a forgalomban közlekedőknek is segítenek.
  • Munkavégzés közben járműveink, döntően a köztisztasági munkagépek, amelyek éjszaka is, esetenként jóval lassabban haladnak a forgalom többi résztvevőjéhez képest, hulladékbegyűjtés, vagy az utak takarítása közben ideiglenesen a forgalmat is lelassíthatják, illetve rövid időre feltarthatják. Kérjük, legyenek türelemmel, előzéskor vagy a jármű kikerülésekor kellő körültekintéssel járjanak el.  

Az FKF közterületeken, narancssárga mellényben, vagy ruhában dolgozó munkatársait és sárga villogót használó járműveit - akik és amelyek fontos közszolgáltatást látnak el -  már messziről jól láthatják mind a kerékpárral, mind a gépkocsival közlekedők. Ha egy utcába a szabálytalan parkolás miatt nem tudunk bejutni, úgy az ott lakók szemétszállítása, szenved késedelmet, köztisztasági munkatársaink veszélyeztetése az adott budapesti útszakasz takarítását is késlelteti.

Kérjük, segítsék munkavégzésünket és vigyázzanak munkatársainkra!