126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Az FKF meghosszabbította a gyűjtőpontos lomtalanítást a XVI. kerületben

November 25.
Főoldali hírek
Az FKF meghosszabbította a gyűjtőpontos lomtalanítást a XVI. kerületben

A nagy érdeklődésre és a pozitív visszajelzésekre tekintettel a XVI. kerületi gyűjtőpontos lomtalanítást az FKF egy nappal meghosszabbította, így november 26-ig végzi a szolgáltatást a kerületben.

Már most rekordszámú időpontfoglalás érkezett: a november 17-én megnyitott gyűjtőpontra szinte minden időpont betelt. Az FKF hosszabbítási döntésében a nagy érdeklődés mellett a lakosoktól és a kerület vezetésétől érkezett pozitív visszajelzések is fontos szerepet játszottak.

A XVI. kerületet megelőzően már négy másik kerületben zajlott le sikeresen a gyűjtőpontos lomtalanítás. A mostani magas részvételi szám is megerősíti a lakosság és az önkormányzati vezetés részéről érkezett konkrét visszajelzéseket, miszerint ez az új módszer pozitív fogadtatásra talált, kulturált, európai megoldásnak bizonyult. Az eddigi tapasztalatok egyértelműen igazolják a gyűjtőpontos lomtalanítás előnyeit:

  • A kijelölt gyűjtőponton a szokásostól eltérően nem egyetlen este, hanem 9 nap áll a lakosok rendelkezésére, hogy megváljanak lomjaiktól.
  • Kerületük tiszta és rendezett marad, hiszen így közegészségügyi kockázatot jelentő hulladék nem kerülhet az utcára.
  • Megszűnnek a közismert illegális kísérő jelenségek: a „lomizás” és a veszélyes hulladék kihelyezése.

Azok részére, akik a jelenlegi gyűjtőpontos szolgáltatást esetleg nem tudják igénybe venni, év végéig továbbra is rendelkezésre áll a kiegészítő kompenzációs szolgáltatási csomag, melynek részleteiről az FKF honlapján tájékozódhatnak.

A XVI. kerületben jövőre az elsők között, várhatóan március második felében kerül sor a hagyományos lomtalanításra. 

Kérjük a kerületi lakosságot, hogy a lomtalanítás során se feledkezzenek meg a környezet védelméről, hiszen  feleslegessé vált, de más számára még használható tárgyak, bútorok egész évben ingyenesen adhatóak le az FKF két Szemléletformáló és Újrahasználati Központjában (XV. ker., Károlyi Sándor utca 166. és XVIII. ker., Besence utca 1/A.).

FKF Nonprofit Zrt.