126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Az FKF mindent megtesz a járvány miatt a lomtalanításból kimaradt kerületek lakói érdekében.

Június 17.
Főoldali hírek, Koronavírus, Koronavírus hulladékszállítás, hulladékleadás, Koronavírus lomtalanítás
Az FKF mindent megtesz a járvány miatt a lomtalanításból kimaradt kerületek lakói érdekében.

Amint arról Társaságunk június 16-án a sajtót tájékoztatta, Vezetőségünk úgy döntött, hogy a járvány enyhülésére tekintettel a lehetséges legkorábbi időpontban, 2020. július 6-án újraindítja a lakossági lomtalanítást Budapesten.

A három hónapos rendkívüli járványhelyzet miatt összesen 61 nap, így 61 körzet lomtalanítása maradt el, amit a szoros éves lomtalanítási programba már nem lehet változtatás nélkül beilleszteni. Az év során fennmaradó használható napok száma függ az időjárási korlátoktól, az év végi ünnepek időszaki korlátozó tényezőitől és az FKF dolgozóinak törvényes munkaidő kereteitől. További súlyosan nehezítő körülmény, hogy a fővárosiak befizetései az állami NHKV-től nem jutnak el tovább maradéktalanul az FKF-hez, így jelentős finanszírozási hiány is kialakult a fővárosi köztisztasági cégnél.

Társaságunk ennek ellenére már most, a program újraindításával párhuzamosan keresi a lehetőségét, hogy a belső erőforrások átcsoportosításával, valamint további intézkedések révén az elmaradt kerületek lakossága se szenvedjen hátrányt. Ahogy azt már többször jeleztük, Társaságunk meg fogja találni a módját, hogy azokban a kerületekben, ahol a járványhelyzet miatt elmaradt a lomtalanítás, belátható időn belül pótolja a szolgáltatást. Ennek érdekében a közeljövőben egyeztetni fogunk valamennyi érintett, a lomtalanítási programból a járványhelyzet miatt kimaradt kerület vezetésével.

A fentiektől függetlenül az érintett hét kerület lakói részére – átmeneti - kompenzációs szolgáltatási csomagot állítottunk össze, amely szintén július 6-tól érhető el térítésmentesen az év végéig.


FKF Nonprofit Zrt.