126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Együttműködési megállapodás a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karával

Június 21.
Főoldali hírek
Együttműködési megállapodás a Szent István Egyetem  Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karával

Az eseményen az FKF részéről Nagy László vezérigazgatón kívül Zsolnai József, az FKF Felügyelőbizottságának elnöke és Klug Lajos vezérigazgatói tanácsadó is ünnepi beszédet mondott, mely során méltatták az Egyetemmel való előremutató együttműködés jelentőségét. 

 AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS ÁLTALÁNOS CÉLKITŰZÉSE 

Az együttműködési megállapodás célja egyfelől a hazai és nemzetközi képzés és kutatás általános jellegű támogatása, másfelől annak elősegítése, hogy – a települési eredetű zöldhulladék és az abból készíthető komposzt mezőgazdasági hasznosításával, ennek növény- és talajvédelmi vonatkozásaival kapcsolatos kutatásokkal – a mezőgazdasági tudományok területén erősödjön az oktatás, az innováció és a gazdasági gyakorlat kapcsolatrendszere.

 AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS TÁRGYA ÉS CÉLJA:

• hallgatók fogadása szakmai gyakorlaton, mérnöki gyakorlaton, tanulmányutakon

• szakdolgozati, diplomadolgozati és doktori kutatási témák közös meghirdetése;

• hallgatói ösztöndíj programok kidolgozása

• együttműködés duális képzések kialakítása során

• gazdaságfejlesztési és kutatási pályázatokban való közös részvétel

• közös kutatási programok indítása

Az FKF Nonprofit Zrt. a megállapodás keretében a fent említett szakterületen végzett tevékenysége során együttműködőként számít a SZIE magas színvonalú szellemi, szakmai, illetve tudományos hátterére.

A megállapodás lehetővé teszi Társaságunk számára, hogy tevékenységét naprakész tudományos ismeretekre, értékelésekre támaszkodva, minőségileg magasabb szinten lássa el, valamint lehetőséget adjon a SZIE szakjain tanuló egyetemi hallgatók ismereteinek bővítésére. A jelen megállapodás fokozhatja az Egyetem különböző szintű képzési és kutatóhálózati tevékenységének hatékonyságát.

Mind az FKF, mind a SZIE kifejezték közös érdekeltségüket abban, hogy a települési eredetű zöldhulladék és az abból készíthető komposzt mezőgazdasági hasznosításával, ennek növény- és talajvédelmi vonatkozásaival kapcsolatos kutatások intézményi háttere megerősödjön.