126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Hőségriadó Budapesten

Június 18.
Főoldali hírek
Hőségriadó Budapesten

Az FKF is részt vesz a hőség elleni védekezésben, locsolóautói folyamatosan hűtik az utakat

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért szombat 00.00 órától kedd 24.00 óráig másodfokú hőségriasztást rendeltek el.

Az FKF Nonprofit Zrt.-nél ezért fokozott készenlét lép életbe, a Társaság locsolóautói a hőségriadó időszakában folyamatosan, kétszer tizenkétórás műszakban fogják locsolni a budapesti közúthálózatot.

A nappali műszakban az FKF 25 mosó gépe elsősorban a lakótelepeket, sűrűn lakott városrészeket hűti, éjszaka pedig a budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat. Ez által a célgépek a lehető legkisebb mértékben akadályozzák a forgalmat.

Az FKF az aszfaltra permetezett vízzel enyhíti a forróságot, a felhevült aszfaltot egy időre 6-8 fokkal hűtve le. Ez csökkenti a lakosság hőérzetét, valamint leköti a port és a polleneket.

A Társaság a villamossíneket a kivetődés megakadályozására a BKV megrendelése alapján, a meghatározott vonalakon és gyakorisággal locsolja.

Az FKF a kánikulában is kiemelt figyelmet fordít a hulladékszállítási feladatokra, hogy az adott napon valamennyi, időben és szabályosan kihelyezett gyűjtőtartályt a munkatársak kiürítsék.

A Társaság – jogszabályi kötelezettségének eleget téve - valamennyi munkatársának biztosítja a védőitalt, illetve a szabadban munkát végzőknek az óránkénti pihenőidőt.

A hulladékbegyűjtést végző, illetve kézi útgondozói munkatársaik az úttesten, illetve közvetlenül a járda szélén végzik munkájukat. Biztonságuk ezért nagyban függ a forgalomban közlekedőktől. Az FKF ezúton is kéri az autóval közlekedőket, hogy a kánikula napjaiban is rendkívül körültekintően, fokozott figyelemmel, a sebességet lecsökkentve haladjanak el munkatársaik mellett.

Budapest, 2021. június 18. 

Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság