126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Hosszú idő után ismét nő az üveggyűjtő-szigetek száma a fővárosban

Május 07.
Főoldali hírek
Hosszú idő után ismét nő az üveggyűjtő-szigetek száma a fővárosban

Budapesten a IV. kerületben öt helyszínen telepített üveggyűjtő-konténereket az FKF Nonprofit Zrt.

Az első tartályok kihelyezésén részt vett Czigler László alpolgármester is, aki elmondta, hogy folyamatosan nőtt a lakosság igénye az üveggyűjtés problémájának megoldására. A konténerek kihelyezésével segítenek ennek kezelésében, de ezzel csökkentik az ökológiai lábnyomot is. Hozzáfűzte, hogy a helyszíneket kamerákkal, napi 24 órában figyelik a kerületi közterület-felügyelet munkatársai, a szigetet nem szakszerűen használók ellen pedig szabálysértési eljárást indítanak. Végül megköszönte az együttműködést az FKF Nonprofit Zrt.-nek.

A Társaság és Újpest Önkormányzata közötti több hónapos egyeztetést követően döntöttek arról, hogy hova kerüljenek a szigetek, amelyeken a kerületi lakosok a háztartásokban keletkező üvegeket tudják majd elhelyezni.

Mint ismeretes a fővárosi házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerben ezek gyűjtése nem történik meg, így ez az öt sziget a kerületi lakosok számára nagy segítséget jelent.

A jelenlegi járványügyi helyzetben különösen fontos, hogy a lakosság számára több lehetőség is rendelkezésre álljon, hogy a háztartásokban keletkező, különválogatva gyűjtött újrahasznosítható csomagolási hulladékot környezettudatosan, biztonságosan, a környezetet kímélő módon elhelyezhesse.

A szelektív hulladékgyűjtő szigetek telepítéséről, illetve a tartályok visszavonásáról a kerületi önkormányzatok döntenek. Az FKF Nonprofit Zrt. üdvözli a IV. kerületi önkormányzat döntését és mindent megtesz azért, hogy a helyi lakosság érdekei messzemenően érvényesüljenek, az üzemeltetés zökkenőmentes legyen.

Újpestről korábban a polgármesteri hivatal döntése alapján valamennyi tartályt visszavonták, a mostani döntéssel ez a szolgáltatás újra elérhetővé vált.

Az üveggyűjtő konténerek helyszínei:

  1. Pozsonyi út 2/B mellett
  2. Óceánárok utca 7.
  3. Rózsa utca 9.
  4. Árpád út 140-nem szemben/Szigeti József utcánál
  5. Tél utca 32

További üveggyűjtő helyszínek Budapesten


Budapest, 2020. május 7.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság