126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Szilveszter utáni takarítás a fővárosban – a számok tükrében

Január 02.
Főoldali hírek
Szilveszter utáni takarítás a fővárosban – a számok tükrében

A Budapesti Közművek keretein belül működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai már vasárnap, január elsején reggel 06.00 órakor megkezdték Szilvesztert követően a Társaság kezelésébe tartozó közterületek takarítását.

A szilveszteri éjszaka után hátramaradó hulladék eltakarítása minden évben nagy feladatot jelent az országban működő összes köztisztasági vállalatnak. Az FKF munkatársai az óévbúcsúztató közterületi rendezvények helyszínein, továbbá a Kis- és Nagykörúton, az aluljárókban és azok környékén már reggel 06.00 órakor megkezdték és egész nap végezték kézi és gépi erővel egyaránt az ünneplés utáni takarítást.

A Társaság speciális köztisztasági és hulladékbegyűjtési célgép-parkjának számos típusát, így szállítójárműveket, kukásautókat, önfelszedő céljárműveket, orrseprős gépeket és takarítógépeket is bevetett az ünneplés utáni munkák során. Összesen 27 jármű dolgozott kifejezetten a Szilveszter utáni utótakarításban. A Budapesti Közművek 304 köztisztasági takarító munkatársa, valamint 27 gépjárművezetője, összesen 331 fő végezte a Szilveszter utáni takarítást. A közterületi ünneplések hátrahagyott kellékeit a Budapesti Közművek környezetbarát módon ártalmatlanítja, a teljes mennyiséget a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe szállították energetikai hasznosításra, távhőt és villamos energiát állítva abból elő.

Az FKF természetesen minden kiemelt esemény után fokozott gépi és kézi erővel van jelen a közterületeken és végzi azok takarítását, azonban ez nem helyettesíti a felelős lakossági magatartást. Munkatársaik erőfeszítései kizárólag a lakosság együttműködése esetén vezetnek tartós megoldáshoz, hiszen a közterületek rendeltetésszerű használata jelentősen hozzájárul azok tisztaságához.

Budapest, 2023. január 2.

FKF Köztisztasági Divízió