126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Tájékoztató az előzetes időpontfoglalás bevezetéséről három hulladékudvarban május 15-től

Május 15.
Főoldali hírek, Koronavírus, Koronavírus hulladékszállítás, hulladékleadás
Tájékoztató az előzetes időpontfoglalás bevezetéséről három hulladékudvarban május 15-től

Május 15. péntektől előzetes időpontfoglalást vezettünk be bizonyos hulladékudvarokban.

Tisztelt Ügyfeleink!

Az FKF Nonprofit Zrt. április közepétől folyamatosan nyitja újra hulladékudvarait a lakossági ügyfelek részére, köztük a három legnagyobb fővárosi hulladékudvart is. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján ezen döntésünket sokan örömmel fogadták, hiszen naponta nagy számban veszik igénybe ezeket, hogy környezettudatosan váljanak meg az olyan, otthon keletkezett hulladékaiktól, mint az üveg, elektromos vagy elektronikai hulladékok, lom, stb.

Hogy a megnövekedett forgalmat továbbra is gördülékenyen tudjuk kiszolgálni, a két legforgalmasabb hulladékudvarban (XV. kerület Károlyi Sándor út és XXII. kerület Nagytétényi út), ügyfeleink gyorsabb kiszolgálása érdekében május 15. péntektől előzetes időpontfoglalást vezettünk be. Ez a két hulladékudvar mostantól elsősorban lom-, építési- és bontási hulladékot, valamint festéket fogad. Szelektíven gyűjtött csomagolási, vagy az adott hulladékudvarban leadható egyéb veszélyes hulladékot külön nem, kizárólag csak lom, építési- és bontási, valamint festékhulladék beszállításakor adható le.

Az ugyancsak újranyitott XVIII. kerület Besence utcai hulladékudvarban szelektíven gyűjtött csomagolási, vagy az ott leadható egyéb veszélyes hulladékot előzetes telefonos időpontfoglalás nélkül is átveszünk, lom hulladékot csak telefonon előzetesen lefoglalt időpontban.

Előzetesen időpontot az adott hulladékudvarba az alábbi telefonszámokon lehet foglalni hétfőtől szombatig 8 és 14 óra között.

Hulladékudvar címe
Telefonszám
XV. kerület Károlyi Sándor út 166.
06 20 221 6171
XXII. kerület Nagytétényi út 335.
06 30 860 7807
XVIII. kerület Besence u. 1/a.
06 20 221 7139

Május 15-től a fenti szabályok bevezetése mellett, annak érdekében, hogy még több ügyfelet tudjunk kiszolgálni, újra megnyitunk két további hulladékudvart a budapesti lakosság részére a IV. kerület Ugró Gyula sor 1-3. és a XI. kerület Bánk bán utca 8-10. szám alatt. Ezek a létesítményeink előzetes időpont foglalás nélkül is igénybe vehetőek.  

Hulladékudvarainkban jelenleg továbbra is csak lakossági ügyfeleket szolgálunk ki. Az egyes hulladékudvarokba bevihető egyes hulladéktípusokról, a leadható mennyiségekről és egyéb szabályokról az alábbi linken található részletes tájékoztató:

https://www.fkf.hu/hulladekudvarok-koronavirus-jarvany-miatt-eletbe-lepett-valtozasok

A hulladékudvarok szolgáltatásait kizárólag budapesti lakosok, eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében közös képviselői igazolás bemutatását követően, hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe.

Napi és éves limit átlépés esetén, vagy a felsorolt igazolások hiányában, illetve gazdasági társaságoktól és vidéki lakosságtól jelenleg térítés ellenében sem áll módunkban hulladékot átvenni! A hulladékudvarba behajtani kizárólag személygépjárművel lehetséges!

Munkatársaink és ügyfeleink egészségének megóvása érdekében a hulladékudvar látogatásának  feltétele a védőmaszk, védőkesztyű viselése, illetve a személyek közötti 1,5 méteres távolság mindenkori megtartása. 

Fontos tudni, hogy ügyfél a tartózkodó- és egyéb szociális helyiségekbe nem léphet be. A gépjárműből történő kiszállás csak szükség esetén, az iratok bemutatása miatt, a mérlegelés elvégzéséhez, illetve a kirakodás során történhet.

Ezúton is kérjük ügyfeleinket a szabályok fegyelmezett betartására, melyek érvényesítését a telephelyeken dolgozó biztonsági szolgálat munkatársai is segítik. Szíves megértésüket köszönjük!

Kérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy a hulladékudvaraink elé vagy általában a közterületre hulladékot ne helyezzenek!  Az ilyen cselekedet illegális hulladéklerakásnak minősül, és jogi következményeket von maga után!