125 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Tájékoztató a zsákok átmenetileg megváltozott értékesítéséről

Április 22.
Főoldali hírek, Koronavírus hulladékszállítás, hulladékleadás
Tájékoztató a zsákok átmenetileg megváltozott értékesítéséről

Tisztelt Budapestiek! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus-járvány miatt életbe lépett változások következtében egyes korábban megszokott zsák értékesítő pontok és egyes zsákértékesítő partereink átmenetileg zárva tartanak, nem értékesítenek kommunális hulladékgyűjtő-, illetve zöldhulladékgyűjtő-zsákot. 

Társaságunk továbbra is folyamatosan biztosítja viszonteladó partnereink hulladékgyűjtő-zsákkal történő kiszolgálását, de ennek ellenére egyes üzletekben átmeneti készlethiány kialakulhat.

Az aktuális értékesítői lista elérhető az alábbi oldalakon:

Egyes partnereink online webáruházukon keresztül is értékesítik zsákjainkat, így otthonról is megrendelhetik azokat!

Kommunális hulladékgyűjtő-zsák*ot értékesítő partnereink aktualizált listája »»»
Zöldhulladékgyűjtő-zsák**ot értékesítő partnerink aktualizált listája »»»
*Kommunális hulladékgyűjtő-zsák:
Ha alkalmanként az átlagosnál több vegyes háztartási hulladék keletkezik a háztartásban, amelynek elhelyezésére nem elegendő a rendelkezésre álló hulladékgyűjtő tartály akkor annak elhelyezésére vásárolhatunk ilyen zsákokat értékesítői partnereinknél. Az emblémás zsákokban kikészített települési szilárd hulladékot a tartály mellé helyezhetjük, ahonnan a szokásos járattal elszállítják.

**Zöldhulladékgyűjtő-zsák:
A biológiailag lebomló zsákba csak lombot, kaszálékot, nyesedéket és vékony gallyakat lehet rakni. Azokat a méteres darabokra vágott, legfeljebb 10 cm átmérőjű kihelyezett faágakat is elszállítják, amiket összekötözve helyezünk ki. Márciusban kezdődik és novemberben ér véget a zöldhulladékok elszállítása heti egy alkalommal, a kijelölt övezetekben. Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön!


További információk a kerti zöldhulladékgyűjtésről:
https://www.fkf.hu/kerti-zoldhulladek-gyujte


Tegyünk együtt Környezetünkért!

FKF Nonprofit Zrt.