126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

További két hulladékudvart nyitott újra az FKF Nonprofit Zrt.

Május 22.
Főoldali hírek, Koronavírus, Koronavírus hulladékszállítás, hulladékleadás
További két hulladékudvart nyitott újra az FKF Nonprofit Zrt.

Az FKF Nonprofit Zrt. folyamatosan vizsgálja a lehetőségét, hogy a járványügyi helyzet enyhülésével párhuzamosan, az érdeklődő budapesti lakosság, és saját munkatársai egészségének védelme mellett fokozatosan újraindítsa szünetelő szolgáltatásait.

Az FKF ezért annak érdekében, hogy még több lakossági ügyfelet tudjon kiszolgálni, május 15-től újra megnyitotta Budapest lakói részére a IV. kerület Ugró Gyula sor 1-3. és a XI. kerület Bánk bán utca 8-10. szám alatti hulladékudvarát, így már összesen hét ilyen létesítmény üzemel ismét Budapesten. Ezek az udvarok előzetes időpontfoglalás nélkül is igénybe vehetők. A Társaság tervezi a többi hulladékudvarának fokozatos újranyitását is.

Az FKF április közepétől fokozatosan nyitja meg ismét hulladékudvarait a lakossági ügyfelek részére, köztük korábban a három legnagyobbat is. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján ezeket a döntéseket a lakosság örömmel fogadta, a létesítményeket naponta nagy számban veszik igénybe a budapestiek, hogy környezettudatosan váljanak meg olyan, otthon keletkezett hulladékaiktól, mint az üveg, elektromos vagy elektronikai hulladékok, lom, stb.

Az újra nyitások mellett a Társaság május 15-től előzetes időpontfoglalást vezetett be a megnövekedett igény gördülékeny kiszolgálása érdekében két legforgalmasabb hulladékudvarában (XV. kerület Károlyi Sándor út 166. és XXII. kerület Nagytétényi út 335.). Ettől az időponttól kezdődően ez a két hulladékudvar elsősorban lom-, építési- és bontási hulladékot, valamint festéket fogad. Szelektíven gyűjtött csomagolási, vagy az adott hulladékudvarban leadható egyéb veszélyes hulladékot külön nem fogadnak, azok kizárólag csak lom, építési- és bontási, valamint festékhulladék beszállításakor adhatóak le. Az ugyancsak újranyitott XVIII. kerület Besence utcai hulladékudvarban szelektíven gyűjtött csomagolási, vagy az ott leadható egyéb veszélyes hulladékot előzetes telefonos időpontfoglalás nélkül is átveszünk, lom hulladékot azonban csak telefonon előzetesen lefoglalt időpontban.

Lakossági ügyfeleink az alábbi telefonszámokon tudnak a három hulladékudvarba időpontot foglalni hétfőtől szombatig 8 és 14 óra között:
XV. kerület Károlyi Sándor út 166.    
06 20 221 6171
XVIII. kerület Besence u. 1/a.  
06 20 221 7139
XXII. kerület Nagytétényi út 335.
06 30 860 7807

                        

 Az egyes hulladékudvarokba bevihető hulladéktípusokról, a leadható mennyiségekről és egyéb szabályokról az alábbi linken található részletes tájékoztató:

https://www.fkf.hu/hulladekudvarok-koronavirus-jarvany-miatt-eletbe-lepett-valtozasok

A hulladékudvarok szolgáltatásait jelenleg kizárólag budapesti lakosok, eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás, társasházi lakos esetében közös képviselői igazolás bemutatását követően, hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe. A létesítményekben napi és éves limit átlépés esetén, vagy a felsorolt igazolások hiányában, illetve gazdasági társaságoktól és vidéki lakosságtól jelenleg térítés ellenében sem vesznek át hulladékot. A hulladékudvarokba kizárólag személygépjárművel lehet behajtani!

Az ügyfelek és az ott dolgozók egészségének megóvása érdekében a hulladékudvarok látogatásának feltétele a védőmaszk, védőkesztyű viselése, illetve a személyek közötti legalább 1,5 méteres távolság megtartása. Ügyfél a tartózkodó- és egyéb szociális helyiségekbe nem léphet be, a gépjárműből történő kiszállás csak szükség esetén, az iratok bemutatása érdekében, a mérlegelés elvégzéséhez, illetve a kirakodás során történhet.

Az FKF Nonprofit Zrt. ezúton is kéri ügyfeleit a szabályok fegyelmezett betartására, amelyek érvényesítését a telephelyeken dolgozó biztonsági szolgálat munkatársai is segítik. A Társaság ezúton is kéri a lakosságot, hogy az udvarok elé vagy általában a közterületre hulladékot ne helyezzenek! Ez illegális hulladéklerakásnak minősül, amely jogi következményeket von maga után!


A jelenleg nyitva tartó hulladékudvarok:
Nyitva tartás:
  • III. kerület Testvérhegyi út 10/a                               
  • IV. kerület Ugró Gyula sor 1-3.                                 
  • X. kerület Fehér köz 2.                                              
  • XI. kerület Bánk bán utca 8-10.                                 
  • XV. kerület Károlyi Sándor út 166.                             
  • XVIII. kerület Besence u. 1/a.                                    
  • XXII. kerület Nagytétényi út 335.

  • hétfő-péntek: 10.00 – 18.00 óra
  • szombat:        08.00 – 14.00 óra       


Amennyiben a járványügyi helyzet enyhülése kapcsán az FKF-nek lehetősége lesz a szolgáltatás további bővítésére, Társaságunk arról szintén tájékoztatja Budapest lakosságát.

FKF Nonprofit Zrt.