126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Újra megnyitja kapuit a lakosság előtt a Zsókavár utcai hulladékudvar

Augusztus 03.
Főoldali hírek, Koronavírus, Koronavírus hulladékszállítás, hulladékleadás, újranyitás
Újra megnyitja kapuit a lakosság előtt a Zsókavár utcai hulladékudvar

Az FKF Nonprofit Zrt. a nagy lakossági érdeklődésre való tekintettel augusztus 3-án újra nyitja a Zsókavár utca 65. szám alatti lakossági hulladékudvart.

A hulladékudvar szolgáltatásait kizárólag budapesti lakosok, eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében közös képviselői igazolás bemutatását követően, hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limit erejéig vehetik igénybe. A napi és éves limit átlépése esetén, vagy a felsorolt igazolások hiányában, továbbá gazdasági társaságoktól és vidéki lakosságtól térítés ellenében sem áll módunkban hulladékot átvenni. Az egyes hulladékudvarokba bevihető egyes hulladéktípusokról, a leadható mennyiségekről és egyéb szabályokról az alábbi linken található részletes tájékoztató:
https://www.fkf.hu/hulladekudvarok-koronavirus-jarvany-miatt-eletbe-lepett-valtozasok

A hulladékudvarba behajtani kizárólag személygépjárművel lehetséges!

Munkatársaink és ügyfeleink egészségének megóvása érdekében a hulladékudvar látogatásának továbbra is feltétele a védőmaszk, védőkesztyű viselése, illetve a személyek közötti 1,5 méteres távolság mindenkori megtartása. 

A napi zárás elvégzése miatt a hulladékudvarba hulladékot a zárást megelőző fél óráig lehet bevinni.

Kérjük, az egyes udvarok nyitva tartásáról, a leadható hulladékok típusáról, a leadás feltételeiről indulás előtt tájékozódjanak a www.fkf.hu weboldalon.

Ezúton is kérjük ügyfeleinket a szabályok fegyelmezett betartására, melyek érvényesítését a telephelyeken dolgozó biztonsági szolgálat munkatársai is segítik. Szíves megértésüket köszönjük!

Kérjük továbbá a lakosságot, hogy a hulladékudvaraink elé vagy általában közterületre hulladékot ne helyezzenek ki, az ugyanis illegális hulladéklerakásnak minősül, tekintettel arra, hogy aki települési hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rak le vagy helyez el, szabálysértést követ el, melynek büntetése 150.000 Ft-ig terjedhet. A fenti szabálysértést elkövetőkkel szemben az illetékes hatóságok jogosultak intézkedni. Ezzel kapcsolatos bejelentés az XV. kerületi Önkormányzati rendészeten tehető.