126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Újra megnyitott a X. kerületi Fehér közben található hulladékudvar

Szeptember 24.
Főoldali hírek, újranyitás
Újra megnyitott a X. kerületi Fehér közben található hulladékudvar

Az FKF Nonprofit Zrt. 2020. szeptember 22-én újranyitotta a Budapest X. kerület, Fehér köz 2. szám alatt található lakossági hulladékudvart.

A hulladékudvar az újranyitást követően a már megnyitott udvarainkhoz igazodó módon várja a budapesti lakosokat. 

Leadható: csomagolási hulladék (papír, műanyag, fém, italkarton, öblösüveg), valamint bizonyos veszélyes, ill. speciális kezelést igénylő hulladékok (elektromos és elektronikai, olaj, használt elem, akkumulátor és fénycső). 

A szolgáltatások a hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limit erejéig vehetők igénybe.  A kerti zöldhulladék-gyűjtő zsákok, illetve a kommunális hulladékgyűjtő zsákok értékesítése immár ezen a helyszínen is újra elindul a budapesti lakosság részére.

A hulladékudvarba bevihető hulladéktípusokról, a leadható mennyiségekről és egyéb szabályokról az alábbi linken található részletes tájékoztató:

https://www.fkf.hu/hulladekudvarok-koronavirus-jarvany-miatt-eletbe-lepett-valtozasok

A létesítmény nyitva tartása:

hétfő- péntek:
szombat:
10:00 – 17:30
8:00 – 13:30
ebédszünet:
13:00 – 13:30
ebédszünet:
12:00 – 12:30


További fontos tudnivalók:

  • A hulladékudvarba behajtani kizárólag személygépjárművel lehetséges!
  • Munkatársaink és ügyfeleink egészségének megóvása érdekében a hulladékudvar látogatásának továbbra is feltétele a védőmaszk, védőkesztyű viselése, illetve a személyek közötti 1,5 méteres távolság mindenkori megtartása. 
  • A napi zárás elvégzése miatt a hulladékudvarba hulladékot a zárást megelőző fél óráig lehet bevinni.
  • Kérjük, a leadható hulladékok típusáról, a leadás feltételeiről indulás előtt tájékozódjanak a Társasági weboldalon.
  • Ezúton is kérjük ügyfeleinket a szabályok fegyelmezett betartására, melyek érvényesítését a telephelyeken dolgozó biztonsági szolgálat munkatársai is segítik. Szíves megértésüket köszönjük!
Kérjük továbbá a lakosságot, hogy a hulladékudvaraink elé vagy általában közterületre hulladékot ne helyezzenek ki, az ugyanis illegális hulladéklerakásnak minősül. Aki települési hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rak le vagy helyez el, szabálysértést követ el, amelynek pénzbírsága 150.000 Ft-ig terjedhet. A fenti szabálysértést elkövetőkkel szemben hatósági intézkedés foganatosítható. A szabálysértési eljárást a rendőrség folytatja le. Hulladék elhelyezésével kapcsolatos bejelentés az önkormányzat közterület-felügyeleténél is tehető.