126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Vegye igénybe Újrahasználati Központjainkat, és környezettudatos ajándékkal köszönjük meg

November 20.
Főoldali hírek
Vegye igénybe Újrahasználati Központjainkat, és környezettudatos ajándékkal köszönjük meg

Az FKF Nonprofit Zrt. célja, hogy működésével is elősegítse a körforgásos gazdaság megvalósulását Budapesten és Magyarországon, ezzel is hozzájárulva a hulladékgazdálkodási ágazatra háruló uniós és nemzeti előírások teljesüléséhez.

Ennek érdekében Társaságunk nemcsak saját tevékenységével érvényesíti a fenntarthatóság követelményeit, hanem széleskörű szemléletformálás révén is eleget kíván tenni az ország legjelentősebb környezetvédelmi szolgáltatójával szembeni elvárásoknak.

Ezért természetes, hogy idén is csatlakozunk az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéshez. A fenntartható jövő érdekében indított, európai szintű akció alkalmából környezettudatos ajándékkal köszönjük meg mindenkinek, hogy igénybe veszi Újrahasználati Központjainkat. Az akció időtartama alatt otthonunkban használható - újrahasznosított anyagból készült - szelektívgyűjtő-szett jár a használt tárgyat leadó vagy kiváltó látogatóknak *.

Az akció időtartama: 2020. november 21- 28. (vasárnap zárva)

Az Újrahasználati Központok címe:

  • 1151 Budapest, Károlyi Sándor út 166.
  • 1186 Budapest, Besence utca 1/A.

Látogasson el Ön is egyik Újrahasználati Központunkba, ahol ingyenesen adhatja le a még jó állapotban lévő használati tárgyait, illetve jelképes áron viheti el a mások által leadott tárgyakat:

  • 100 Ft: pl. könyv, CD, DVD, apró konyhacikk, kisebb plüssjátékok
  • 300 Ft: pl. egyéb gyerekjáték, közepes táska, dekoráció, társasjáték, kisebb váza
  • 500 Ft: pl. táska, kisebb sportszer
  • 1 000 Ft: pl. szék, kisbútor, éjjeliszekrény
  • 3 000 Ft: pl. asztal, szekrény, egyes kanapék, fotelek, ágyak
  • 5 000 Ft: pl. egyszemélyes ágy, kanapé
  • 7 000 Ft: pl. használati lakberendezés (egyes ágyak, szekrények)
  • 10 000 Ft: pl. komplett ülőgarnitúra, konyhabútorsor, nappalibútorsor, franciaágy

További tudnivalók az Újrahasználati Központokról: https://www.fkf.hu/szemleletformalo-kozpontok

Bővebben az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezésről:

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg. A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára és az anyagok újrahasznosításának fontosságára. A főszervező EWWR – European Week for Waste Reduction – a hulladékok problémájával foglalkozik európai szinten. Az esemény a kontinensen és hazánkban is egyre népszerűbb. Magyarországon 2012 óta szervezik meg az eseményt, amelynek Társaságunk a kezdetektől fogva rendszeres résztvevője. További információ: https://hulladekcsokkentesihet2020.hu/

Tegyünk együtt környezetünkért!

* Az Újrahasználati Központban leadott vagy megvásárolt használati tárgy után az FKF Nonprofit Zrt. - a készlet erejéig - 1 db szelektívgyűjtő-szettet ad ajándékba, függetlenül a leadott termékek számától vagy értékétől. Egy fő összesen egyszer jogosult ajándékra.