124 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

A hulladékudvarban történő hulladékleadás feltételei

A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait a budapesti lakosok eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében, közös képviselői igazolás bemutatását követően hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe. A limit felett, vagy az említett dokumentumok hiányában, illetve nem budapesti lakosok, és cégek esetében a szolgáltatás javarészt fizetős. A pontos részleteket az alábbi linken tekintheti meg:

A hulladékudvarban történő hulladékleadás részletes feltételeit ide kattintva tekintheti meg. (Pdf)

A hulladékudvarok csak olyan hulladékot tudnak átvenni, amelynek a hasznosítására, illetve ártalmatlanítására az FKF Nonprofit Zrt. érvényes partnerszerződéssel rendelkezik. Ennek időleges hiánya esetén az átvétel a hulladékudvarokban szüneteltethető.

A hulladékudvarok csak hulladékfajtánként különválogatott, nem szennyezett hulladékokat vesznek át. 

Azon elektronikai és elektromos berendezések, amelyek szétszerelésre kerültek, és elektromos, vagy elektronikai alkatrészeiket eltávolították (üres készülékház), már nem minősülnek elektronikai vagy elektromos hulladéknak, hanem lomhulladék kategóriába sorolhatók. Ezért az FKF Nonprofit Zrt. által üzemeltetett hulladékudvarok többsége nem veheti át azokat. A hulladékudvarok túlnyomó többségének elektromos és elektronikai hulladékok átvételére van jogosultságuk, lomhulladék átvételére kizárólag a XXII. kerületi Nagytétényi út 335., XV. kerületi Károlyi Sándor utca 166., illetve a XVIII. kerület Besence utca 1/a alatt üzemelő hulladékudvaroknak van. Lomhulladék átadás kapcsán kérem, tekintse meg a fentebb írt hulladék átvételi feltételeket.