125 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Hulladékudvarok - a koronavírus járvány miatt életbe lépett változások


HULLADÉKUDVAROK BUDAPESTEN
A jelenleg üzemelő hulladékudvarok elérhetőségei, nyitva tartása és egyéb fontos információk 
Jelenleg leadható hulladékfajták - Mit hol adhatok le?
Napi és éves korlátozással érintett hulladékok - leadható mennyiségek  


FONTOS INFORMÁCIÓK A HULLADÉKUDVAROK ÁTMENETILEG MEGVÁLTOZOTT MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐLTÁJÉKOZTATÓ AZ ELŐJEGYZÉSES TELEFONOS IDŐPONTFOGLALÁS BEVEZETÉSÉRŐL 

Tisztelt Ügyfelünk! A járványidőszakban újranyitott hulladékudvaraink szolgáltatásai iránt egyre nagyobb igény mutatkozik lakossági ügyfeleink körében. Ez mára esetenként  a kiszolgálásban fennakadásokhoz, indokolatlan várakozáshoz vezet. Annak érdekében, hogy a továbbiakban az üzemelő hulladékudvarok ügyfélkiszolgálása zökkenőmentes legyen, Társaságunk ezen létesítmények esetében foglalásos rendszert vezet be.
Károlyi Sándor úti, a Nagytétényi úti és a Besence utcai hulladékudvarokban előjegyzéses telefonos időpontfoglalás szükséges. Előjegyzett időpontra legkorábban 2020.05.15-én lehet először érkezni, 2020.05.14-ig még a megszokott módon, időpontfoglalás nélkül üzemelünk.
Részletes információk letöltése 
 •  2020.05.15-től a XV. Károlyi Sándor úti és a Nagytétényi úti hulladékudvarokban, a hulladék leadáshoz előzetes időpontfoglalás szükséges! Ezen időponttól ez a két udvar csak olyan lakossági ügyfeleket fogad, akik lomhulladékot, és/vagy építési és bontási hulladékot, és/vagy festék hulladékot kívánnak leadni! Szelektíven gyűjtött csomagolási hulladékok, illetve az udvarban leadható veszélyes hulladékok csak azon lakossági beszállítók által adhatók le, akik az előzőekben írtak alapján lom, sitt, festék hulladék beszállítás kapcsán regisztrált időponttal rendelkeznek. 
 •  2020.05.15-től a Besence u. 1/a alatt üzemelő hulladékudvarunk lom hulladékot csak előzetes telefonos időpont egyeztetés* alapján vesz át. Egyéb hulladékok a korábbi feltételek alapján szállíthatók be. 

  Kérjük az időpontra érkezőket, hogy a rendelkezésükre álló 15 perc miatt a beszállított hulladékokat  különválogatva, a hulladékudvari elhelyezésre előkészítve szállítsák be, így biztosítva, hogy az előjegyzett időpontok egész nap tarthatók legyenek. Együttműködésüket köszönjük! 
  *Telefonos időpont foglaláshoz az alábbi táblázatban találja a telefonszámokat:
Hulladékudvar
Időpontfoglalást igénylő hulladékok
Időpontfoglalás hívószáma (hívható H-SZ: 8-14-ig)
XV. Károlyi Sándor u. 166.
Lom, sitt, festékhulladék
06-20-221-6171
XXII. Nagytétényi út 335.
Lom, sitt, festékhulladék
06-30-860-7807
XVIII. Besence u. 1/a
Lom
06-20-221-7139
 • A csak szelektíven gyűjtött csomagolási, és/vagy veszélyes hulladékokat leadni szándékozó ügyfelek részére 2020.05.15-től megnyitjuk a IV. Ugró Gyula sor 1-3., illetve a XI. Bánk bán utca 8-10. alatt üzemelő hulladékudvarainkat.
 • Lom, illetve építési bontási hulladék leadására 2020.05.06-tól van lehetőség maximum 150-150 kg súlykorlát erejéig kizárólag budapesti lakosok részére, a szükséges dokumentumok bemutatása mellett. Építési-bontási törmeléket csak zsákolva lehetséges leadni, ömlesztve nem áll módunkban átvenni! A vírushelyzetre való tekintettel egy gépkocsiban egy fogyasztási hely beszállítója érkezhet csak és az egy beszállító 150-150 kg-os mennyiséget tud a lomot/sittet fogadó hulladékudvarban leadni.
 • A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait kizárólag budapesti lakosok, eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében közös képviselői igazolás bemutatását követően, hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe.
 • Napi és éves limit átlépés esetén, vagy A felsorolt igazolások hiányában, illetve gazdasági társaságoktól és vidéki lakosságtól térítés ellenében sem áll módunkban hulladékot átvenni! A hulladékudvarba behajtani kizárólag személygépjárművel lehetséges!
 • A hulladékudvar látogatásának feltétele a védőmaszk, védőkesztyű viselése, illetve a személyek közötti 1,5 méteres távolság mindenkori megtartása.
 • 2020.05.06-tól Lom, illetve építési-bontási törmelék (sitt) korlátozott (napi 150 kg) mennyiségben egyes hulladékudvarokban leadható, ugyanakkor zöld hulladék, gumiabroncs jelenleg egyik hulladékudvarban sem adható le.
 • A zöld- és kommunális hulladékgyűjtő zsákok értékesítése a hulladékudvarokban szünetel, de viszonteladó partnereinknél továbbra is kaphatók.
 • A vírushelyzetre való tekintettel egy gépkocsiban egy fogyasztási hely beszállítója érkezhet csak és az egy beszállító 150-150 kg-os mennyiséget tud a lomot/sittet fogadó hulladékudvarban leadni.        
 • A hétköznapi, illetve a hétvégi ebédszünetre való tekintettel (13:00-13:30, 11:00-11:30) az utolsó lom, sitt beszállítót a munkaközi szünet előtt 15 perccel engedjük be, hogy a szünetig a lakos elhagyja a területet és hogy a hulladékudvar kezelő mindent dokumentálni tudjon.
 •  A napi zárás elvégzése miatt a hulladékudvarba lomot, sittet a zárást megelőző fél óráig (hétköznap 17:30, hétvége 13:30) lehet bevinni.Tisztelt Ügyfeleink!

A hulladékudvar látogatásának  feltétele a védőmaszk, védőkesztyű viselése, illetve a személyek közötti 1,5 méteres távolság mindenkori megtartása. 
Ügyfél a tartózkodó-  és egyéb szociális helyiségekbe nem léphet be.
A  gépjárműből történő kiszállás csak szükség esetén, az iratok bemutatása  miatt, a mérlegelés elvégzéséhez, illetve a kirakodás során történhet.

A fölöslegesen pánikot keltő,  agresszív ügyfeleket nem áll módunkban kiszolgálni,  őket minden esetben kivezeti a biztonsági szolgálat a hulladékudvar  területéről. Szíves megértésüket köszönjük!

Kérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy a hulladékudvaraink zárvatartása alatt hulladékot az udvar elé, a közterületre ne helyezzenek!  Az ilyen cselekedet illegális hulladéklerakásnak minősül, feljelentést von maga után!
Megértésüket előre is köszönjük, az esetlegesen okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérjük!