126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Szemléletformálás (SZÚK)


Csoportlátogatási rendelkezés a koronavírus-járvány időszakában
A vírus terjedésének megakadályozása és mindannyiunk egészsége érdekében Társaságunk jelenleg nem fogad látogatói csoportokat az alábbi telephelyeken:
  • Fővárosi Hulladékhasznosító Mű
  • Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ
  • Szemléletformáló és Újrahasználati Központok
  • Köztisztasági Múzeum
Az esetleges változásokról, a csoportos látogatási korlátozás feloldásáról időben adunk tájékoztatást.
SZEMLÉLETFORMÁLÁS AZ OKTATÓTEREMBEN

A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok modern oktatótermei lehetőséget biztosítanak környezetvédelmi, szakmai konferenciák, díjátadó ünnepségek, interaktív tanórák, valamint óvodás és iskolás csoportok számára kreatív kézműves foglalkozások megtartására. A 100 fő befogadására alkalmas termek kiváló helyszínei lehetnek iskolai tanulmányi versenyeknek, vetélkedőknek, nyári foglalkozásoknak is. A Központok területén elhelyezett interaktív installációk hasznos információkkal szolgálnak a környezetvédelemmel kapcsolatban, és bemutatják a hulladékgazdálkodás, hulladékfeldolgozás legfontosabb állomásait.

SZEMLÉLETFORMÁLÁS A SZABADBAN

A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok oktatótermén kívül is várjuk a látogatókat. A Központok területén található tanösvény és játszótér remek kikapcsolódást nyújt az oktatótermi foglalkozások, programok után. A tanösvény interaktív játékelemeinek használatával lehetőség nyílik a gyerekek különböző készségeinek, képességeinek fejlesztésére, valamint a tantermi tevékenységek és játékprogramok összehangolására. A játékos kikapcsolódást szolgálják a Központok területén felépített játszóterek, amelyek számtalan, újrahasznosított hulladékból készített játékkal várják a fiatalabb generációkat. 


XV. KERÜLETI SZEMLÉLETFORMÁLÓ KÖZPONT

Cím: 1151 Budapest, Károlyi Sándor utca 166.

Telefon: 06 80 353 353
E-mail: edukacio@fkf.hu

XVIII. KERÜLETI SZEMLÉLETFORMÁLÓ KÖZPONT 

Cím: 1186 Budapest, Besence u. 1/A.

Telefon: 06 80 353 353

E-mail: edukacio@fkf.hu 

Nyitvatartási idő

hétfő-csütörtök: 8:00-15:30
péntek: 8:00-14:00

Jelenleg nem fogad látogatói csoportokat.

Az FKF Nonprofit Zrt. fontos feladatának tartja, hogy a korszerű hulladékgazdálkodás megvalósítása, ellátása mellett támogassa a környezet védelmét, a környezettudatos gondolkodás és magatartás elterjesztését. A társadalmi felelősségvállalás jegyében elsődleges szempont, hogy a felnőtt lakosság mellett Társaságunk a fiatalok szemléletformálásában is szerepet vállaljon. Képzett munkatársaink játékos, interaktív foglalkozások, tanórák keretében ismertetik meg az érdeklődőkkel a szelektív hulladékgyűjtést, komposztálást, valamint az FKF Nonprofit Zrt. által ellátott hulladékgazdálkodási és köztisztasági feladatokat.