125 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Tájékoztató a 2020. ÉVI lomtalanításról

Az FKF Nonprofit Zrt. a járvány enyhülésére tekintettel a lehetséges legkorábbi időpontban, 2020. július 6-án újraindította a lakossági lomtalanítást Budapesten. Annak érdekében, hogy ez a fontos szolgáltatás a leghamarabb folytatódhasson, a program a kerületi önkormányzatokkal korábban egyeztetett menetrend szerint indult újra.

Társaságunk a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edényzetbe) gyűjti össze és szállítja el.

Amennyiben olyan felesleges bútorai, használati tárgyai vagy eszközei vannak, amelyek mások számára még használhatóak, azokat leadhatja a Szemléletformáló és Újrahasználati Központjainkban, vagy érdeklődjön a segélyszervezeteknél, hiszen ezzel segíthet másokon.

A lomok kikészítési időszakai:

 • Nyomatékosan felhívjuk a lakosok figyelmét arra, hogy az itt jelzett időszak a kerület egészét érintő lomkikészítési időintervallum. Az ingatlant érintő lomtalanításról, illetve a lom kikészítésének pontos időpontjáról a lakosok a postaládájukba eljuttatott hírlevélből tájékozódhatnak. 
 • Az időpontok kialakításánál fokozott figyelmet fordítunk a hivatalos nemzeti, vallási és kegyeleti ünnepekre, valamint a választásokra, amikor Társaságunk lomtalanítást nem végez.
 • Mivel közterület-szennyezési szabálysértést követ el az, aki nem a megjelölt időpontban készíti ki a lomokat, ezért Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megóvása érdekében csak a hivatalos tájékoztató levelünkben megjelölt napon, 18 óra után készíthetik ki a lomokat a lakosok.


Rendes éves lakossági lomtalanítás időpontjai
Kerület 
 
Lomkikészítés időpontja (a hivatalos tájékoztatólevelünkben megjelölt napon, 18 óra után) 
 
V. kerület
február 21.
I. kerület
február 22.
XIX. kerület
február 23. - március 2.
XIII. kerület
március 4-11.
X. kerület
március 16-24.
XIV. kerület
július 5-20.
IV. kerület
július 22. - augusztus 5.
VIII. kerület augusztus 7-13. 
XX. kerület augusztus 25. - szeptember 7.
XI. kerület szeptember 9-22.
II. kerület szeptember 23-30.
VI. kerület október 2-3.
XVII. kerület október 7-20.
XXIII. kerület október 25-28.
IX. kerület november 5-10.
XVIII. kerület november 11-25.
VII. kerület november 27-28.
III. kerület november 29. - december 10.
Az alábbi kerületekben a lomtalanítás kombinált gyűjtőpontos rendszerben valósul meg, amelyek időpontja az illetékes kerületekkel történt egyeztetések alapján kerül meghatározásra: 
TÁJÉKOZTATÓ A KOMBINÁLT RENDSZERBEN, GYŰJTŐPONTOS MÓDSZERREL TÖRTÉNŐ LOMTALANÍTÁSRÓL »
Kerület Időpont és helyszín  További információk
XXI. kerület
2020. szeptember 22-30. között, 9-18 óráig
1211 Budapest, Szállító u. 2.
A XXI. kerületben a gyűjtőpontos lomtalanítás szeptember 30-án véget ért.
XII. kerület 2020. október 2-8. között, 9-18 óráig
1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út. 21.
A XII. kerületben a gyűjtőpontos lomtalanítás október 8-án véget ért.
XV. kerület 2020. október 13-21. között, 9-18 óráig A XV. kerületben a gyűjtőpontos lomtalanítás október 21-én véget ért. 
XXII. kerület 2020. november 4-12. között, 9-18 óráig
1225 Budapest, Nagytétényi út 335. 
(hulladékgyűjtő udvar bázisán kijelölt gyűjtőpont)
Előzetes regisztrációhoz és időpont-foglaláshoz kötött
Időpontot foglalni a fenti linken elérhető online felületen, illetve telefonos ügyfélszolgálatunknál lehet október 28-tól.
XVI. kerület 2020. november 17-25. között, 9-18 óráig
1165 Budapest, Margit u. 114.
(az Ikarus gyár külső parkolójában) 
Előzetes regisztrációhoz és időpont-foglaláshoz kötött.
Időpontot foglalni a fenti linken elérhető online felületen, illetve telefonos ügyfélszolgálatunknál lehet november 10-től.
MI HELYEZHETŐ KI LOMTALANÍTÁSKOR A HÁZ ELÉ?

 • veszélyes és különleges kezelést igénylő hulladékot (külön ideiglenes gyűjtőpontokon van erre lehetőség az elszállítás napján - lásd lejjebb!) 


A lomok kihelyezésének módja: Kérjük, hogy a lomokat a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki, a lomokat ne az úttestre tegye, mert akadályozhatják a forgalmat, illetve balesetet okozhatnak! Társaságunk a lomtalanítást követően elvégzi az úttest takarítását. Az ingatlan előtti terület és járdaszakasz megtisztítása az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének, használójának kötelessége.
VESZÉLYES HULLADÉKOK LEADÁSA A KÜLÖN KIJELÖLT IDEIGLENES GYŰJTŐPONTOKON
A háztartásokban keletkező veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok átvételére Társaságunk minden lomtalanítási körzethez tartozóan ideiglenes gyűjtőpontot biztosít, amelynek körzetenként eltérő helyszínéről a lomok kihelyezésének időpontját tartalmazó levelünkben tájékoztatjuk a lakosságot.  A veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok leadására a lomok kihelyezését követő napon díjmentesen van lehetőség.  
AZ IDEIGLENES GYŰJTŐPONTOKON A LAKOSSÁG ÁLTAL LEADHATÓ VESZÉLYES, ILLETVE EGYÉB, KÜLÖNLEGES KEZELÉST IGÉNYLŐ HULLADÉKOK TÍPUSAI ÉS EGYSZERI ALKALOMMAL LEADHATÓ MENNYISÉGEI:

 • sütőolaj és göngyölegei (15 liter, göngyöleg: 5 kg)
 • festékmaradék és göngyölegei (5 liter/20 kg, göngyöleg: 5 kg)

 • olajos műanyagflakon (5 kg)

 • oldószerek, hígítók (5 liter)

 • növényvédő-szerek (5 liter)

 • akkumulátor, szárazelemek (3 db, 1 kg)

 • elektromos és elektronikai hulladék (2 db)

 • gumiabroncs (8 db)
 • szóró-palack (1 kg)
 • fénycső (10 db)
 • gyógyszerhulladék (1 kg)


ÚJRAHASZNOSÍTÁS
Kérjük, hogy az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezze ki, hanem erre a célra használja az ingatlanhoz rendszeresített szelektív gyűjtőtartályainkat, hulladékgyűjtő- szigeteinket, lakossági hulladékudvarainkat!

ÚJRAHASZNÁLAT

Egész évben a lomtalanításra kerülő, de még használható tárgyak elhelyezésére - saját beszállítással – a két Szemléletformáló és Újrahasználati Központunkban van lehetőség:

 • 1151 Budapest, Károlyi Sándor u. 166.
 • 1181 Budapest, Besence u. 1/a.


EGYEDI ÉS ESETI LOMTALANÍTÁS MEGRENDELÉSE - KÜLÖN DÍJAZÁS ELLENÉBEN
A háztartások, társasházak az értesítőben jelzettől eltérő időpontban, külön díjazás ellenében, soron kívül is rendelhetnek lomtalanítást Társaságunktól. A szolgáltatással kapcsolatos további kérdései esetén,kérjük, hívja zöldszámunkat: 06 80 353 353. Ügyfélszolgálatunk készséggel áll az Ön rendelkezésére. A szolgáltatást írásban (levélben, faxon, e-mailben) lehet megrendelni. Aktuális díjszabásunk ide kattintva elérhető!


Amennyiben a szolgáltatással kapcsolatban további kérdései vannak, kérjük, hívja a zöldszámunkat:
+3680353353
Ügyfélszolgálatunk készséggel áll az Ön rendelkezésére

Általános tájékoztató a lomtalanítási szolgáltatásról »

Gyakran ismételt kérdések a lomtalanítással kapcsolatban »