125 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Szemléletformáló és Újrahasználati Központok - Edukációs tevékenység

2016 nyarán nyitotta meg kapuit a főváros két pontján (a XV. és XVIII. kerületben) az FKF Nonprofit Zrt. Szemléletformáló és Újrahasználati Központja. A létesítmények hulladékudvari, valamint újrahasználati funkciója mellett, a Központok modern oktatótermei lehetőséget biztosítanak környezetvédelmi, szakmai konferenciák, díjátadó ünnepségek, interaktív tanórák, valamint óvodás és iskolás csoportok számára kreatív kézműves foglalkozások megtartására.

A 100 fő befogadására alkalmas termek kiváló helyszínei lehetnek iskolai tanulmányi versenyeknek, vetélkedőknek, nyári foglalkozásoknak is. A Központok területén elhelyezett interaktív installációk hasznos információkkal szolgálnak a környezetvédelem, a környezettudatos szemléletmód és életvitel fontosságáról, valamint bemutatják a hulladékgazdálkodás, feldolgozás legjelentősebb állomásait.

A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok az oktatótermen kívül is várják a látogatókat. A Központok területén található tanösvény és játszótér remek kikapcsolódást nyújt az oktatótermi foglalkozások, programok után.

A tanösvény interaktív játékelemeinek használatával lehetőség nyílik a gyerekek különböző készségeinek, képességeinek fejlesztésére, valamint a tantermi tevékenységek és játékprogramok összehangolására. A játékos kikapcsolódást szolgálják a Központok területén felépített játszóterek, amelyek újrahasznosított hulladékokból készített játékokkal várják a fiatalabb generációkat.

Szemléletformáló és Újrahasználati Központok elérhetősége
1151 Budapest, Károlyi Sándor u. 166.
Telefon: +36 20 357 1589 
1181 Budapest, Besence u. 1/a.
Telefon: +36 20 346 9757
A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok oktatótermei az általános és középiskolák május 10-i megnyitását követően látogathatók, a Társaság ettől az időponttól fogadja a legfeljebb 35 fős gyermek- és diákcsoportokat. 
A látogatás és a szemléletformáló oktatás előzetes regisztrációhoz kötött.
Bejelentkezés az edukacio@fkf.hu elektronikus levélcímen.
A hatályos járványügyi intézkedések betartása valamennyi létesítményünk egész területén kötelező.