126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Leányfalu


A HULLADÉK ELSZÁLLÍTÁSÁNAK RENDJE 2024. ÉVBEN
TISZTELT LEÁNYFALUI LAKOS, TISZTELT ÜGYFELÜNK! Alábbi kiadványunkban szeretnénk tájékoztatni a lakóhelyére vonatkozóan a hulladék elszállításának rendjéről, és az ezzel kapcsolatos további információkról. Kérjük, hogy a hulladékot minden esetben legkésőbb a gyűjtési napon reggel 5:00-ig kikészíteni szíveskedjen.
LEÁNYFALUI HULLADÉKNAPTÁR 2024

Leányfalu gyűjtőpontok 

ARCHÍVUM


HULLADÉKGYŰJTÉS SZABÁLYAI - RÉGIÓS TELEPÜLÉSEKEN

KOMMUNÁLIS (HÁZTARTÁSI) HULLADÉK GYŰJTÉSE: Kommunális (háztartási) hulladék a háztartásokban képződő vegyes, elkülönítetten gyűjtött, valamint nagydarabos hulladék, ideértve a lakásokban, lakóingatlanokban, a pihenés, üdülés céljára használt helyiségekben, valamint a lakóházak közös használatú helyiségeiben és területein képződő hulladékot. 


SZELEKTÍV HULLADÉKOK GYŰJTÉSE: 

PAPÍR: ide tartozik minden könyv, füzet, újságpapír, magazin, csomagolópapír, hullámpapír, karton, papírguriga. 

Fontos, hogy a dobozokat lapítsuk össze, csökkentsük a térfogatukat, így sokkal kevesebb helyet foglalnak el. Továbbá a szelektíven gyűjtött papírok közé NE tegyünk ételhulladékkal szennyezett (vegyszerrel érintkezett, vagy olajos, zsíros) papírokat, például pizzás dobozt, valamint használt papírzsebkendőt, szalvétát se dobjunk ide.

MŰANYAG ÉS FÉM: ide tartoznak az üdítős és ásványvizes palackok, kiöblített háztartási flakonok és azok kupakjai (samponos, habfürdős flakon), háztartásban előforduló tiszta fóliák (szatyrok, tasakok, csomagoló fóliák), kimosott tejfölös, joghurtos poharak, továbbá a különféle háztartási fémhulladékok (pl. evőeszköz), italos- és konzervdobozok, valamint kiöblített és összelapított italoskarton (tejes-, gyümölcsleves doboz). 

A különválogatva gyűjtött fém és műanyag közé NE kerüljön zsíros, olajos, háztartási vegyi anyaggal szennyezett (nem kimosott) flakon, margarinos doboz, élelmiszer-maradványt tartalmazó műanyag, hungarocell, CD-lemez, magnó- és videókazetta, egyéb nem csomagolási műanyag (pl. nylon harisnya), mert újrahasznosításuk a jelenlegi technológiákkal nem megoldható. 


ÜVEGHULLADÉK: Üvegnek számít minden italos, parfümös és egyéb öblös üveg. Fontos, hogy az edénybe kupak nélkül helyezze el az üvegeket. 


ZÖLDHULLADÉK: Lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom. Ügyeljen arra, hogy az elszállításra szolgáló zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom zsákban helyezhető ki, fás szárúak, ágak, gallyak pedig kötegelve (az ágak maximum 1 méteres hosszúságúak és 10 cm átmérőjűek lehetnek). A zöldhulladékokat a megjelölt nap(ok)on az erre rendszeresített zöldhulladékgyűjtő zsákokban szíveskedjen kikészíteni az ingatlan elé, jól látható, megközelíthető helyre.


LOMHULLADÉK: a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék, ami mérete miatt nem helyezhető a kukába (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek)
Lomtalanítás során nem adható át:
  • a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladék
  • ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladék
  • veszélyes hulladék
  • építési törmelék
  • autógumi, autóroncs
  • szénpor, hamu
  • föld
  • elkülönítetten gyűjtött üveg, papír, műanyag és fém hulladék
  • zöldhulladék (ág, nyesedék, lomb, fű)A szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseivel, észrevételével, esetleges panaszával forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT 
Változás 2024. január 1-jétől! FKF hulladékgazdálkodással kapcsolatos személyes ügyintézés az agglomerációs települések lakosai (ingatlanhasználók) számára a budapesti és a települési ügyfélszolgálatokon is lehetséges.  
2024. február 29-től Budakalász, Kisoroszi, Dömös, Visegrád települések lakosai részére Budakalászon új helyszínen, változatlan nyitva tartással a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban (2011 Budakalász, Szentendrei út 9.) biztosítjuk havonta egy alkalommal (minden hónap utolsó csütörtök 10:00 és 14:00 óra között) a hulladékgazdálkodási szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyintézést.