126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Budaörs


Tisztelt Budaörsi Ügyfeleink!
Budaörs Város Önkormányzatának döntése értelmében 2022. január elsejétől a BKM FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója látja el településükön a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos ügyfélszolgálati tevékenységet a BTG Nonprofit Kft.-vel való együttműködés keretében a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. látja el.
Kérjük, hogy tartályaikat, illetve többlethulladékos zsákjaikat az ürítési napokat megelőző estétől másnap reggel 5 óráig, lakótelepi övezetekben reggel 6 óráig szíveskedjenek az ürítéshez kikészíteni! Az adott évi szállítási napokat tartalmazó hulladéknaptárat Társaságunk honlapján tekinthetik meg: www.fkf.hu/hulladeknaptar-budaors.
Tisztelt Budaörsi Ügyfeleink!

2022. január 3-án az FKF Hulladékgazdálkodási Divízió megkezdte a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátását Budaörsön. Tapasztalataink, valamint az ügyfeleinktől érkezett visszajelzések alapján folyamatosan dolgozunk a hatékonyság növelésén. Köszönjük a visszajelzéseket, amelyek nélkülözhetetlenek számunkra a szolgáltatások fejlesztéséhez és kérjük szíves együttműködésüket és segítségüket az alábbiak szerint:

Tartályok, hulladékos zsákok kikészítése
  • a megfelelő időben: Kérjük, hogy tartályaikat, illetve hulladékos zsákjaikat az ürítési napot megelőző este 8 órától másnap reggel 5 óráig, lakótelepi övezetekben reggel 6 óráig szíveskedjenek az ürítéshez kikészíteni, mert járataink már a kora reggeli órákban megkezdik a hulladékok begyűjtését. 
  • a megfelelő helyre: Kérjük, hogy a tartályokat, zsákokat a fogyasztási cím előtti járdára, közútra vagy az ingatlan közútcsatlakozása mellé oly módon, hogy a gyalogos és közút forgalmat ne akadályozza és a közterületen kárt ne okozzon, valamint a hulladékgyűjtő célgéppel nem vagy nehezen megközelíthető területek esetében a legközelebbi gyűjtőpontra legyenek kedvesek kikészíteni, annak érdekében, hogy munkatársaink zavartalanul tudják elvégezni a tartályok ürítését.
  • megfelelő módon: Kérjük, hogy munkatársaink egészségének megóvása érdekében a kommunális (háztartásban keletkező) hulladékot, különösen a szálló port, valamint a potenciálisan fertőzésveszélyes anyagokat tartalmazó (pl.: használt papír zsebkendő és egyéb egészségügyi termékek) hulladékot lezárt csomagolásban tegyék a hulladékgyűjtőbe!
Sérült tartályok cseréje:
  • megfelelő állapotú tartály: Kérjük, hogy az elöregedett, sérült (pl. repedt, törött fülű), ürítésre alkalmatlan tartályokat cseréljék le a kiskereskedelmi forgalomban kapható, BKM Nonprofit Zrt. által előírt szabványnak megfelelő (szabványszám helyesen: EN 840-1, az EN 840 nem megfelelő!) és gépi ürítésre alkalmas 60, 80, 110, 120, 240, 1100 literes űrméretű gyűjtőedényekre. (Szelektív hulladékgyűjtő tartályok esetében sárga vagy sárga fedéllel ellátott edényt szíveskedjenek beszerezni.) Munkatársaink az ürítés alkalmával helyszínen hagyott értesítő formájában jelzik, ha a tartály cserére szorul. Új edény vásárlása előtt ügyfélszolgálatunkon kérhetnek segítséget a megfelelő edény kiválasztásához. 
Amennyiben az Ügyfél tulajdonát képező gyűjtőedény hitelt érdemlően az ürítési munkafolyamat közben megrongálódik, vagy rendeltetésszerű használatra alkalmatlanná válik, úgy az Ügyfél gondoskodik az új edény beszerzéséről, melynek díját a Budapesti Közművek előzetes kivizsgálást követően, indokolt esetben megtéríti részére.
A megtekinteni kívánt információkért válasszon az alábbi menüpontokból!LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓK - BUDAÖRS
A karácsonyfák begyűjtése Budaörsről
Budaörs új közszolgáltatója az FKF - lakossági tájékoztató 
Budaörsön az FKF látja el január 1-től a hulladékszállítást - közlemény
Hulladékszállítási díjak 
ARCHÍVUM 
Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés - Budaörs - 2021 
Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2021. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a Budaörs Város területén végzett hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról - 2022