126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

LOMTALANÍTÁS BUDAÖRSÖN


Lomtalanítás Budaörsön 
A lomtalanítás minden lakossági ügyfelünk számára évente egy alkalommal igénybe vehető szolgáltatás. A lomhulladék elszállíttatására előzetes időpontegyeztetést követően, a lakótelepi övezetben az előre meghirdetett időpontban van lehetőség.
Lomtalanítási igényüket ügyfélszolgálati elérhetőségeinken, valamint online időpontfoglaló rendszerünkben is jelezhetik. A lomtalanítás minden ügyfél számára évente egy alkalommal, háztartásonként maximálisan 2 m³ mennyiségig ingyenesen vehető igénybe. A lomhulladék elszállítása az előzetes időpontegyeztetésnek megfelelően történik.


Házhoz menő lomtalanítás családi és nem lakótelepi társasházaknál
A családi, valamint a kisebb (nem a város lakótelepi övezetében található) társasházak esetében a tulajdonos/bérlő, vagy a társasház közös képviselője jelezheti Társaságunknak a felmerülő lomtalanítási igényt. A jelzést követően Társaságunk egy előre egyeztetett időpontban végzi el a begyűjtést az összes lakó esetében.
A lomtalanítás időpontjában Önnek vagy hozzátartozójának otthon kell tartózkodnia, és a szolgáltatás elvégzését aláírásával kell igazolnia!
A lomtalanítási hulladékot a lakóingatlanon belül, a kapu mellett úgy kell elhelyezni, hogy azt a lomtalanítást végző munkatársaink gépjárművel könnyen megközelíthessék és az ne akadályozza a gyalogos- vagy a gépjárműforgalmat.
Amennyiben a visszaigazolt időpontban mégsem helyezne ki lomot, Társaságunknak nem áll módjában másik időpontot biztosítani!


Lakótelepi gyűjtőakció: 
Társaságunk a lakótelepen közterületi gyűjtőakció keretében évente egy alkalommal gondoskodik a lomtalanítás megszervezéséről, illetve lebonyolításáról. Erről Társaságunk a lomtalanítás időpontja előtt, az Önkormányzat egyidejű tájékoztatása mellett értesíti a közös képviselőket.
A lakótelepi övezetben, az éves lakótelepi lomtalanítási akció előre meghirdetett időpontjában a lomhulladék - a helyszín adottságából fakadóan - a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő-járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezhető ki úgy, hogy az ne akadályozza a gyalogos- vagy a gépjárműforgalmat. A környezet megóvása érdekében kérjük, hogy zöldterületre lehetőség szerint ne pakoljanak.
Lomtalanítás napja: 2023. szeptember 9.


MI HELYEZHETŐ KI A LOMTALANÍTÁSKOR?
Lomtalanítás során kizárólag lomhulladék helyezhető ki, azaz olyan, a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. ágybetét, bútor, játék, kerékpár, szőnyeg, szánkó, babakocsi), amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedényben nem helyezhető el.
TILOS KIHELYEZNI A LOMTALANÍTÁSNÁL:
 • építési és bontási hulladékot
 • gumiabroncsot
 • gépjárműroncsot, vagy nem használható járművet, jármű alkatrészt
 • ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött hulladékot
 • elektromos és elektronikai hulladékot
 • veszélyes hulladékot
 • háztartásokban keletkező vegyes hulladékot
 • elkülönítetten gyűjtött papír-, műanyag-, fém- és üveghulladékot
 • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)
 • szénport, hamut
 • földet
A lomhulladéknak nem minősülő hulladékot Társaságunk nem szállítja el, annak visszapakolásáról az ingatlantulajdonos vagy az adott ingatlan kezelője köteles gondoskodni. A bejelentés nélkül történő hulladék kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül.


Újrahasznosítható hulladékok
Újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) tilos lomtalanítás során kihelyezni. Erre a célra, kérjük, vegye igénybe a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő-járatainkat, a hulladékgyűjtő-szigeteket, vagy a lakossági hulladékudvarunkat a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban.
Veszélyes, illetve egyéb különleges kezelést igénylő hulladékok leadása
Szigorúan tilos veszélyes és egyéb különleges kezelést igénylő hulladékok kihelyezése. Ezen hulladékok a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban szintén leadhatók.
A lomtalanítás által érintett közterületek rendjét és tisztaságát a Közterület-felügyeleti csoport ellenőrzi!


Vissza a főoldalra (Budaörs)