126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

LOMTALANÍTÁS BUDAÖRSÖN


Lomtalanítás Budaörsön 
A lomtalanítás minden lakossági ügyfelünk számára évente egy alkalommal igénybe vehető szolgáltatás. A lomhulladék elszállíttatására előzetes időpontegyeztetést követően, a lakótelepi övezetben az előre meghirdetett időpontban van lehetőség.
Lomtalanítási igényüket ügyfélszolgálati elérhetőségeinken, valamint online időpontfoglaló rendszerünkben is jelezhetik. A lomtalanítás minden ügyfél számára évente egy alkalommal, háztartásonként maximálisan 2 m³ mennyiségig ingyenesen vehető igénybe. A lomhulladék elszállítása az előzetes időpontegyeztetésnek megfelelően történik.
Házhoz menő lomtalanítási időpontok (időpontfoglaló rendszeren keresztül):
 • 03.02., 03.09.
 • 04.06., 04.13., 04.20., 04.27.
 • 05.11., 05.25.
 • 06.01., 06.08., 06.15., 06.29.
 • 07.13., 07.20., 07.27.
 • 08.24., 08.31.
 • 09.07., 09.28.
 • 10.05., 10.12., 10.26.
 • 11.09.


Házhoz menő lomtalanítás családi és nem lakótelepi társasházaknál

A családi, valamint a kisebb (nem a város lakótelepi övezetében található) társasházak esetében a tulajdonos/bérlő, vagy a társasház közös képviselője jelezheti Társaságunknak a felmerülő lomtalanítási igényt. A jelzést követően Társaságunk egy előre egyeztetett időpontban végzi el a begyűjtést az összes lakó esetében.
A lomtalanítás időpontjában Önnek vagy hozzátartozójának otthon kell tartózkodnia, és a szolgáltatás elvégzését aláírásával kell igazolnia!
A lomtalanítási hulladékot a lakóingatlanon belül, a kapu mellett úgy kell elhelyezni, hogy azt a lomtalanítást végző munkatársaink gépjárművel könnyen megközelíthessék és az ne akadályozza a gyalogos- vagy a gépjárműforgalmat.
Amennyiben a visszaigazolt időpontban mégsem helyezne ki lomot, Társaságunknak nem áll módjában másik időpontot biztosítani!

Lakótelepi és társasházi gyűjtőakció: 
Társaságunk a lakótelepen közterületi gyűjtőakció keretében évente egy alkalommal gondoskodik a lomtalanítás megszervezéséről, illetve lebonyolításáról. Erről Társaságunk a lomtalanítás időpontja előtt, az Önkormányzat egyidejű tájékoztatása mellett értesíti a közös képviselőket.
A lakótelepi övezetben, az éves lakótelepi és társasházi lomtalanítási akció előre meghirdetett időpontjában a lomhulladék - a helyszín adottságából fakadóan - a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő-járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezhető ki úgy, hogy az ne akadályozza a gyalogos- vagy a gépjárműforgalmat. A környezet megóvása érdekében kérjük, hogy zöldterületre lehetőség szerint ne pakoljanak.
Lomkikészítés napja: 2024. szeptember 6., péntek
A lomok elszállításának napja: 2024. szeptember 7., szombat


Lakótelepi és társasházi lomtalanítás Budaörsön 2023 - plakát 

MI HELYEZHETŐ KI A LOMTALANÍTÁSKOR?

Lomtalanítás során kizárólag lomhulladék helyezhető ki, azaz olyan, a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. ágybetét, bútor, játék, kerékpár, szőnyeg, szánkó, babakocsi), amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedényben nem helyezhető el.
A lomok kihelyezésének módja:
Kérjük, hogy a lomokat a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő-járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki úgy, hogy ne akadályozza a gyalogos- vagy a gépjárműforgalmat. A környezet megóvása érdekében kérjük, hogy zöldterületre lehetőség szerint ne pakoljon.
TILOS KIHELYEZNI A LOMTALANÍTÁSNÁL:
 • építési és bontási hulladékot
 • gumiabroncsot
 • gépjárműroncsot, vagy nem használható járművet, jármű alkatrészt
 • ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött hulladékot
 • elektromos és elektronikai hulladékot
 • veszélyes hulladékot
 • háztartásokban keletkező vegyes hulladékot
 • elkülönítetten gyűjtött papír-, műanyag-, fém- és üveghulladékot
 • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)
 • szénport, hamut
 • földet
A lomhulladéknak nem minősülő hulladékot Társaságunk nem szállítja el, annak visszapakolásáról az ingatlantulajdonos vagy az adott ingatlan kezelője köteles gondoskodni. A bejelentés nélkül történő hulladék kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül.


Újrahasznosítható hulladékok

Újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) tilos lomtalanítás során kihelyezni. Erre a célra, kérjük, vegye igénybe a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő-járatainkat, a hulladékgyűjtő-szigeteket, vagy a lakossági hulladékudvarokat.
A MOHU honlapján szereplő lakossági tájékoztatás szerint a lakosok lakcímkártya felmutatásával országosan bármelyik hulladékudvart igénybe vehetik, köztük a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban találhatót is.
A pusztazámori hulladékudvarra vonatkozó információk IDE kattintva elérhetők.
Veszélyes, illetve egyéb különleges kezelést igénylő hulladékok leadása

Ezen hulladékok az erre hatályos és érvényes hulladékkezelési engedéllyel rendelkező szakcégeknél és az arra kijelölt hulladékudvarokban adhatók le.
Kérjük, a hulladékudvari leadás előtt előzetesen érdeklődjön a leadható hulladékfajtákról!


Vissza a főoldalra (Budaörs)