126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Házhoz menő lakossági szelektív hulladékgyűjtés - Magyar Termék Nagydíjas (2014) szolgáltatás - KEOP-1.1.1/B/10-11-2011-0002

Társaságunk 2013. március 25-én, a gyűjtőtartályok kiszállításával kezdte meg a fővárosban a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Budapest teljes területére, fokozatosan történő kiterjesztését. A teljes lefedettség 22 hónap alatt, 2015-re valósult meg. A projekt finanszírozására a Fővárosi Önkormányzat sikerrel pályázott európai uniós forrásra. Szolgáltatásunk keretében a lakóingatlanoknál a papír, valamint a műanyag és fém frakciók kerülnek begyűjtésre.

“A fővárosi házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő rendszer” 
Azonosító szám: KEOP-1.1.1/B/10-11-2011-0002

A Fővárosi Önkormányzat és az FKF célja egy olyan integrált hulladékgazdálkodási rendszer kiépítése volt Budapesten, amely hozzájárul a fenntartható hulladékgazdálkodás megvalósításához. A fejlesztést szükségessé tették azok az európai uniós előírások és hazai jogszabályok, amelyek a képződő hulladék csökkentését tűzték ki célul. Ezeknek a kötelezettségeknek csak a szelektív hulladékgyűjtés hatékony rendszerének a kialakításával és bevezetésével lehetett megfelelni. A házhoz menő gyűjtési rendszer nélkül, önmagában a gyűjtőszigetes rendszerrel a jogszabályok által előírt hasznosítási arányszámok nem teljesíthetők.

A lakótelepi-, belvárosi, illetve egyéb társasházas övezetekben összesen 83.000 db 240 literes, a kertvárosi, családi házas területeken 320.000 db 120 literes hulladékgyűjtő tartályt helyeztünk ki.  Jelentős változás volt, hogy a tartálytest sötétkék, fedelük – jelezve a benne elhelyezhető hulladék fajtáját - az egybegyűjtött műanyag és fém esetében sárga, papír esetében kék színű.

Újdonság, hogy a környezet védelme érdekében első alkalommal kerülnek beszerzésre alternatív üzemű hulladékgyűjtő járművek.

HÁZHOZ MENŐ MENŐ SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS - FKF NONPROFIT ZRT. REFERENCIA FILM