126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

A hétvégén az Árpád híd mosásával megkezdi az FKF Budapest közterületeinek őszi nagytakarítását

Szeptember 15.
Főoldali hírek
A hétvégén az Árpád híd mosásával megkezdi az FKF Budapest közterületeinek őszi nagytakarítását

A Budapesti Közművek Köztisztasági szakterülete Budapest fennállásának 150. évfordulójára valamennyi Duna-hidat megtisztítja

A Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai 2023. szeptember 16-án, szombaton 06.30 órától – 13.30 óráig az Árpád híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalát, vasárnap 06.30 órától – 13.30 óráig a híd északi (Pestről Budára vezető) oldalát tisztítják meg környezetkímélő technológiával, kézi és gépi erővel, elsődlegesen a külső sáv részleges lezárása mellett. . A hétvégi forgalmi adottságokhoz igazodóan ütemezett munkavégzés során a Társaság munkatársai ezúttal is alkalmazzák a Budapesti Közművek eszközparkjának korszerűsítése részeként beszerzett magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról.

Az FKF kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy segítsék a BKV autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban. A Társaság kéri továbbá a gépjárművezetőket és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek, ezzel is segítve az FKF munkatársainak biztonságos feladatellátását.

Az idei őszi közterületi munkák, így a hídmosások kiemelt jelentőségűek. A Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió munkatársai Budapest fennállásának 150. évfordulójára, november közepére valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják.