126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Holnap Városáért Díj

április 17.
Díjak, elismerések
Holnap Városáért Díj

Az FKF Nonprofit Zrt. a holnap zöld városáért - Társaságunk elnyerte a Holnap Városáért Díjat

Az FKF Nonprofit Zrt. „Depóniagáz hasznosítás a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében” című pályázatával zöld kategóriában elnyerte a Holnap Városáért Díj 2015 kitüntető címet.

Az ünnepélyes díjátadóra 2016. január 21-én, Pest Megye Önkormányzat dísztermében került sor. Az eseményt dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság elnöke, Magyarország korábbi nemzeti erőforrás minisztere nyitotta meg. A díjat Nagy László, Társaságunk műszaki vezérigazgató-helyettese vette át.

A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, mely azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson, amelyek már eredményt hoztak; hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése. E Program része a 2013-ban alapított Holnap városáért Díj.

A helyi kezdeményezések összessége pozitívan hozzájárul, akár a Fenntartható Fejlesztési Csúcson megfogalmazott 2030-ig tartó új ENSZ Fenntartható Fejlesztési Célok eléréséhez is. Hisz a szegénység, az egyenlőtlenség, az élelmezésbiztonság, az egészségügy, a fenntartható fogyasztás és termelés, a növekedés, a foglalkoztatás, az infrastruktúra, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás, az éghajlatváltozás, továbbá a nemek közötti egyenlőség, a békés és befogadó társadalmak, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés és az elszámoltatható intézmények. Ezek mind-mind más-más formában, de helyi szinten is jelentkeznek. Így a fenntartható fejlődés emberléptékűvé válik a magyar városokban, településeken is: a helyi emberek érdekében történik a magasabb életminőség elérése. A Holnap városáért Díj e helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet. Arra ösztönözve őket, hogy megvan minden képességük és készségük arra, hogy jobbra, szebbre törekedjenek! Értékeinkre, munkánkra büszkék lehetünk, s erősségeinkre építkezve tudunk továbbfejlődni.