126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Magyar Termék Nagydíj® 2011

április 17.
Díjak, elismerések
Magyar Termék Nagydíj® 2011

Az FKF Nonprofit Zrt. 2011-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság hulladékgazdálkodási, hulladékkezelési tevékenységével 2011-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet. Társaságunkat a Hungexpo Zrt. különdíjával is jutalmazták.
A Magyar Termék Nagydíj® kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások és gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyítottan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A pályázat díjazottai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez.


Klug Lajos, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság vezérigazgatója 2011. szeptember 1-jén, az Országházban megrendezett ünnepélyes díjátadón vehette át a Magyar Termék Nagydíj® elnyerését tanúsító díszoklevelet és trófeát.
Az FKF Nonprofit Zrt. hulladékgazdálkodási, hulladékkezelési tevékenységével pályázott a Nagydíj elnyeréséért. Társaságunkat a Hungexpo Zrt. különdíjával is jutalmazták.
Napjainkban e legrangosabb civil kezdeményezésű pályázat a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki legfőbb feladatként, mellyel a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását is segíti.
A Magyar Termék Nagydíj® Pályázat célja: Ismerje el a Magyarországon gyártott, vagy forgalmazott termékek és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, segítse elő a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű termékek előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését. Járuljon hozzá a pályázaton kitüntetett termékek gyártóinak,a szolgáltatások nyújtóinak piaci munkájához, exporttevékenységének fejlesztéséhez. Nyújtson egyértelmű segítséget, az e termékeket és szolgáltatásokat meg-vásárló fogyasztóknak a minőségtudatos választásban. A pályázati rendszer szolgálja a gyártók, a forgalmazók és szolgáltatók aktív minőségpolitikája fejlesztését.


A Magyar Termék Nagydíj® a találékonyság és szakértelem kirakata, azok elismerése, akik ismerik és alkalmazzák a „KIVÁLÓSÁG TÖRVÉNYÉT”, azért dolgoznak, fejlesztenek, hogy jóból kiválóvá váljanak. A díjazottak nemcsak büszkeségeink, akik bizalmat kaptak, hanem akiknek egyben kötelességük és felelősségük is megnőtt, hiszen példaként szolgálnak, kisugárzói azoknak az értékeknek, amelyek összhangban vannak Magyarország gazdasági érdekeivel.