126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Megszületett a 2023. évi bérmegállapodás a Budapesti Közműveknél

Február 23.
Főoldali hírek
Megszületett a 2023. évi bérmegállapodás a Budapesti Közműveknél

A Budapesti Közművek munkavállalóit képviselő reprezentatív szakszervezetek elnökei, és a Budapesti Közművek vezetése aláírták a társaság közel 4800 fős, teljes munkavállalói állományára vonatkozó, 2023. évi megállapodást. 

Az aláírás előzménye, hogy január 13.-án a BKM keretében önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió dolgozóira már létrejött az idei évre vonatkozó bérmegállapodás.

A most aláírt egyezség értelmében a Budapesti Közművek (FKF Köztisztasági, FŐTÁV Távhőszolgáltatási, FŐKERT Kertészeti, BTI Temetkezési, FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divíziók, valamint a támogató területek) munkavállalói átlagosan 16% alapbér emelésben részesülnek 2023. január 1-től.

A megállapodás előkészítése és részleteinek kimunkálása során a Társaságnál működő két reprezentatív szakszervezet, a BKDSZ és a HVDSZ 2000 végig konstruktívan, a munkavállalói érdekek következetes képviselete mentén vett részt az egyeztetéseken. A sikeres megállapodás eredményeként megnyílt az út az előtt, hogy Budapest egyik legnagyobb létszámú dolgozói közösségének valamennyi munkavállalója a nehéz gazdasági körülmények ellenére megnyugtató juttatási csomagban részesüljön 2023-ban is.

Budapest, 2023. február 23.

BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.