126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Ozone Zöld-Díj

április 17.
Díjak, elismerések
Ozone Zöld-Díj

Környezetünk, bolygónk megóvásáért: Ozone Zöld-Díj 2014

Az OzoneNetwork televíziós csatorna idén ötödik alkalommal díjazta azokat a megvalósult zöld ötleteket, innovációkat, melyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez.
A pályázatra olyan vállalatok, magánszemélyek, civil szervezetek és újságírók jelentkezhettek, akik konkrét környezettudatos innovációt valósítottak vagy valósítanak meg. Működésük, hétköznapjaik során törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után, kiemelt fontossággal kezelik a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést, akiknél a kreativitás és a környezettudatosság ötvözéséből hasznos példaértékű megoldások születtek és születnek.
Társaságunk nagyvállalati kategóriában, a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztése Budapest teljes területére integrált hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésével projektjével indult a Zöld-Díj elnyeréséért. A díjátadóra a Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2014 rendezvény keretében, november 19-én került sor, ahol a győztesek névre szóló, valódi zöld díjat kaptak. A Magyar Klímatanács tagjaiból álló bírálóbizottság az Ozone Zöld-Díjat az FKF Nonprofit Zrt.-nek ítélte, amit Klug Lajos vezérigazgató úr távollétében Bokor István, a házhoz menő szelektív projekt vezetője vehetett át.