126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Szilveszter utáni takarítás a fővárosban – az FKF 300 köbméter hulladékot szedett össze a közterületekről

Január 01.
Főoldali hírek
Szilveszter utáni takarítás a fővárosban – az FKF 300 köbméter hulladékot szedett össze a közterületekről

A Budapesti Közművek keretein belül működő FKF Köztisztasági Divízió munkatársai január elsején már reggel 6 órakor megkezdték a Társaság kezelésébe tartozó közterületek szilveszteri ünneplést követő takarítását.

A szilveszteri éjszaka után hátramaradó hulladék eltakarítása minden évben nagy feladatot jelent az országban működő összes köztisztasági vállalatnak. Az FKF munkatársai az óévbúcsúztató közterületi rendezvények helyszínein, továbbá a Kis- és Nagykörúton, az aluljárókban és azok környékén január elsején már reggel 6 órakor megkezdték, és egész nap végezték kézi és gépi erővel az ünneplés utáni takarítást.

A Társaság számos speciális köztisztasági és hulladékbegyűjtő célgépet: köztük szállítójárműveket, kukásautókat, önfelszedő céljárműveket, orrseprős gépeket és takarítógépeket is bevetett az ünneplés utáni munkák során. A Budapesti Közművek 230 köztisztasági takarító munkatársa, valamint 40 járműve végezte a szilveszter utáni takarítást. A Társaság dolgozói több mint 300 köbméter hulladékot takarítottak össze és szállítottak el, hogy környezetbarát módon ártalmatlanítsák a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben, ahol energetikai hasznosítás során, távhőt és villamos energiát állítanak elő a beszállított hulladékból.

Az FKF természetesen minden kiemelt esemény után fokozott gépi és kézi erővel van jelen a közterületeken és végzi azok takarítását, azonban erőfeszítései kizárólag a lakosság, és a közterületeket használók együttműködése esetén vezetnek tartós eredményhez. A közterületek rendeltetésszerű használata , az azokat igénybe vevők felelős magatartása ugyanis jelentősen hozzájárul azok tisztaságához. A köztisztaság fenntartásában mindenkinek szerepe van, kérjük vigyázzanak a budapesti közterületekre!

Budapest, 2024. január 1.

Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

FKF Köztisztasági Divízió