126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Új nagyteljesítményű lombszívó felépítménnyel szerelt célgép állt szolgálatba a főváros utcáin

December 12.
Főoldali hírek
Új nagyteljesítményű lombszívó felépítménnyel szerelt célgép állt szolgálatba a főváros utcáin

Köztisztasági Divíziónk munkáját segíti egy új, most vásárolt lombszívó felépítmény  

Köztisztasági Divíziónk munkáját segíti egy új, most vásárolt lombszívó felépítmény olyan helyszíneken – jellemzően fasorok, nagy lombozatú fákkal szegélyezett fasorok, utak, terek mellett -, ahol az őszi időszakban a fákról nagy mennyiségű levél hullik le rövid idő alatt.


Az új technológia a korábbiaknál gyorsabb és hatékonyabb takarítást tesz lehetővé: távirányítással működik és akár 26 köbméter falevelet képes felszívni és tárolni munka közben. Ebből a hatalmas mennyiségű zöldhulladékból Társaságunk telephelyein komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyagot állítanak elő.

A lombszívó felépítmény a multifunkcionalitás jegyében - Köztisztasági Divíziónk többi takarító gépéhez hasonlóan – az év nagy részében más köztisztasági munkát végző, háromtengelyes alvázra került. A jármű a „falevél szezon” befejeződését követően másik felépítménnyel, ismét egyéb köztisztasági feladatokat lát majd el a fővárosi utakon.

Ezúttal is fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a Budapest tisztán tartása a hatályos jogszabályok alapján többszereplős feladat, amelyben a Főváros cégei mellett az egyes kerületi önkormányzatoknak, gazdálkodó szervezeteknek, valamint az ingatlantulajdonosoknak és a lakosságnak is komoly feladata, felelőssége van, hiszen az ingatlan előtti járdák tisztán tartása és síkosságmentesítése, a lehullott levelek eltakarítása az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének a feladata.