126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Használt tárgyak "boltja"

Milyen feltételekkel vihetők el a leadott tárgyak?

A Központokban a BKM Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója raktározza az újrahasználatra átvett tárgyakat. A tárgyak kiváltásának, „megvásárlásának” feltétele a regisztráció - amihez fényképes személyazonosító igazolvány és lakcímkártya -, illetve a tárolási, raktározási díj készpénzes megfizetése szükséges. Minden vásárló kiadási bizonylatot, illetve számlát kap a tranzakcióról. A tárgyakért felszámolt raktározási díj azok méretének függvényében változik.

Bruttó tárolási díjtételek (mérettől függően): 2019. május 1-től új érvényes árkategóriák! 

  • 100 Ft: pl. könyv, CD, DVD, apró konyhacikk, kisebb plüss játékok

  • 300 Ft: pl. egyéb gyerekjáték, közepes táska, dekoráció, társasjáték, kisebb váza

  • 500 Ft: pl. táska, kisebb sportszer

  • 1000 Ft: pl. szék, kisbútor, éjjeliszekrény

  • 3000 Ft: pl. asztal, szekrény, egyes kanapék, fotelek, ágyak

  • 5000 Ft: pl. egyszemélyes ágy, kanapé

  • 7000 Ft: pl. használati lakberendezés (egyes ágyak, szekrények)

  • 10000 Ft: pl. komplett ülőgarnitúra, konyha bútorsor, nappali bútorsor, franciaágyA központokba 2016-2017-ben behozott és 
értékesített sláger termékek darabszámai 


BEHOZOTT
ÉRTÉKESÍTETT
I. helyezett
Könyv
12 980
7 111
II. helyezett
Használati tárgy (kicsi)
2 168
2 079
III. helyezett
Gyerekjáték
2 122
1 362
IV. helyezett
CD, DVD
1 989
999
V. helyezett
Használati lakásfelszerelés
1 151
883

Ki és milyen tárgyakat adhat le az Újrahasználati Központokban?

Az Újrahasználati Központokban leadni csak a használható állapotban lévő tárgyakat lehet. A beszállításkor ezt a dolgozók szemrevételezéssel ellenőrzik. Azon tárgyak, amelyek nem alkalmasak eredeti rendeltetésük szerinti használatra, azokat csak anyaguk szerint elkülönítve, hulladékként lehet elhelyezni a hulladékudvarban a mindenkori hulladékudvari átvétel feltételei szerint.

Tárgyak leadására csak budapesti lakosoknak van lehetősége, fényképes személyazonosító igazolvány és lakcímkártya bemutatása mellett. A személyes adatok a rendszerben rögzítésre kerülnek, az átadó lakos nyilatkozik a behozott tárgy tekintetében az újrahasználati célú lemondó szándékáról. A regisztrációt, illetve a leadott tárggyal kapcsolatos adminisztrációt követően minden behozott tárgyról átvételi elismervényt adunk.

HASZNÁLATI SZABÁLYOK a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok igénybevételéhez tárgyak átadása és átvétele esetén (2022.02.11.)