126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Budapest teljes hulladékudvari hálózatában a gazdasági társaságoktól történő hulladékátvétel előre nem látható ideig szünetel

Tisztelt Ügyfeleink! Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy a munkaerőhiányból adódó szűkös szállítási kapacitásunk miatt, a hulladékudvarokban a lakossági hulladékok befogadására irányuló lakossági igények kielégítése jelenleg csak a gazdasági társaságoktól történő hulladékátvétel időleges megtagadása mellett lehetséges. A 164/2014 Kormányrendelet értelmében kénytelenek vagyunk élni azon lehetőséggel, hogy közszolgáltatóként a gazdasági társaságoktól nem vagyunk kötelesek hulladékot átvenni.  A fent leírtaknak megfelelően Budapest teljes hulladékudvari hálózatában a gazdasági társaságoktól történő hulladékátvétel előre nem látható ideig szünetel.

A hungarocellátvétel jelenleg egyetlen hulladékudvarban sem szünetel huzamosabb ideig (átmenti szünetek előfordulhatnak, amelyről itt olvashatnak), de a fent leírtak természetesen hungarocellre is érvényesek, vagyis a hulladékudvarokban csak a lakossági eredetű és mennyiségű hungarocellt fogadjuk. Fontos átvételi korlátozás: kizárólag csomagolási hungarocell hulladékot fogadunk, vagyis a házak szigeteléséből, maradt szabási maradékot, illetve bontásból származó hungarocell hulladékot nem áll módunkban egyik udvarban sem átvenni. Köszönjük szíves megérésüket!