125 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Hulladékudvarok - a koronavírus járvány miatt életbe lépett változások

Az FKF Nonprofit Zrt. a nagy lakossági érdeklődésre való tekintettel augusztus 3-án újranyitotta a Zsókavár utca 65. szám alatti lakossági hulladékudvart.


HULLADÉKUDVAROK BUDAPESTEN
A jelenleg üzemelő hulladékudvarok elérhetőségei, nyitva tartása és egyéb fontos információk 
Jelenleg leadható hulladékfajták - Mit hol adhatok le?
Napi és éves korlátozással érintett hulladékok - leadható mennyiségek  

FONTOS INFORMÁCIÓK A HULLADÉKUDVAROK ÁTMENETILEG MEGVÁLTOZOTT MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ AZ ELŐJEGYZÉSES TELEFONOS IDŐPONTFOGLALÁS BEVEZETÉSÉRŐL 

Tisztelt Ügyfelünk! A járványidőszakban újranyitott hulladékudvaraink szolgáltatásai iránt egyre nagyobb igény mutatkozik lakossági ügyfeleink körében. Ez mára bizonyos udvaroknál esetenként  a kiszolgálásban fennakadásokhoz, indokolatlan várakozáshoz vezetett. Annak érdekében, hogy az alábbi 3 hulladékudvar ügyfélkiszolgálása  zökkenőmentes legyen, Társaságunk ezen létesítmények esetében időpontfoglalásos rendszert vezetett be.
 • XV., Károlyi Sándor út 166.
 •  XVIII. Besence utca 1/a. 
 • XXII., Nagytétényi út 335.
  A többi, nyitva tartó hulladékudvar időpontfoglalás nélkül látogatható.
 • A Károlyi Sándor úti hulladékudvarunk lom, sitt és festék hulladékot csak előzetes telefonos időpont egyeztetés* alapján vesz át. Egyéb hulladékok leadhatók előzetes időpont egyeztetés nélkül is.
 • A Nagytétényi úti hulladékudvarunk lom, sitt és festék hulladékot csak előzetes telefonos időpont egyeztetés* alapján vesz át. Egyéb hulladékok leadhatók előzetes időpont egyeztetés nélkül is.
 • A Besence u. 1/a alatt üzemelő hulladékudvarunk lom hulladékot csak előzetes telefonos időpont egyeztetés* alapján vesz át. Egyéb hulladékok leadhatók előzetes időpont egyeztetés nélkül is. 
Kérjük az időpontra érkezőket, hogy a rendelkezésükre álló 20 perc miatt a beszállított hulladékokat  különválogatva, a hulladékudvari elhelyezésre előkészítve szállítsák be, így biztosítva, hogy az előjegyzett időpontok egész nap tarthatók legyenek. Együttműködésüket köszönjük!
  *Telefonos időpont foglaláshoz az alábbi táblázatban találja a telefonszámokat:
Hulladékudvar
Időpontfoglalást igénylő hulladékok
Időpontfoglalás hívószáma 
(hívható H-P: 8-13-ig, SZO: 8-12-ig)
XV. Károlyi Sándor u. 166.
Lom, sitt, festékhulladék
06-20-221-6171
XXII. Nagytétényi út 335.
Lom, sitt, festékhulladék
06-30-860-7807
XVIII. Besence u. 1/a
Lom
06-20-221-7139
 • Lomhulladék leadására maximum 150 kg súlykorlát erejéig van lehetőség kizárólag budapesti lakosok részére, a szükséges dokumentumok bemutatása mellett. (Kivéve kiegészítő kompenzációs szolgáltatás: 400 kg / háztartás) 
 • Építési-bontási törmeléket csak a 150 kg súlykorlát erejéig és csak zsákolva lehetséges leadni, ömlesztve nem áll módunkban átvenni!  
 • A vírushelyzetre való tekintettel egy gépkocsiban egy fogyasztási hely beszállítója érkezhet.
 • A beszállított lomhulladékok kirakodásában segítséget nyújtani nem tudunk, az minden esetben a beszállító feladata.
 • A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait kizárólag budapesti lakosok, eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében közös képviselői igazolás bemutatását követően, hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe.
 • Napi és éves limit átlépés esetén, vagy A felsorolt igazolások hiányában, illetve gazdasági társaságoktól és vidéki lakosságtól térítés ellenében sem áll módunkban hulladékot átvenni! A hulladékudvarba behajtani kizárólag személygépjárművel lehetséges!
 • A hulladékudvar látogatásának feltétele a védőmaszk, védőkesztyű viselése, illetve a személyek közötti 1,5 méteres távolság mindenkori megtartása.
 • Zöldhulladék, gumiabroncs jelenleg egyik hulladékudvarban sem adható le.
 • A zöld- és kommunális hulladékgyűjtő zsákok értékesítése a hulladékudvarokban július 1-től újra elindult kizárólag lakossági ügyfelek részére, zsákértékesítésről névre szóló számlát nem tudunk kiállítani egyik hulladékudvarban sem.   
 • A hétköznapi, illetve a hétvégi ebédszünetre való tekintettel az utolsó lom, sitt beszállítót a munkaközi szünet előtt 20 perccel engedjük be, hogy a szünetig a lakos elhagyja a területet és hogy a hulladékudvar kezelő mindent dokumentálni tudjon.
 •  A napi zárás elvégzése miatt a hulladékudvarba hulladékot a zárást megelőző fél óráig lehet bevinni.Tisztelt Ügyfeleink!

A hulladékudvar látogatásának  feltétele a védőmaszk, védőkesztyű viselése, illetve a személyek közötti 1,5 méteres távolság mindenkori megtartása. 
Ügyfél a tartózkodó-  és egyéb szociális helyiségekbe nem léphet be.
A  gépjárműből történő kiszállás csak szükség esetén, az iratok bemutatása  miatt, a mérlegelés elvégzéséhez, illetve a kirakodás során történhet.

A fölöslegesen pánikot keltő,  agresszív ügyfeleket nem áll módunkban kiszolgálni,  őket minden esetben kivezeti a biztonsági szolgálat a hulladékudvar  területéről. Szíves megértésüket köszönjük!

Kérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy a hulladékudvaraink zárvatartása alatt hulladékot az udvar elé, a közterületre ne helyezzenek!  Az ilyen cselekedet illegális hulladéklerakásnak minősül, feljelentést von maga után!
Megértésüket előre is köszönjük, az esetlegesen okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérjük!