123 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Hulladékudvarok

Budapesten jelenleg 17 hulladékgyűjtő udvar működik, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot, kettő közülük az újrahasználati központokkal egy ingatlanon helyezkedik el. A hulladékudvarokban bizonyos elkülönítetten gyűjtött veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint csomagolási  hulladékfajtákat fogadunk.

Hulladékudvarok Budapesten
Mi adható le a hulladékudvarokban?
Milyen feltételei vannak a hulladékok hulladékudvarokban történő leadásának?
HULLADÉKUDVAROKKAL KAPCSOLATOS, FONTOS, AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az alább megjelölt anyagfajták átvétele átmeneti időre szünetel hulladékudvarainkban:
  • IV., Ugró Gyula sor: hungarocell
  • III., Testvérhegyi út 10/a: hungarocell
Budapest teljes hulladékudvari hálózatában a gazdasági társaságoktól történő hulladékátvétel előre nem látható ideig szünetel:
  • Tisztelt Ügyfeleink! Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy a munkaerőhiányból adódó szűkös szállítási kapacitásunk miatt, a hulladékudvarokban a lakossági hulladékok befogadására irányuló lakossági igények kielégítése jelenleg csak a gazdasági társaságoktól történő hulladékátvétel időleges megtagadása mellett lehetséges. A 164/2014 Kormányrendelet értelmében kénytelenek vagyunk élni azon lehetőséggel, hogy közszolgáltatóként a gazdasági társaságoktól nem vagyunk kötelesek hulladékot átvenni.  A fent leírtaknak megfelelően Budapest teljes hulladékudvari hálózatában a gazdasági társaságoktól történő hulladékátvétel előre nem látható ideig szünetel.
  • fent leírtak természetesen hungarocellre is érvényesek, vagyis a hulladékudvarokban csak a lakossági eredetű és mennyiségű hungarocellt fogadjuk be. Fontos átvételi korlátozás: kizárólag csomagolási hungarocell hulladékot fogadunk, vagyis a házak szigeteléséből, maradt szabási maradékot, illetve bontásból származó hungarocell hulladékot nem áll módunkban egyik udvarban sem átvenni. Köszönjük szíves megérésüket!
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a
  • a XVIII. kerületi Jegenye fasori hulladékudvarunkban a zárást megelőző fél órában nem tudunk bontási építési hulladékot (sittet) átvenni pénztárzárás miatt;
  • a XVIII. kerületi Jegenye fasori hulladékudvarunkban a kerti zöldhulladék átvétele ideiglenesen szünetel. Szíves megértésüket köszönjük!
Kérjük tisztelt ügyfeleinket, hogy mielőtt lom-, vagy festékhulladékkal elindulna, telefonáljon az adott hulladékudvarba, hogy van-e szabad kapacitás, át tudjuk-e venni az adott hulladékfajtát!

További felmerülő kérdések - online ügyintézés