124 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Hulladékudvarok

Budapesten jelenleg 17 hulladékgyűjtő udvar működik, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot, kettő közülük az újrahasználati központokkal egy ingatlanon helyezkedik el. A hulladékudvarokban bizonyos elkülönítetten gyűjtött veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint csomagolási  hulladékfajtákat fogadunk. A hulladékudvarok csak hulladékfajtánként különválogatott, nem szennyezett hulladékokat vesznek át. A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait a budapesti lakosok eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében, közös képviselői igazolás bemutatását követően hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe.

Hulladékudvarok Budapesten
Milyen hulladékokat gyűjtenek a hulladékudvarokban? 
Milyen feltételei vannak a hulladékok hulladékudvarokban történő leadásának?
!! HULLADÉKUDVAROKKAL KAPCSOLATOS, FONTOS, AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK !!
FIGYELEM   A hulladékudvarokban átmeneti hulladékátvételi korlátozások vannak érvényben kapacitáshiány miatt, amelyről ide kattintva tájékozódhatnak.
Kérjük tisztelt ügyfeleinket, hogy mielőtt lom-, festék-, sitt- vagy gumihulladékkal elindulna, telefonáljon az adott hulladékudvarba, hogy van-e szabad kapacitás, át tudjuk-e venni az adott hulladékfajtát!
A Hulladékhasznosító Mű évi egyszeri karbantartási célú leállása miatt, augusztus 23-tól a Károlyi Sándor utcai és a Besence utcai hulladékudvar lomhulladékból csak lakossági mennyiséget vesz át, gazdasági társaságtól ezen időponttól a Hulladékhasznosító Mű újra indulásáig nem tudunk lomhulladékot átvenni. 
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a XVIII. kerületi Jegenye fasori hulladékudvarunkban
  • pénztárzárás miatt, a zárást megelőző fél órában nem tudunk bontási építési hulladékot (sittet) átvenni
  • sitthulladékot kizárólag zsákolva, vödrökben, vagy bármely módon a lapmérlegre helyezhetően - kizárólag az átvételi feltételek teljesülése mellett - tudunk átvenni, hiszen a hulladékot jogszabályi előírások okán mérlegelni kell. Utánfutón, platón ömlesztve behozott sitthulladékot nem áll módunkban a hulladékudvarban átvenni.
A hulladékudvarokban csak a hulladékudvarok kapacitásának erejéig fogadunk hungarocell hulladékot. Fontos átvételi korlátozás: kizárólag teljesen tiszta, fehér hungarocell hulladékot fogadunk. Nem tartalmazhat semmilyen ragasztó maradványt, illetve szennyeződést.
Megértésüket köszönjük!

További felmerülő kérdések - online ügyintézés