124 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Hulladékudvarok

Budapesten jelenleg 17 hulladékgyűjtő udvar működik, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot, kettő közülük az újrahasználati központokkal egy ingatlanon helyezkedik el. A hulladékudvarokban bizonyos elkülönítetten gyűjtött veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint csomagolási  hulladékfajtákat fogadunk. A hulladékudvarok csak hulladékfajtánként különválogatott, nem szennyezett hulladékokat vesznek át. A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait a budapesti lakosok eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében, közös képviselői igazolás bemutatását követően hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe.

Hulladékudvarok Budapesten
Mi adható le a hulladékudvarokban?
Milyen feltételei vannak a hulladékok hulladékudvarokban történő leadásának?

!! HULLADÉKUDVAROKKAL KAPCSOLATOS, FONTOS, AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK !!
Kérjük tisztelt ügyfeleinket, hogy mielőtt lom-, festék-, sitt- vagy gumihulladékkal elindulna, telefonáljon az adott hulladékudvarba, hogy van-e szabad kapacitás, át tudjuk-e venni az adott hulladékfajtát!
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a XVIII. kerületi Jegenye fasori hulladékudvarunkban
  • pénztárzárás miatt, a zárást megelőző fél órában nem tudunk bontási építési hulladékot (sittet) átvenni
  • sitthulladékot kizárólag zsákolva, vödrökben, vagy bármely módon a lapmérlegre helyezhetően - kizárólag az átvételi feltételek teljesülése mellett - tudunk átvenni, hiszen a hulladékot jogszabályi előírások okán mérlegelni kell. Utánfutón, platón ömlesztve behozott sitthulladékot nem áll módunkban a hulladékudvarban átvenni.
Megértésüket köszönjük!
A hulladékudvarokban csak a hulladékudvarok kapacitásának erejéig fogadunk hungarocell hulladékot. Fontos átvételi korlátozás: kizárólag teljesen tiszta, fehér hungarocell hulladékot fogadunk. Nem tartalmazhat semmilyen ragasztó maradványt, illetve szennyeződést.

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Csömöri úti hulladékudvarunkban a fáradt olaj átvétel átmenetileg szünetel. Megértésüket köszönjük!
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Sárkány utcai hulladékudvarban a hungarocell és a kartonpapír átvétel szünetel. Megértésüket köszönjük!
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy valamennyi hulladékudvarunkban, az extrém módon megnövekedett hullámkarton beszállítások miatt, kapacitáshiány okán, korlátozott az átvétel és jelenleg - átmeneti ideig - csak a lakossági mennyiségek átvételére van mód.
Megértésüket köszönjük!
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Nagytétényi úti hulladékudvarunkban a festék átvétel átmenetileg szünetel. Megértésüket köszönjük!
A Károlyi Sándor utcai Szemléletformáló és Újrahasználati Központ hulladékudvarában kapacitáshiány miatt gazdasági társaságoktól nem áll módunkban festékhulladékot, göngyölegét és gumiabroncsot átvenni!
Lakosságtól, a szükséges dokumentumok megléte mellett, festékből és göngyölegéből 30 kg-ot, gumiabroncsból 50-kg-ot tudunk az udvar kapacitásának erejéig átvenni. Megértésüket köszönjük!
A Hulladékhasznosító Mű évi egyszeri karbantartási célú leállása miatt, augusztus 23-tól a Károlyi Sándor utcai és a Besence utcai hulladékudvar lomhulladékból csak lakossági mennyiséget vesz át, gazdasági társaságtól ezen időponttól a Hulladékhasznosító Mű újra indulásáig nem tudunk lomhulladékot átvenni. Megértésüket köszönjük!
A Nagytétényi úti hulladékudvar a lomhulladékból, gumiabroncsból és zöldhulladékból csak budapesti lakosságtól, lakossági mennyiséget vesz át, gazdasági társaságoktól ezen hulladékokat befogadni nem áll módunkban.
Megértésüket köszönjük!

További felmerülő kérdések - online ügyintézés