126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Jelenleg leadható hulladékfajták a hulladékudvarokban


A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait magyarországi lakcímkártya /  tartózkodási engedély / hatósági bizonyítvány / regisztrációs igazolás / bejelentőlap egyikének bemutatását követően hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig a lakosság kizárólag díjmentesen veheti igénybe.

A hulladékudvarok csak hulladékfajtánként különválogatott, nem szennyezett hulladékokat vesznek át, mert ennek hiányában a hulladék átvétele megtagadható. 

 Lom és sitt leadáshoz ajánlott előzetesen időpontot foglalni, mert az időpontfoglalás nélkül érkezőktől csak abban az esetben tudjuk átvenni a hulladékot ha a hulladékudvar kapacitása ezt lehetővé teszi. 

TÁJÉKOZTATÓ AZ FKF ONLINE IDŐPONTFOGLALÓ RENDSZERÉNEK MŰKÖDÉSÉRŐL

MINDEN BUDAPESTI HULLADÉKUDVARBAN LEADHATÓ HULLADÉKTÍPUSOK


ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ HULLADÉKOK 
Minden hulladékudvarban leadhatók:

 • papír: újságok, folyóiratok, füzetek, könyvek, hullámpapír, csomagolópapír, papírdoboz, kartondoboz
 • hullámkarton papír: csomagolásból származó nagyobb méretű kartonpapír dobozok
 • műanyag: kizárólag ásványvizes és üdítős (PET) palackok és azok lecsavart kupakjai, műanyag flakonok (PP, HDPE) műanyag szatyrok, fóliák (LDPE) kizárólag csomagolási műanyagok  
         
 • fém csomagolási hulladék: üdítős- és sörös dobozok, valamint konzervdobozok
 • italoskarton: tejes- és gyümölcsleves dobozok (pl. Tetrapak)
 • színes üveg: boros, sörös és pezsgős üvegek (kizárólag öblös üvegek)
 • fehér üveg: italos, befőttes és parfümös üvegek (kizárólag öblös üvegek)
 • hungarocell: (kizárólag tiszta, fehér csomagolási hungarocell) műszaki cikkek védőcsomagolása
 • textil: tiszta lakás- valamint ruházati textilek, zsákolva beszállítva
VESZÉLYES, ILL. SPECIÁLIS KEZELÉST IGÉNYLŐ HULLADÉKOK 
Minden hulladékudvarvan leadhatók:

 • elektromos hulladék*: (pl.: mosógép, hűtőszekrény, mosogatógép, hajszárító, porszívó, vasaló, elektromos fűrész, fűnyíró, stb.)
 • elektronikai hulladék*: (pl.: számítógép, nyomtató, monitor, mobiltelefon, hifi berendezés, televízió, rádió, videokamera, fényképezőgép, stb.)
 • sérült napelemek: csak a lakosságtól, és kizárólag lakossági mennyiséget, vagyis két-három napelemtáblát veszünk át
 • fénycsövek és világítótestek: minden világítótest
 • szárazelemek és hordozható kis akkumulátorok
 • gépjármű indító akkumulátorok: savas indítóakkumulátorok
 • használt sütőzsiradék és göngyölege: konyhai használt olaj és annak flakonja
 • fáradt olaj és göngyölege: gépkocsi használt olaja és annak flakonja
 • toner hulladék: nyomtató patron
 • fagyálló folyadék: (gépkocsiból származó) jól lezártan, csomagoltan beszállítva
 • aeroszolos palack: veszélyes hulladéknak minősülő (környezeti veszélyt jelző piktogrammal ellátott) aeroszolos palack
 • gépkocsi olajszűrő
*Ügyfeleink által hulladékként leadott elektronikus eszközök és adathordozók esetében azok adattartalmáért, illetve annak idegen kézbe kerüléséért Társaságunknak nem áll módjában felelősséget vállalni. Javasoljuk minden esetben a teljes adattartalom törlését, vagy az eszköz adatainak kiolvashatóságát, és/vagy annak további használhatóságát meghiúsítani szíveskedjenek.

Azon elektronikai és elektromos berendezések, amelyek szétszerelésre kerültek, és elektromos, vagy elektronikai alkatrészeiket eltávolították (üres készülékház), már nem minősülnek elektronikai vagy elektromos hulladéknak, hanem lomhulladék kategóriába sorolhatók, ezért az FKF által üzemeltetett hulladékudvarok többsége nem veheti át azokat. A hulladékudvaroknak elektromos és elektronikai hulladékok átvételére van jogosultságuk. Lomhulladékot kizárólag a XXII. kerületi Nagytétényi út 335., XV. kerületi Károlyi Sándor utca 166., a XVIII. kerületi Ipacsfa u. 14. illetve a XVIII. kerület Besence utca 1/a alatt üzemelő hulladékudvarok fogadhatnak. Lomhulladék átadás kapcsán kérem, tekintse meg hulladék átvételi feltételeket.


CSAK BIZONYOS BUDAPESTI HULLADÉKUDVAROKBAN LEADHATÓ HULLADÉKTÍPUSOK

EGYES HULLADÉKUDVAROKBAN LEADHATÓ VESZÉLYES, ILL. SPECIÁLIS KEZELÉST IGÉNYLŐ HULLADÉKOK:

leadásához időpont foglalható 
Lom és sitt leadáshoz ajánlott előzetesen időpontot foglalni, mert az időpontfoglalás nélkül érkezőktől csak abban az esetben tudjuk átvenni a hulladékot ha a hulladékudvar kapacitása ezt lehetővé teszi.

leadhatóSPECIÁLIS HULLADÉKOKAT FOGADÓ HULLADÉKUDVAROK 

HULLADÉKTÍPUS
MAGYARÁZAT
XV. 
Károlyi Sándor út 166.  
XVI. 
Csömöri út 
2-4. 
XVIII.
Besence utca
1/a.
 

XVIII. 
Ipacsfa u.
14.
XVIII. 
Jegenye fasor 
15. 
XXII.
 Nagytétényi út 
335. 

építési-bontási 
hulladék (sitt)
veszélyes hulladékot* nem tartalmazó sitt
*pl. azbesztet, kátrányt
festékhulladék és göngyölege:
vízbázisú és oldószerbázisú festékek, lakkok, ragasztók stb.
lomhulladék 
(nagydarabos 
hulladék): 
veszélyes hulladékot nem tartalmazó lom

fa (lapra szerelt fa bútor-hulladék):
egyéb anyagoktól mentes (pl.: tükör, üveg, fém, szövet)gumiabroncs hulladék:
csak személyautó, illetve kisteherautó


növényvédő szerek
jól lezártan, csomagoltanveszélyes mosó és tisztítószerek
jól lezártan, csomagoltangépkocsi fékfolyadék
jól lezártan, csomagoltan


  Kattintson ide az egyes hulladéktípusok leadási lehetőségeinek térképes megjelenítéséhez! Jelölje ki a leadni kívánt típus melletti négyzetet!  

Építési-bontási törmelék (sitt)

Építési-bontási hulladék (sitt): veszélyes hulladékot (pl.: azbesztet, ill. kátrányt) nem tartalmazó sitt (beton, tégla, cserép, kerámia)

Építési-bontási törmeléket (sittet) csak a 150 kg súlykorlát erejéig és csak zsákolva* lehetséges leadni az érintett hulladékudvarokban, ömlesztve nem áll módunkban átvenni! Az ebédszünetre való tekintettel az utolsó sitt beszállítót a munkaközi szünet előtt 20 perccel engedjük be, hogy a szünetig a lakos elhagyja a területet és hogy a hulladékudvar kezelő mindent dokumentálni tudjon.

Építési-bontási törmelék a XVIII. Jegenye fasori, a XV. Károlyi S. utcai. a XVIII. Ipacsfa utcai és a XXII. Nagytétényi úti hulladékuvdarban adható le.

Sitt leadáshoz ajánlott előzetesen időpontot foglalni, mert az időpontfoglalás nélkül érkezőktől csak abban az esetben tudjuk átvenni a sitt hulladékot ha a hulladékudvar kapacitása ezt lehetővé teszi.   

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »

*Építési-bontási törmelék bármilyen a mérlegre, ill. a konténerbe történő mozgatásra alkalmas zsákban / vödörben leadható.  

FESTÉKHULLADÉK

Oldószerbázisú festékek, lakkok, ragasztók stb. leadhatók a XVIII. Ipacsfa úti, a XXII. Nagytétényi úti, a XV. Károlyi Sándor úti, valamint a XVI. Csömöri úti hulladékudvarban.

A kijelölt hulladékudvarokban folyékony jellegű veszélyes hulladékok leadására maximum 10 kg/nap, ill. 20 kg/év súlykorlát erejéig van lehetőség a szükséges dokumentum bemutatása mellett.

Nem veszélyes festékhulladékok, vízbázisú festékek, lakkok, ragasztók stb. leadhatók a XVIII. Ipacsfa úti, a XXII. Nagytétényi úti, a XV. Károlyi Sándor úti, valamint a XVI. Csömöri úti hulladékudvarban előzetes időpontfoglalás nélkül is.

A kijelölt hulladékudvarokban a nem veszélyes vízbázisú festék hulladékok leadására maximum 20 kg/nap, ill. 50 kg/év súlykorlát erejéig van lehetőség a szükséges dokumentum bemutatása mellett.

Lom

Lomhulladék leadására maximum 150 kg súlykorlát erejéig van lehetőség az érintett hulladékudvarokban* magyarországi lakcímkártya / tartózkodási engedély / hatósági bizonyítvány / regisztrációs igazolás / bejelentőlap egyikének bemutatása mellett. A beszállított lomhulladékok kirakodásában segítséget nyújtani nem tudunk, az minden esetben a beszállító feladata. Az ebédszünetre való tekintettel az utolsó lom beszállítót a munkaközi szünet előtt 20 perccel engedjük be, hogy a szünetig a lakos elhagyja a területet és hogy a hulladékudvar kezelő mindent dokumentálni tudjon.

*Leadható a XV. Károlyi S. utcai. a XVIII. Besence utcai, a XVIII. Ipacsfa utcai és a XXII. Nagytétényi úti hulladékudvarban. 

Lom kategóriába sorolható hulladékok: a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékok (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek, bőröndök) amelyek méretük miatt nem helyezhetők a kukába.

Lom leadáshoz ajánlott előzetesen időpontot foglalni, mert az időpontfoglalás nélkül érkezőktől csak abban az esetben tudjuk átvenni a lomhulladékot ha a hulladékudvar kapacitása ezt lehetővé teszi.   

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS»

Lapra szerelt fa bútorhulladék

FAHULLADÉK LEADÁS A HULLADÉKUDVAROKBAN 
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2024. március 1-től már hat hulladékudvarban adható le fahulladék (lapra szerelt fa bútorhulladék) is magyarországi lakcímkártya / tartózkodási engedély / hatósági bizonyítvány / regisztrációs igazolás / bejelentőlap egyikének bemutatása mellett.
A beszállított fahulladékok kirakodásában segítséget nyújtani nem tudunk, az minden esetben a beszállító feladata. Az ebédszünetre való tekintettel az utolsó fa beszállítót a munkaközi szünet előtt 20 perccel engedjük be, hogy a szünetig a lakos elhagyja a területet és hogy a hulladékudvar kezelő mindent dokumentálni tudjon.
Leadható lapra szerelt fahulladékok (mennyiségi korlát nélkül):
 • tömör fa, deszka, léc
 • forgácslap, bútorlap (lapra szerelt bútorok)
 • (a bútor részét képző, zsanér, kilincs, fióksín, csavarok benne maradhatnak)
 • OSB-lapok, rétegelt lemez
 • faláda, rekesz, raklap
  (Csak lapra szerelve, vagy széttörve tudjuk átvenni ezen hulladékokat!)
Ami NEM kerülhet bele!
 • parketta, laminált padló
 • zöldhulladék, nyers (feldolgozatlan) fatörzs, fatuskó, gallyak/ágak, fenyőfa stb.
 • egész bútor (nem lapra szerelt), korhadt fa - ezeket csak lomhulladékként tudjuk átvenni (amelynek leadása mennyiségi korláthoz kötött) és csak bizonyos hulladékudvarokban adható le)
 • más szelektíven gyűjtött vagy fán kívül egyéb hulladék pl.: akasztó, fogantyú 
 • fahulladék melyen egyéb anyag is van (rászögelt szövet, ráragasztott tükör, üveg, műanyag,  stb. - a bútor részét képező zsanér rajta maradhat) 
 • kárpitozott és / vagy rugós bútor
 • MDF / HDF lapok (bútorok hátulja általában)
 • Régi fehér ajtó, mázolt ablak, üveg
 • fém és kő


Gumiabroncs

Gumiabroncs: csak személyautó, illetve kisteherautó (Teherautó és mezőgazdasági gép abroncs nem adható le.)
Leadására a XVIII. Ipacsfa úti, a XV. Károlyi S. utcai, a XXII. Nagytétényi úti és a XVI. Csömöri úti hulladékudvarban van lehetőség, maximum 16 db/év, illetve maximum 4 db/nap mennyiségi korlát erejéig.


ELŐJEGYZÉSES IDŐPONTFOGLALÁS A HULLADÉKUDVAROKBAN

Lom és sitt leadáshoz ajánlott előzetesen időpontot foglalni, mert az időpontfoglalás nélkül érkezőktől csak abban az esetben tudjuk átvenni a hulladékot ha a hulladékudvar kapacitása ezt lehetővé teszi.  

Online időpontfoglaláshoz az alábbi táblázatban találja az legfontosabb információkat
Hulladékudvar
Az alábbi hulladékok leadáshoz ajánlott 
előzetesen időpontot foglalni:
Időpontfoglalás 
XV. Károlyi Sándor u. 166.
Lom, Sitt
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »
XVIII. Besence utca 1/a 
Lom
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »
XXII. Nagytétényi út 335.
Lom, Sitt
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »
XVIII. Jegenye fasor 15/b
Sitt 
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »
XVIII. Ipacsfa utca 14. 
Lom, Sitt
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »
TOVÁBBI SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ-UDVAROK


Kérjük az időpontra érkezőket, hogy a rendelkezésükre álló 20 perc miatt a beszállított hulladékokat  különválogatva, a hulladékudvari elhelyezésre előkészítve szállítsák be, így biztosítva, hogy az előjegyzett időpontok egész nap tarthatók legyenek. Együttműködésüket köszönjük!


TÁJÉKOZTATÓ AZ FKF ONLINE IDŐPONTFOGLALÓ RENDSZERÉNEK MŰKÖDÉSÉRŐL ⇒

FONTOS INFORMÁCIÓK A HULLADÉKUDVAROK MEGVÁLTOZOTT MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL


Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy 2024. március 1-től már hat hulladékudvarban adható le fahulladék (lapra szerelt fa bútorhulladék):
További részletek 
A szelektív hulladékgyűjtő-udvarokban leadható hulladékok típusáról és a leadható mennyiségekről kérjük tájékozódjon Társaságunk weboldalán a szolgáltatás igénybevételét megelőzően. Az ezzel kapcsolatos érvényes szabályokról ezen a felületen tájékoztatjuk Önket.