125 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Jelenleg leadható hulladékfajták a hulladékudvarokban

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »

Napi és éves korlátozással érintett hulladékok - leadható mennyiségek  

A hulladékudvarok elérhetőségei

Tájékoztatjuk lakossági ügyfeleinket, hogy átmeneti technikai okok miatt a Nagytétényi úti (1225 Budapest, Nagytétényi út 335) és a Károlyi Sándor utcai hulladékudvarban (1151 Budapest, Károlyi Sándor utca 166.) a háztartásban keletkező folyékony jellegű veszélyes hulladékok (pl. festékhulladék és göngyölege, hígító) átvétele 2020.09.07. hétfőtől ideiglenesen szünetel. Munkatársaink dolgoznak a szolgáltatás mielőbbi helyreállításán. Bízunk benne, hogy heteken belül ismételten zavartalanul tudjuk fogadni ezen anyagáramokat az érintett két hulladékudvarban, addig is szíves türelmüket és megértésüket kérjük.
LEADHATÓ HULLADÉKFAJTÁK A HULLADÉKUDVAROKBAN

Csomagolási hulladékok: (minden nyitva lévő hulladékudvarban*) 

 • Papír: újságok, folyóiratok, füzetek, könyvek, hullámpapír, csomagolópapír, papírdoboz, kartondoboz
 • hullámkarton papír: csomagolásból származó nagyobb méretű kartonpapír dobozok
 • műanyag: kizárólag ásványvizes és üdítős (PET) palackok és azok lecsavart kupakjai, műanyag flakonok (PP, HDPE) műanyag szatyrok, fóliák (LDPE) kizárólag csomagolási műanyagok
 • fém csomagolási hulladék: üdítős- és sörös dobozok, valamint konzervdobozok
 • színes üveg: boros, sörös és pezsgős üvegek (kizárólag öblös üvegek)
 • fehér üveg: italos, befőttes és parfümös üvegek (kizárólag öblös üvegek)

Veszélyes, ill. speciális kezelést igénylő hulladékok: (minden nyitva lévő hulladékudvarban*)

 • elektromos hulladék: (pl.: mosógép, hűtőszekrény, mosogatógép, hajszárító, porszívó, vasaló, elektromos fűrész, fűnyíró, stb.)
 • elektronikai hulladék: (pl.: számítógép, nyomtató, monitor, mobiltelefon, hifi berendezés, televízió, rádió, videokamera, fényképezőgép, stb.)
 • sérült napelemek: csak a lakosságtól, és kizárólag lakossági mennyiséget, vagyis két-három napelemtáblát veszünk át
 • fénycsövek és világítótestek: minden világítótest
 • szárazelemek és hordozható kis akkumulátorok
 • gépjármű indító akkumulátorok: savas indítóakkumulátorok
 • használt sütőzsiradék és göngyölege: konyhai használt olaj és annak flakonja
 • fáradt olaj és göngyölege: gépkocsi használt olaja és annak flakonja
Egyes hulladékudvarban leadható hulladékok: (Lásd az itt letölthető táblázat!)   
 • lomhulladék (nagydarabos hulladék): veszélyes hulladékot nem tartalmazó lom
 • építési-bontási hulladék (sitt): veszélyes hulladékot nem tartalmazó sitt
  Építési-bontási törmeléket csak zsákolva lehetséges leadni, ömlesztve nem áll módunkban átvenni!
 • Személygépkocsi gumiabroncs: csak személyautó, illetve kisteherautó 
  (teherautó, mezőgazdasági gép abroncs nem)

FONTOS INFORMÁCIÓK A HULLADÉKUDVAROK ÁTMENETILEG MEGVÁLTOZOTT MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL

A Károlyi Sándor utcai hulladékudvar 2020. november 2-án (hétfőn) 8:00 és 9:00 között zárva tart.
A Besence utcai hulladékudvar 2020. november 3-án (kedden) 8:00  és 9:00 között zárva tart.

A háztartásban keletkező folyékony jellegű veszélyes hulladékok (pl. festékhulladék és göngyölege, hígító) átvétele 2020.09.07. hétfőtől ideiglenesen szünetel.
Tájékoztatjuk lakossági ügyfeleinket, hogy átmeneti technikai okok miatt a Nagytétényi úti (1225 Budapest, Nagytétényi út 335) és a Károlyi Sándor utcai hulladékudvarban (1151 Budapest, Károlyi Sándor utca 166.) a háztartásban keletkező folyékony jellegű veszélyes hulladékok (pl. festékhulladék és göngyölege, hígító) átvétele 2020.09.07. hétfőtől ideiglenesen szünetel. Munkatársaink dolgoznak a szolgáltatás mielőbbi helyreállításán. Bízunk benne, hogy heteken belül ismételten zavartalanul tudjuk fogadni ezen anyagáramokat az érintett két hulladékudvarban, addig is szíves türelmüket és megértésüket kérjük.


Zöldhulladék jelenleg egyik hulladékudvarban sem adható le.

Zöldhulladék jelenleg egyik hulladékudvarban sem adható le. A zöld- és kommunális hulladékgyűjtő zsákok értékesítése a hulladékudvarokban július 1-től újra elindult.  Gazdasági társaságok részére augusztus 10-től az alábbi hulladékudvarokban értékesítünk zöld- és kommunális hulladékgyűjtő zsákokat: 

 • XXII. Nagytétényi út 335
 • XV. Károlyi Sándor utca 166.
 • XVIII. Besence utca 1/a
 • XVIII. Jegenye fasor 15.
 • XVI. Csömöri út 2-4.
 • XI. Bánk bán u. 8-10.
 • XVIII. Gyökér köz 4.


TÁJÉKOZTATÓ AZ ELŐJEGYZÉSES IDŐPONTFOGLALÁS BEVEZETÉSÉRŐL A HULLADÉKUDVAROKBAN

Tisztelt Ügyfelünk! 

A járványidőszakban újranyitott hulladékudvaraink szolgáltatásai iránt egyre nagyobb igény mutatkozik lakossági ügyfeleink körében. Ez mára bizonyos udvaroknál esetenként  a kiszolgálásban fennakadásokhoz, indokolatlan várakozáshoz vezetett. Annak érdekében, hogy az alábbi 4 hulladékudvar ügyfélkiszolgálása  zökkenőmentes legyen, Társaságunk ezen létesítmények esetében időpontfoglalásos rendszert vezetett be bizonyos hulladékokra vonatkozóan:
 • XV., Károlyi Sándor út 166.

 • XVIII., Besence utca 1/a. 

 • XXII., Nagytétényi út 335.

 • XVIII., Jegenye fasor 15.            

     A többi, nyitva tartó hulladékudvar időpontfoglalás nélkül látogatható. 
 

 • A Károlyi Sándor úti hulladékudvarunk lom és sitt hulladékot csak előzetes időpontfoglalás alapján vesz át. Egyéb hulladékok leadhatók előzetes időpont egyeztetés nélkül is.
 • A Nagytétényi úti hulladékudvarunk lom és sitt  hulladékot csak előzetes időpontfoglalás alapján vesz át. Egyéb hulladékok leadhatók előzetes időpont egyeztetés nélkül is.
 • A Besence u. 1/a alatt üzemelő hulladékudvarunk lom hulladékot csak előzetes időpontfoglalás alapján vesz át. Egyéb hulladékok leadhatók előzetes időpont egyeztetés nélkül is. 

 • 2020. szeptember 21-től a XVIII. Jegenye fasorban üzemelő hulladékudvarunk sitt hulladékot csak előzetes időpontfoglalás alapján vesz át. Egyéb hulladékok leadhatók előzetes időpont egyeztetés nélkül is. 

Kérjük az időpontra érkezőket, hogy a rendelkezésükre álló 20 perc miatt a beszállított hulladékokat  különválogatva, a hulladékudvari elhelyezésre előkészítve szállítsák be, így biztosítva, hogy az előjegyzett időpontok egész nap tarthatók legyenek. Együttműködésüket köszönjük!
Online időpontfoglaláshoz az alábbi táblázatban találja az legfontosabb információkat
Hulladékudvar
Időpontfoglalást igénylő hulladékok
Időpontfoglalás 
XV. Károlyi Sándor u. 166.
Lom, sitt, festékhulladék (Festék átmenetileg nem adható le)
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »
XXII. Nagytétényi út 335.
Lom, sitt, festékhulladék (Festék átmenetileg nem adható le)
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »
XVIII. Besence u. 1/a
Lom
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »
XVIII. Jegenye fasor 15/b
Sitt
ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »

Lom

Lomhulladék leadására maximum 150 kg súlykorlát erejéig van lehetőség az érintett hulladékudvarokban kizárólag budapesti lakosok részére, időpontfoglalást követően, a szükséges dokumentumok bemutatása mellett. (Kivéve kiegészítő kompenzációs szolgáltatás: 400 kg / háztartás).  A beszállított lomhulladékok kirakodásában segítséget nyújtani nem tudunk, az minden esetben a beszállító feladata. Az ebédszünetre való tekintettel az utolsó lom beszállítót a munkaközi szünet előtt 20 perccel engedjük be, hogy a szünetig a lakos elhagyja a területet és hogy a hulladékudvar kezelő mindent dokumentálni tudjon.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »

Építési-bontási törmelék (sitt)

Építési-bontási törmeléket csak időpontfoglalást követően, a 150 kg súlykorlát erejéig és csak zsákolva lehetséges leadni az érintett hulladékudvarokban, ömlesztve nem áll módunkban átvenni! Az ebédszünetre való tekintettel az utolsó sitt beszállítót a munkaközi szünet előtt 20 perccel engedjük be, hogy a szünetig a lakos elhagyja a területet és hogy a hulladékudvar kezelő mindent dokumentálni tudjon.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »

Gumiabroncs

Személygépkocsi, illetve kisteherautó gumiabroncs leadására maximum 150 kg/év, illetve maximum 4 db vagy 50 kg / nap súlykorlát erejéig van lehetőség az érintett hulladékudvarokban kizárólag budapesti lakosok részére, a szükséges dokumentumok bemutatása mellett.