126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

.

LAKOSSÁGI SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ UDVAR - XVIII. IPACSFA U. 14.

XVIII. Ipacsfa u 14. hulladékudvar 

Felmerülő kérdések esetén forduljon ügyfélszolgálatunkhoz:

+36 1 700 7000

Térkép


Nyitva tartás: 

hétfő-péntek:

8:00 – 19:30 

ebédszünet: 

13:00 – 13:30


szombat- vasárnap

8:00 – 16:30 

ebédszünet: 

12:00 – 12:30

Leadható hulladékok

 • Műanyag csomagolási hulladék
  PET palackok, műanyag flakonok, nejlon fóliák
 • Fém csomagolási hulladék
  konzerves, sörös, üdítős fém dobozok
 • Papír (vegyes)
  minden háztartásban előforduló tiszta papír, kartonpapír
 • Italos karton (tetrapak)
  tejes, gyümölcsleves italcsomagoló karton dobozok
 • Színes csomagolási üveg (palackok)
  boros- pezsgős, egyéb italos öblösüvegek
 • Fehér csomagolási üveg (palackok)
  italos, befőttes, savanyúságos öblösüvegek
 • Hungarocell (kizárólag teljesen tiszta, fehér csomagolási hungarocell)  
  műszaki cikkek védőcsomagolása
 • Elemek, hordozható kisakkumulátorok
  szárazelemek és mindenféle kisakkumulátor cellák, ólomakkumulátorok
 • Gépjárműindító akkumulátor
  savas indítóakkumulátorok
 • Elektronikai hulladék
  számítógép, televízió, monitor, mobiltelefon stb.
 • Elektromos hulladék
  hűtőszekrény, mosógép, porszívó, barkácsgép, kerti gép stb.
 • Fénycső, világítótest, izzó
  minden világítótest
 • Fáradt olaj és göngyölege
  gépkocsi fáradt olaja és annak használt flakonja
 • Étolaj és göngyölege
  konyhai használt olaj és annak flakonja
 • Növényvédőszerek
  jól lezártan, csomagoltan beszállítva
 • Mosó- és tisztószer hulladék
  jól lezártan, csomagoltan beszállítva
 • Szóróspray csomagolási hulladék
  flakonok
 • Nyomtatótoner
  nyomtató patron
 • Gépkocsi olajszűrő, fékfolyadék, fagyálló folyadék 
  jól lezártan, csomagoltan beszállítva
 • Festékhulladék
  vízbázisú és oldószerbázisú festékek, lakkok, ragasztók stb
 • Gumiabroncs 
  csak személyautó, illetve kisteherautó (teherautó, mezőgazdasági gép abroncs nem adható le)
 • *Építési, bontási törmelék (sitt)
  veszélyes hulladékot nem tartalmazó sitt
 • **Lom (nagydarabos hulladék)
  veszélyes hulladékot nem tartalmazó lom


*Az Ipacsfa utcai hulladékudvarunk sitt hulladékot csak előzetes időpontfoglalás alapján vesz át. 

**Az Ipacsfa utcai hulladékudvarunk lom hulladékot csak előzetes  időpontfoglalás alapján vesz át. 

Egyéb hulladékok leadhatók előzetes időpont egyeztetés nélkül is.  
Kérjük az időpontra érkezőket, hogy a rendelkezésükre álló 20 perc miatt a beszállított hulladékokat  különválogatva, a hulladékudvari elhelyezésre előkészítve szállítsák be!

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS » 


FESTÉKHULLADÉK

A háztartásban keletkező folyékony jellegű veszélyes hulladék (pl. festékhulladék és göngyölege, hígító) leadható a XVIII. Ipacsfa úti, a XXII. Nagytétényi úti, a XV. Károlyi Sándor úti, valamint a XVI. Csömöri úti hulladékudvarban átmenetileg előzetes időpontfoglalás nélkül is.  

A kijelölt hulladékudvarokban folyékony jellegű veszélyes hulladékok leadására maximum 30 kg súlykorlát erejéig van lehetőség kizárólag budapesti lakosok részére, a szükséges dokumentumok bemutatása mellett.


Lom

Lomhulladék leadására maximum 150 kg súlykorlát erejéig van lehetőség az érintett hulladékudvarokban* kizárólag budapesti lakosok részére, időpontfoglalást követően, a szükséges dokumentumok bemutatása mellett.  A beszállított lomhulladékok kirakodásában segítséget nyújtani nem tudunk, az minden esetben a beszállító feladata. Az ebédszünetre való tekintettel az utolsó lom beszállítót a munkaközi szünet előtt 20 perccel engedjük be, hogy a szünetig a lakos elhagyja a területet és hogy a hulladékudvar kezelő mindent dokumentálni tudjon.

*Leadható a XV. Károlyi S. utcai. a XVIII. Besence utcai, a XVIII. Ipacsfa utcai és a XXII. Nagytétényi úti hulladékudvarban. 

Lom kategóriába sorolható hulladékok: a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékok (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek, bőröndök) amelyek méretük miatt nem helyezhetők a kukába. 

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »

Az Építési bontási törmelék (sitt) átvételi rendje

Tájékoztatjuk Tisztelt ügyfeleinket, hogy az építési bontási törmelék (sitt) átvételi rendje az érintett udvarokban (Jegenye fasor 15/b., Károlyi Sándor út 166., Nagytétényi út 335.) június 1-től megváltozott. 

 • A 690 Ft-os sitteszsák forgalmazása megszűnt. 
 • A Nagytétényi, illetve a Károlyi Sándor úti hulladékudvarokba a sitthulladék bármiben, pl. vödrözve,  zsákolva, vagy akár utánfutón ömlesztve is beszállítható, a területeken megtalálható 10 tonnás hídmérlegekkel  való mérlegelési lehetőség okán. Ezek 5m x 2,5m-es mérőfelületű, 10 tonna teherbírású, utánfutóval, kisteherautóval igénybe vehető eszközök.
 • Ezzel szemben a Jegenye fasor 15/b. alatti hulladékudvarunkban szabványos raklap méretű, 1500 kg méréshatárú lapmérleg áll csak rendelkezésünkre, ezért kérjük Önöket, hogy a leadni kívánt építési bontási törmeléket mérhető, kézzel a mérlegre mozgatható formában (pl.: zsákolva, vödrözve stb.) beszállítani szíveskedjenek. A beszállított sitthulladék gyűjtőkonténerbe juttatása minden hulladékudvarunkban a beszállító feladata.

Gumiabroncs

Gumiabroncs: csak személyautó, illetve kisteherautó (Teherautó és mezőgazdasági gép abroncs nem adható le.)
Leadására a XVIII. Ipacsfa úti, a XV. Károlyi S. utcai, a XXII. Nagytétényi úti és a XVI. Csömöri úti hulladékudvarban van lehetőség, maximum 150 kg/év, illetve maximum 4 db vagy 50 kg / nap súlykorlát erejéig.


Hulladékudvarok - általános információk

Budapesten jelenleg 18 hulladékgyűjtő udvar működik, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot, kettő közülük az újrahasználati központokkal egy ingatlanon helyezkedik el. A hulladékudvarokban bizonyos elkülönítetten gyűjtött veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint csomagolási  hulladékfajtákat fogadunk. 

A hulladékudvarok csak hulladékfajtánként különválogatott, nem szennyezett hulladékokat vesznek át. A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait a budapesti lakosok eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében, közös képviselői igazolás bemutatását követően hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe.

A hulladékudvarok szolgáltatásait díjmentesen csak budapesti lakosok vehetik igénybe a meghatározott mennyiségi korlátig. Gazdasági társaságokat nem áll módunkban fogadni.

A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait kizárólag budapesti lakosok, eredeti lakcímkártyával történő címigazolás, továbbá utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvény, vagy átutalási igazolás, vagy társasházi lakos esetében közös képviselői igazolás bemutatását követően, hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe.

Napi és éves limit átlépés esetén, vagy a felsorolt igazolások hiányában, illetve gazdasági társaságoktól és vidéki lakosságtól térítés ellenében sem áll módunkban hulladékot átvenni! A hulladékudvarba behajtani kizárólag személygépjárművel lehetséges!

Kérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy a hulladékudvaraink zárva tartása alatt hulladékot az udvar elé, a közterületre ne helyezzenek!  Az ilyen cselekedet illegális hulladéklerakásnak minősül, feljelentést von maga után!