126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

.

LAKOSSÁGI SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ UDVAR - XVIII. IPACSFA U. 14.

XVIII. Ipacsfa u 14. hulladékudvar 

Felmerülő kérdések esetén forduljon ügyfélszolgálatunkhoz:

+36 1 700 7000

Térkép


Nyitva tartás: 

hétfő-péntek:

8:00 – 19:30 

ebédszünet: 

13:00 – 13:30


szombat- vasárnap

8:00 – 16:30 

ebédszünet: 

12:00 – 12:30

Leadható hulladékok

 • Műanyag csomagolási hulladék
  PET palackok, műanyag flakonok, nejlon fóliák
 • Fém csomagolási hulladék
  konzerves, sörös, üdítős fém dobozok
 • Papír (vegyes)
  minden háztartásban előforduló tiszta papír, kartonpapír
 • Italos karton (tetrapak)
  tejes, gyümölcsleves italcsomagoló karton dobozok
 • Színes csomagolási üveg (palackok)
  boros- pezsgős, egyéb italos öblösüvegek
 • Fehér csomagolási üveg (palackok)
  italos, befőttes, savanyúságos öblösüvegek
 • Hungarocell (kizárólag teljesen tiszta, fehér csomagolási hungarocell)  
  műszaki cikkek védőcsomagolása
 • Elemek, hordozható kisakkumulátorok
  szárazelemek és mindenféle kisakkumulátor cellák, ólomakkumulátorok
 • Gépjárműindító akkumulátor
  savas indítóakkumulátorok
 • Elektronikai hulladék
  számítógép, televízió, monitor, mobiltelefon stb.
 • Elektromos hulladék
  hűtőszekrény, mosógép, porszívó, barkácsgép, kerti gép stb.
 • Fénycső, világítótest, izzó
  minden világítótest
 • Fáradt olaj és göngyölege
  gépkocsi fáradt olaja és annak használt flakonja
 • Étolaj és göngyölege
  konyhai használt olaj és annak flakonja
 • Növényvédőszerek
  jól lezártan, csomagoltan beszállítva
 • Mosó- és tisztószer hulladék
  jól lezártan, csomagoltan beszállítva
 • Szóróspray csomagolási hulladék
  flakonok
 • Nyomtatótoner
  nyomtató patron
 • Gépkocsi olajszűrő, fékfolyadék, fagyálló folyadék 
  jól lezártan, csomagoltan beszállítva
 • Toner hulladék:
  nyomtató patron

 • Festékhulladék
  vízbázisú és oldószerbázisú festékek, lakkok, ragasztók stb
 • Gumiabroncs 
  csak személyautó, illetve kisteherautó (teherautó, mezőgazdasági gép abroncs nem adható le)
 • *Építési, bontási törmelék (sitt)
  veszélyes hulladékot nem tartalmazó sitt
 • **Lom (nagydarabos hulladék)
  veszélyes hulladékot nem tartalmazó lom


*Az Ipacsfa utcai hulladékudvarunk sitt hulladékot csak előzetes időpontfoglalás alapján vesz át. 

**Az Ipacsfa utcai hulladékudvarunk lom hulladékot csak előzetes  időpontfoglalás alapján vesz át. 

Egyéb hulladékok leadhatók előzetes időpont egyeztetés nélkül is.  
Kérjük az időpontra érkezőket, hogy a rendelkezésükre álló 20 perc miatt a beszállított hulladékokat  különválogatva, a hulladékudvari elhelyezésre előkészítve szállítsák be!

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS » 


FESTÉKHULLADÉK

Oldószerbázisú festékek, lakkok, ragasztók stb. leadhatók a XVIII. Ipacsfa úti, a XXII. Nagytétényi úti, a XV. Károlyi Sándor úti, valamint a XVI. Csömöri úti hulladékudvarban előzetes időpontfoglalás nélkül is.

A kijelölt hulladékudvarokban folyékony jellegű veszélyes hulladékok leadására maximum 10 kg/nap, ill. 20 kg/év súlykorlát erejéig van lehetőség a szükséges dokumentum bemutatása mellett.

Nem veszélyes festékhulladékok, vízbázisú festékek, lakkok, ragasztók stb. leadhatók a XVIII. Ipacsfa úti, a XXII. Nagytétényi úti, a XV. Károlyi Sándor úti, valamint a XVI. Csömöri úti hulladékudvarban előzetes időpontfoglalás nélkül is.

A kijelölt hulladékudvarokban a nem veszélyes vízbázisú festék hulladékok leadására maximum 20 kg/nap, ill. 50 kg/év súlykorlát erejéig van lehetőség a szükséges dokumentum bemutatása mellett.

Lom

Lomhulladék leadására maximum 150 kg súlykorlát erejéig van lehetőség az érintett hulladékudvarokban* időpontfoglalást követően, magyarországi lakcímkártya / tartózkodási engedély / hatósági bizonyítvány / regisztrációs igazolás / bejelentőlap egyikének bemutatása mellett. A beszállított lomhulladékok kirakodásában segítséget nyújtani nem tudunk, az minden esetben a beszállító feladata. Az ebédszünetre való tekintettel az utolsó lom beszállítót a munkaközi szünet előtt 20 perccel engedjük be, hogy a szünetig a lakos elhagyja a területet és hogy a hulladékudvar kezelő mindent dokumentálni tudjon.

*Leadható a XV. Károlyi S. utcai. a XVIII. Besence utcai, a XVIII. Ipacsfa utcai és a XXII. Nagytétényi úti hulladékudvarban. 

Lom kategóriába sorolható hulladékok: a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékok (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek, bőröndök) amelyek méretük miatt nem helyezhetők a kukába. 

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS »

Az Építési bontási törmelék (sitt) átvételi rendje

Tájékoztatjuk Tisztelt ügyfeleinket, hogy az építési bontási törmelék (sitt) átvételi rendje az érintett udvarokban (Jegenye fasor 15/b., Károlyi Sándor út 166., Nagytétényi út 335.) június 1-től megváltozott. 

 • A 690 Ft-os sitteszsák forgalmazása megszűnt. 
 • A Nagytétényi, illetve a Károlyi Sándor úti hulladékudvarokba a sitthulladék bármiben, pl. vödrözve,  zsákolva, vagy akár utánfutón ömlesztve is beszállítható, a területeken megtalálható 10 tonnás hídmérlegekkel  való mérlegelési lehetőség okán. Ezek 5m x 2,5m-es mérőfelületű, 10 tonna teherbírású, utánfutóval, kisteherautóval igénybe vehető eszközök.
 • Ezzel szemben a Jegenye fasor 15/b. alatti hulladékudvarunkban szabványos raklap méretű, 1500 kg méréshatárú lapmérleg áll csak rendelkezésünkre, ezért kérjük Önöket, hogy a leadni kívánt építési bontási törmeléket mérhető, kézzel a mérlegre mozgatható formában (pl.: zsákolva, vödrözve stb.) beszállítani szíveskedjenek. A beszállított sitthulladék gyűjtőkonténerbe juttatása minden hulladékudvarunkban a beszállító feladata.

Gumiabroncs

Gumiabroncs: csak személyautó, illetve kisteherautó (Teherautó és mezőgazdasági gép abroncs nem adható le.)
Leadására a XVIII. Ipacsfa úti, a XV. Károlyi S. utcai, a XXII. Nagytétényi úti és a XVI. Csömöri úti hulladékudvarban van lehetőség, maximum 16 db/év, illetve maximum 4 db/nap mennyiségi korlát erejéig.


Hulladékudvarok - általános információk

Budapesten jelenleg 18 hulladékgyűjtő udvar működik, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékot, kettő közülük az újrahasználati központokkal egy ingatlanon helyezkedik el. A hulladékudvarokban bizonyos elkülönítetten gyűjtött veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint csomagolási hulladékfajtákat fogadunk.

A hulladékudvarok csak hulladékfajtánként különválogatott, nem szennyezett hulladékokat vesznek át, mert ennek hiányában a hulladék átvétele megtagadható.

A hulladékudvarok hulladékátvételi szolgáltatásait magyarországi lakcímkártya / tartózkodási engedély / hatósági bizonyítvány / regisztrációs igazolás / bejelentőlap egyikének bemutatását követően hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig a lakosság kizárólag díjmentesen veheti igénybe.

A hulladékudvarok szolgáltatásait díjmentesen csak a lakosok vehetik igénybe a meghatározott mennyiségi korlátig. Gazdasági társaságokat nem áll módunkban fogadni.

Napi és éves limit átlépés esetén, vagy a felsorolt dokumentum hiányában, illetve gazdasági társaságoktól térítés ellenében sem áll módunkban hulladékot átvenni! 

Kérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy a hulladékudvaraink zárva tartása alatt hulladékot az udvar elé, a közterületre ne helyezzenek! Az ilyen cselekedet illegális hulladéklerakásnak minősül, feljelentést von maga után!