126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Az FKF négy hulladékudvarában vezeti be a vasárnapi nyitvatartást

Május 06.
Főoldali hírek
Az FKF négy hulladékudvarában vezeti be a vasárnapi nyitvatartást

Újra megnyílnak a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok

A hazai hulladékgazdálkodásban is megkezdődött a felkészülés - összhangban az Európai Unió vonatkozó előírásaival - a körkörös gazdasági modellre való átállásra.

A 2021. március 1-én hatályba lépett új hulladékgazdálkodásról szóló törvény előírásai alapján kiemelt jelentőségű az újrahasznosítható hulladékok visszaforgatása a gazdaságba. Ennek nélkülözhetetlen eszköze a szelektív hulladékgyűjtés és emellett felértékelődik a lakossági hulladékudvarok szerepe is.

Az FKF Nonprofit Zrt. ezt felismerve megtette az előkészületeket: megkezdődtek azok a szervezeti és szolgáltatásfejlesztések, amelynek eredményeként a körforgásos gazdaság szemléletét érvényesítő, ügyfélközpontú működés fogja jellemezni az FKF hulladékgazdálkodási üzletágát.

A Főváros vezetése messzemenően támogatja a fent megfogalmazott célokat, és ösztönzi a budapesti közszolgáltatókat arra, hogy lehetőségeikhez mérten bővítsék a lakosság számára igénybe vehető környezetbarát szolgáltatások körét.

Társaságunk a lakossági igényeknek is eleget téve az alábbi négy leglátogatottabb hulladékudvarában  2021. május 9-től bevezeti a vasárnapi nyitvatartást:

A négy hulladékudvar nyitvatartási rendje:

  • Hétfő - péntek: 8:00 - 19:30
  • Szombat - vasárnap: 8:00 - 16:30

Az érdeklődők az egyes hulladékudvarokban leadható hulladékfajtákról és egyéb fontos információkról a Társaság honlapján a hulladékudvarok menüpontban tájékozódhatnak. A hulladékudvarba tervezett indulás előtt mindenképp érdemes felkeresni a honlapot az igénybevétellel kapcsolatos pontos, naprakész ismeretek érdekében.

A körforgásos gazdasági modellre való átállás további fontos eleme, hogy a lakosság a fenntartható hulladékképzés és -kezelés terén rendelkezzen a szükséges ismeretekkel, és rendelkezésére álljanak az Európában egyre népszerűbb megoldások. Ezt felismerve az FKF a hatályos járványügyi rendelkezésekkel összhangban

2021. május 3-tól újra megnyitotta két Szemléletformáló és Újrahasználati Központját.

Az itt működő újrahasználati „boltokban” a budapesti lakosok azokat a már nem használt, számukra felesleges, nem elektromos tárgyaikat, bútoraikat adhatják le, amelyeket nem szívesen dobnának ki, hiszen mások számára ezek még értékesek, használhatók lehetnek.  

A központok címei:

Az újrahasználati „boltok” időpontfoglalás nélkül látogathatók.

Nyitvatartási rendjük:

  • Hétfő - péntek: 8:00 – 19:30
  • Szombat - vasárnap: 8:00 – 16:30

Az egy időben bent tartózkodó látogatók engedélyezett létszáma legfeljebb 20 fő

A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok oktatótermei az általános és középiskolák május 10-i megnyitását követően látogathatók, a Társaság ettől az időponttól fogadja a legfeljebb 35 fős gyermek- és diákcsoportokat. 

A látogatás és a szemléletformáló oktatás előzetes regisztrációhoz kötött.

Bejelentkezés az edukacio@fkf.hu elektronikus levélcímen.

A hatályos járványügyi intézkedések betartása valamennyi létesítményünk egész területén kötelező.


FKF Nonprofit Zrt.