126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Kerti zöldhulladék-gyűjtés

A zöldhulladék járatszerű begyűjtésének időtartama: 
2023. március 6. - december 1.

MEGKEZDŐDÖTT A 2023. ÉVI KERTI ZÖLDHULLADÉK-BEGYŰJTÉS BUDAPESTEN

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.

AZ EGYES KERÜLETEKEN BELÜLI ZÖLDHULLADÉK KIHELYEZÉS IDŐPONTJAI ÉS TÉRKÉPEI 
I. ker.
II. ker.
III. ker.
IV. ker.
VIII. ker.
X. ker.
XI. ker.
XII. ker.
XIII. ker.
XIV. ker.
XV. ker.
XVI. ker.
XVII. ker.
XVIII. ker.
XIX. ker.
XX. ker.
XXI. ker.
XXII. ker.
XXIII. ker.

A zöldhulladékot hetente egyszer, a fent elérhető térképek alján feltüntetett, az adott szolgáltatási körzetre vonatkozó napon szállítjuk el. Kérjük, hogy zöldhulladékot a lakókörzetére érvényes elszállítási napon, legkésőbb reggel 5 óráig, járműveinkkel megközelíthető, jól látható helyre helyezze ki az ingatlana elé.

FONTOS TUDNIVALÓK A SZOLGÁLTATÁSRÓL
  • A zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezze ki az ingatlan elé.
  • Kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítjuk el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem.
  • A zsákokon kívül elszállítjuk a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb ágakat nem szállítjuk el.
  • A lebomló zsákok szavatossági ideje - anyagukból adódóan - rövidebb, ezért javasoljuk, megvásárlás után mielőbb használja fel.
  • A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága.        
  • Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, építési törmeléket, földet, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.
  • Kérjük, hogy a zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig* helyezze ki az ingatlan elé.
  • A zsákokat minden esetben jól látható, járműveinkkel megközelíthető helyre helyezze ki.


HOL VEHETEK LEBOMLÓ, KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁKOKAT?
Tájékoztatjuk, hogy a gyártótól beérkezett szállítmánynak köszönhetően a BKM ECSERI ÚT (1098 Budapest, Ecseri út 8-12.), a BKM FŐ UTCA (1027 Budapest, Fő utca 47.), a BKM BARÁZDA UTCA (1116 Budapest, Barázda utca 20-30.) személyes ügyfélszolgálati irodáinkban, továbbá valamennyi lakossági hulladékudvarunkban* megvásárolhatók a kerti zöldhulladék gyűjtésére szolgáló zsákok.
*Az Ipacsfa utcai hulladékudvarban a zsákértékesítés átmenetileg szünetel.

Ügyfeleink a készlet erejéig korlátozás nélkül vásárolhatnak zöldhulladékgyűjtő-zsákot, ugyanakkor 500 darabot meghaladó mennyiség esetén javasolt az igényt az ertekesites@fkf.hu címen előre jelezni, mivel az értékesítési végpontokon a raktári készlet véges. Munkatársaink az igényelt mennyiséget összekészítik és azok az egyeztetett időpontban átvehetők az ügyfélszolgálati irodáinkban.

A zöldhulladékgyűjtő-zsákok aktuális elérhetőségével kapcsolatos információkat weboldalunkon folyamatosan frissítjük, ezért kérjük, azok beszerzésének lehetőségével kapcsolatban elsődlegesen itt tájékozódjanak.

ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁKOT ÁRUSÍTÓ PARTNEREINK


Gyakori kérdések a kerti zöldhulladékgyűjtéssel kapcsolatban 

Letölthető tájékoztató a kerti zöldhulladékgyűjtésről

Válassza a zöld megoldást! Válassza a zöldhulladékgyűjtést!

Használja kerti zöldhulladékgyűjtő-zsákjainkat!