126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Kerti zöldhulladék-gyűjtés

Idén 2024. március 4-én indul a zöldhulladék járatszerű begyűjtése.

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.

AZ EGYES KERÜLETEKEN BELÜLI ZÖLDHULLADÉK KIHELYEZÉS IDŐPONTJAI ÉS TÉRKÉPEI 
I. ker.
II. ker.
III. ker.
IV. ker.
VIII. ker.
X. ker.
XI. ker.
XII. ker.
XIII. ker.
XIV. ker.
XV. ker.
XVI. ker.
XVII. ker.
XVIII. ker.
XIX. ker.
XX. ker.
XXI. ker.
XXII. ker.
XXIII. ker.

A zöldhulladékot hetente egyszer, a fent elérhető térképek alján feltüntetett, az adott szolgáltatási körzetre vonatkozó napon szállítjuk el. Kérjük, hogy zöldhulladékot a lakókörzetére érvényes elszállítási napon, legkésőbb reggel 5 óráig, járműveinkkel megközelíthető, jól látható helyre helyezze ki az ingatlana elé.

FONTOS TUDNIVALÓK A SZOLGÁLTATÁSRÓL
  • A zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva helyezze ki az ingatlan elé.
  • Kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítjuk el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem.
  • A zsákokon kívül elszállítjuk a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb ágakat nem szállítjuk el.
  • A lebomló zsákok szavatossági ideje - anyagukból adódóan - rövidebb, ezért javasoljuk, megvásárlás után mielőbb használja fel.
  • A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága.        
  • Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot, építési törmeléket, földet, vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.
  • Kérjük, hogy a zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig* helyezze ki az ingatlan elé.
  • A zsákokat minden esetben jól látható, járműveinkkel megközelíthető helyre helyezze ki.


HOL VEHETEK LEBOMLÓ, KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁKOKAT?
Tájékoztatjuk, hogy a kijelölt személyes ügyfélszolgálati irodáinkban és ügyfélszolgálati pontjainkon, továbbá valamennyi lakossági hulladékudvarunkban* megvásárolhatók a kerti zöldhulladék gyűjtésére szolgáló zsákok.
*Az Ipacsfa utcai hulladékudvarban a zsákértékesítés átmenetileg szünetel.

Ügyfeleink a készlet erejéig korlátozás nélkül vásárolhatnak zöldhulladékgyűjtő-zsákot, ugyanakkor 500 darabot meghaladó mennyiség esetén javasolt az igényt az ertekesites@fkf.hu címen előre jelezni, mivel az értékesítési végpontokon a raktári készlet véges.  Munkatársaink az igényelt mennyiségről árajánlatot készítenek, majd az árajánlat elfogadását követően előre egyeztetett időpontban a zsákok átvehetőek a kijelölt raktárunkban.

A zöldhulladékgyűjtő-zsákok aktuális elérhetőségével kapcsolatos információkat weboldalunkon folyamatosan frissítjük, ezért kérjük, azok beszerzésének lehetőségével kapcsolatban elsődlegesen itt tájékozódjanak.

ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁKOT ÁRUSÍTÓ PARTNEREINK

Gyakori kérdések a kerti zöldhulladékgyűjtéssel kapcsolatban 


Válassza a zöld megoldást! Válassza a zöldhulladékgyűjtést!

Használja kerti zöldhulladékgyűjtő-zsákjainkat!