125 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Kerti zöldhulladékgyűjtés


Az egyes kerületeken belüli zöldhulladék kihelyezés időpontjai és térképei (2020)
I. ker.
II. ker.
III. ker.
IV. ker.
VIII. ker.
X. ker.
XI. ker.
XII. ker.
XIII. ker.
XIV. ker.
XV. ker.
XVI. ker.
XVII. ker
XVIII. ker.
XIX. ker.
XX. ker.
XXI. ker.
XXII. ker.
XXIII. ker.

Az elszállítás hetente egyszer, a térképek alján feltüntetett, a szolgáltatási körzetre vonatkozó napon történik. Társaságunk a zöldhulladékot kizárólag az FKF Nonprofit Zrt. logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban szállítja el. A zsákok szavatossági ideje anyagukból adódóan rövidebb, így kérjük, megvásárlás után mielőbb használják fel.

HOL VEHETEK BIOLÓGIAILAG LEBOMLÓ, KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁKOKAT?
A koronavírus-járvány miatt életbe lépett változások következtében egyes korábban megszokott zsák értékesítő pontok és egyes zsákértékesítő partereink átmenetileg zárva tartanak!
100 l-es zöldhulladék-gyűjtő zsák - bruttó 235 Ft/db áron:
Zsák értékesítő (viszonteladói) partnereinknél
A független értékesítési pontokon vásárolható zsákok ára eltérhet a Társaságunk által meghatározott ártól.


TÁJÉKOZTATÓ A KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTÉSRŐL

  • Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben munkatársaink a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.
  • Kérjük, hogy csak a max. 10 cm átmérőjű faágakat helyezzék ki, kb. egyméteresre darabolva, összekötve, mert az ennél vastagabbakat nem szállítjuk el.
  • A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk! Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba. 

  • A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság mint hulladékgazdálkodási közszolgáltató, 2005 óta szállítja el járatrendszerben Budapest mind a tizenkilenc zöldövezetes kerületéből a kerti zöldhulladékot, amelyet ezután a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban komposztálnak.

  • A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet alapján 2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.
  • A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága. 


FONTOS TÁJÉKOZTATÓ - PRHK zöldhulladék beszállítás
Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket,  hogy a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központba a zöldhulladék beszállítása (szerződéssel nem rendelkező partnerek részére) átmenetileg szünetel. Megértésüket köszönjük!


eseti hulladÉkszÁllÍtÁs - KÜLÖN DÍJAZÁS ELLENÉBEN
A zöldhulladék elszállítását 4 m3-es, 6 m3-es (zárt), és 8 m3-es konténerrel tudjuk biztosítani eseti jelleggel, külön díjazás ellenében. További információk »


HÁZI KOMPOSZTÁLÁS
  • Társaságunk 2015. végéig támogatta az önkormányzatokat komposztáló tartályok beszerzésével.
  • Javasoljuk, hogy azok a lakosok, akik csatlakozni szeretnének, és otthon saját célra hasznosítanák az ingatlanukon keletkezett zöldhulladékot, érdeklődjenek a kerületi polgármesteri hivatalnál, hogy van-e folyamatban ilyen akciójuk.
  • Komposzt tanoda iskolásoknak

Válassza a zöld megoldást! Válassza a zöldhulladék-gyűjtést!

Használja kerti zöldhulladékgyűjtő-zsákjainkat!