126 éve a tiszta Budapestért
Hulladéknaptár
Ügyfélszolgálat

Közúttisztítás

Az FKF Nonprofit Zrt. a közszolgáltatással kapcsolatos közúttisztítási feladatokat Budapest Főváros Közgyűlésének megbízásából, a Közterület Tisztántartási Közszolgáltatási Szerződésben rögzítettek alapján végzi. Ennek alapján Társaságunk feladatai közé tartozik Budapest majdnem 26 millió m2 útjának rendszeres takarítása, mintegy 70 db aluljáró (66 db gyalogos aluljáró, 3 db közúti aluljáró és a Váralagút) tisztítása, valamint közlekedési műtárgyak, közjárdák és közlépcsők (1 millió m2) téli-nyári, kézi-gépi takarítása. 

Gépi úttisztítás: Ez a tevékenység a szilárd burkolatú utak, terek és egyéb, megrendelői igény szerinti felületek gépi seprését, locsolását, mosását foglalja magába.

Kézi úttisztítás: E munka keretébe tartozik a közutak, kijelölt közjárdák és közlépcsők, meghatározott aluljárók és egyéb, megrendelői igény szerinti területek kézi erővel történő tisztítása, a hulladékgyűjtő kosarak ürítése, az összesepert hulladék elszállítása vagy elhelyezése az utcákon erre a célra szolgáló gyűjtőtartályokban való elhelyezése.

Aluljáró takarítás: A aluljáró takarító egység látja el a műtárgyak takarítását, a járófelületek (padozat, lépcső) vizes, vegyszeres takarítását, az üvegkorlátok tisztítását, valamint az oldalfalak vizes, vegyszeres takarítását. 

Társaságunk főbb feladatai:

  • a Duna-hidak, közúti és gyalogos felüljárók tisztítása, a Váralagút rendszeres mosása,
  • igény, illetve megrendelés alapján ivóvíz biztosítása és szállítása,
  • viharok utáni takarítás,
  • dunai árvizek utáni takarítás,
  • közúti balesetek utáni takarítás,
  • Társaságunk által kihelyezett mintegy 12.000 db utcai hulladékgyűjtő kosár ürítése, az új hulladékgyűjtő edények kihelyezése, a meghibásodottak javítása, illetve szükség szerinti cseréje, a kihelyezettek rendszeres jogszabályban előírt gyakoriságú fertőtlenítő mosása,
  • az elhagyott hulladékok hatáskörfüggő kezelése, megrendelés esetén elszállítása.

Feladataink közé tartozik továbbá a fővárosi tulajdonú és kezelésű útvonalakon, építményeken és műtárgyakon az engedély nélkül elhelyezett plakátok és falfirkák eltávolítása. 

Gyakran ismételt kérdések a közterületekkel kapcsolatos lakossági kötelezettségekről (ingatlan előtti járda, kutyaürülék) »